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CATEGORY: Drawback

Mr. Alfred D'Amico

Duty Drawback Services, Inc.

P.O. Box 398

Farmington, MI 48332-0398

RE: Assembly of wooden boxes; 19 U.S.C. 1313(a); "manu- factured

or produced"; C.S.D. 79-40; Anheuser-Busch Brewing Association v.

U.S.; 19 U.S.C. 1313(j)(1); exportation; 19 CFR 101.1(k); U.S. v.

The National Sugar Refining Co.; C.S.D. 81-143; 31 Op. Attys.

Gen. 1.

Dear Mr. D'Amico:

     This is in reply to your letter of January 5, 1993,

concerning the drawback eligibility of component parts for wooden

boxes.

FACTS:

     A United States manufacturer imports duty paid components of

wooden boxes from Canada.  Each component has a specific part

number.  These boxes are designed to be assembled to customer

specification for carrying designated automotive parts overseas. 

They are also designed to be disassembled as well.  Once

imported, these components are assembled into box configurations

for specified automotive parts.   

     When the boxes of automotive parts are shipped overseas,

they are registered as Instruments of International Traffic

(IITs).  As IITs, no duty is paid when the boxes enter a foreign

country.  After the boxes are emptied, they are broken down into

their individual component parts and shipped back to the U.S. for

reuse.  They reenter the U.S. as IITs and no duty is paid on the

components.  The box components may be reused four to five times

during their useful life, and are eventually destroyed overseas

when they are no longer of use.  The boxes appear to remain under

the ownership of the U.S. manufacturer during this entire

scenario.
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ISSUE:

     Whether the subject box components are eligible for

drawback.  More specifically, whether the use of U.S. owned boxes

as IITs is an "exportation" for drawback purposes.  Also, whether

the destruction of the box components overseas is an

"exportation".

LAW AND ANALYSIS:

     This request does not indicate which specific drawback

provision that you believe is applicable.  Therefore, we will

consider the provisions which may be applicable in our view.  

     19 U.S.C. 1313(a) provides that "[u]pon the exportation of

articles manufactured or produced in the United States with the

use of imported merchandise, the full amount of duties paid upon

the merchandise so used shall be refunded as drawback, less 1 per

centum of such duties . . ."  In this case, component parts of

wooden boxes are imported from Canada with duty paid upon them. 

These boxes are assembled nonpermanently into specified

configurations for certain automotive parts.  This assembly

process raises the question of whether an article has been

"manufactured or produced" in the United States.  

     In C.S.D. 79-40, Customs stated that "[m]anufacture or

production is defined for drawback as the process or pro- cesses

which, through labor and manipulation, change or transform an

article or articles into a new and different article having a

distinctive name, character or use."  See, for example, Anheuser-

Busch Brewing Association v. United States, 207 U.S. 556 (1907). 

This definition requires consideration of both the process and

the result.  Unless the process itself requires significant

effort, measured in terms of capital, labor, and complexity, the

change is too insignificant to be considered a manufacture or

production.  The nonpermanent assembly of wooden box components

into boxes would not appear to require any significant amount of

effort in terms of either capital, labor or complexity.  Accord-

 ingly, we conclude that the subject assembly is too

insignificant a process to be considered a manufacture or

production.  Therefore, the box components are not eligible for

drawback under 19 U.S.C. 1313(a).

     19 U.S.C. 1313(j)(1) provides that "[i]f imported

merchandise, on which was paid any duty, tax, or fee imposed

under federal law because of its importation-

     (A) is, before the close of the three year period beginning

on the date of importation-
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          (i)  exported in the same condition as when            

          imported, or

          (ii) destroyed under Customs supervision: and

     (B) is not used within the United States before such

exportation or destruction;

then upon such exportation or destruction 99 per centum of the

amount of each such duty, tax, and fee so paid shall be refunded

as drawback.  The box components do not appear to satisfy the

requirements of this provision.  First, the components will not

be exported in the same condition as when imported because they

are assembled into boxes prior to exportation.  In addition, the

eventual destruction of the components will occur overseas and

thus outside of Customs supervision.  Lastly, the components will

be used within the U.S. to assemble boxes.  Consequently, the

subject box components are also not eligible for drawback under

19 U.S.C. 1313(j)(1).  

     Your letter specifically raises the question of whether the

subject box components qualify as an exportation for drawback

purposes.  19 CFR 101.1(k) defines the term "exportation" as "a

severance of goods from the mass of things belonging to this

country with an intention of uniting them with the mass of things

belonging to some foreign country."  See also United States v.

The National Sugar Refining Co., 39 C.C.P.A. 96, 100 (1951). 

This definition excludes from the term "exportation" merchandise

that is shipped "abroad with the intention of returning it to the

United States with a design to circumvent provisions of

restrictions or limitations in the tariff laws or to secure a

benefit accruing to imported merchandise" such as the drawback

laws.  In this case, there does not appear to be any intention of

returning the box components to the U.S. with a design to secure

drawback.  This conclusion is based on the fact that the box

components are instead returned to the U.S. for reuse as IITs.

     In C.S.D. 81-143, Customs ruled that cargo containers

manufactured in the U.S. with foreign components are eligible for

refunds of duty as drawback when such containers are manufactured

under drawback regulations and exit the U.S. in international

traffic under foreign ownership (emphasis added).  In addition,

we stated that the resolution of the exportation issue depends

upon the ownership of the articles at the time they leave the

country.  In this instance, the boxes appear to be owned by the

U.S. manufacturer when they leave the country as well as the

remainder of the time that 

they are in use.  Accordingly, the subject boxes do not 
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satisfy the foreign ownership requirement when they exit the U.S.

as IITs.  Therefore, the use of U.S. owned boxes as IITs is not

an exportation for drawback purposes. 

     Your request also raises the issue of whether the box

components are exported when they are destroyed overseas. 

Generally, we follow the opinion of the Attorney General that the

shipping of merchandise out of the U.S. simply for destruction

does not constitute an exportation for drawback.  31 OP. Attys.

Gen. 1 (1916) (A.G.).  In that case, cigarettes manufactured with

the use of Turkish tobacco were sold for sale in the domestic

market.  After they deteriorated and became unsalable, the

cigarettes were sent abroad for destruction.  This situation was

held not to be an exportation for drawback purposes.  The

Attorney General decision relied on the finding that "the courts

have almost uniformly construed the words 'export' and

'exportation' . . .  as embodying the idea of introduction of

merchandise into a country for consumption, use, or sale."  A.G.,

p. 7.   Clearly in that case, the cigarettes were not sent abroad

for any of these purposes.  In this instance, the reason that the

box components are withdrawn from international traffic overseas

is so that they may be destroyed.  Like the above discussed

cigarettes, they are also deteriorated and unusable.  In

addition, the box components are not introduced into the foreign

country for either consumption, use or sale.  Thus, in our view

the destruction of the box components overseas is not an

exportation for drawback purposes.   

HOLDING:

     The subject box components are not eligible for drawback

under either 19 U.S.C. 1313(a) or (j)(1).  Neither the use of

U.S. owned boxes as IITs nor the destruction of the box

components overseas qualifies as an exportation for drawback

purposes.  

                                 Sincerely,

                                 John Durant, Director

                                 Commercial Rulings Division     




