                            HQ 545416

                        December 10, 1993

VAL CO:R:C:V 545416 CRS

CATEGORY:  Valuation

Matthew T. McGrath, Esq.

Barnes, Richardson & Colburn

1819 H Street, N.W.

Washington, D.C. 20006

RE:  T.D. 86-56; visaed invoice; price actually paid or payable; 19

U.S.C. 
 1484(a); trade statistics

Dear Mr. McGrath:

     This is in reply to your letter of July 15, 1993, on behalf of

American Tourister, Inc., concerning visa invoice requirements for

textile luggage imported from Thailand through the port of Los

Angeles.  A second submission, dated December 2, 1993, was

submitted following a meeting at Customs on November 23, 1993.  The

transaction described below is based on the information set forth

in your letter of December 2nd.

FACTS:

     American Tourister contracts with J.C. Penney Co., Inc. (the

importer) to supply certain luggage to be sold in the importer's

department stores.  American Tourister subsequently contracts with

a Thai manufacturer to produce the luggage and export it to the

U.S.

     In your letter of December 2, 1993, you state that the

importer will establish a letter of credit (L/C) in favor of

American Tourister in the amount of the purchase price of the

luggage.  American Tourister will assign its rights under the L/C

to the Thai manufacturer which will in turn draw on the L/C in full

payment for the luggage.  Under a separate arrangement, the Thai

manufacturer will subsequently pay a portion of this amount, i.e.

the amount it receives under the L/C for each shipment, to American

Tourister as compensation for its role in the transaction. 

American Tourister will not take title to the merchandise. 

Instead, the manufacturer will send the merchandise via a freight

consolidator to the port of export, at which point the importer

will take title and assume risk of loss.  American Tourister, J.C.

Penney and the Thai manufacturer are not related within the meaning

of 19 U.S.C. 
 1401a(g).

     The amount reflected on the commercial and visaed invoices

will be the full price paid by the importer for the imported

merchandise.  The invoices will identify the manufacturer as the

exporter and J.C. Penney as the importer and consignee.  You submit

that the visaed invoice will accurately reflect the transaction and

should be acceptable under Treasury Decision (T.D.) 86-56, 20 Cust.

B. & Dec. 175 (1986).  Moreover, you contend that the price paid by

American Tourister for the merchandise constitutes a valid

transaction value.

ISSUES:

     The issues presented are whether the total contract price

represents the transaction value of the imported merchandise; and

whether the visaed invoices submitted with the imported merchandise

are acceptable under T.D. 86-56.

LAW AND ANALYSIS:

     Merchandise imported into the United States is appraised in

accordance with section 402 of the Tariff Act of 1930, as amended

by the Trade Agreements Act of 1979 (TAA; 19 U.S.C. 
 1401a).  The

preferred method of appraisement under the TAA is transaction

value, which is defined as the "price actually paid or payable for

the merchandise when sold for exportation to the United States,"

plus certain enumerated additions, if applicable.  19 U.S.C. 


1401a(b)(1).  The price actually paid or payable means the "total

payment (whether direct or indirect . . .)  made, or to be made,

for imported merchandise by the buyer to, or for the benefit of,

the seller.  19 U.S.C. 
 1401a(b)(4)(A).  For the purposes of this

ruling we have assumed that transaction value is the appropriate

basis of appraisement.

     For Customs purposes, the word "sale" has been defined as a

transfer of ownership in property from one party to another for a

consideration.  J.L. Wood v. United States, 62 CCPA 25, 33; C.A.D.

1139 (1974).  While J.L. Wood was decided under the prior

appraisement statute, Customs adheres to this definition under the

TAA.  The primary factors to consider in determining whether there

has been a transfer of property or ownership are whether the

alleged buyer has acquired title and assumed the risk of loss. 

E.g., Headquarters Ruling Letter (HRL) 5443708 dated April 21,

1988.

     The circumstances of the instant transaction are as follows. 

The importer establishes a L/C in favor of American Tourister in

the full amount of the contract price.  American Tourister assigns

its rights under the L/C to the Thai manufacturer (the seller). 

The seller draws on the L/C and subsequently remit a portion of the

amount received to American Tourister as compensation for its role

in the transaction.  American Tourister never takes title to the

luggage and thus there is no sale between the seller and American

Tourister.  Accordingly, for appraisement purposes, the total

contract price, i.e., the amount drawn under the L/C, represents

the price actually paid or payable for the imported merchandise.

     Under T.D. 86-56, differences or discrepancies contained in

entry documentation presented to Customs raise the presumption that

the documents contain false or erroneous price or value

information.  Such documentation will not be accepted and will be

returned to the importer for correction.  You contend that the

documentation submitted in connection with the instant transaction

will be acceptable under T.D. 86-56 since the visaed invoice will

state the full price paid by the buyer for the merchandise.  In the

circumstances you set forth in your letter of December 2nd the

visaed invoice will accurately reflect the purchase price received

by the seller, i.e., the total payment by the buyer to the seller.

     As noted in T.D. 86-56, section 484(a) of the Tariff Act of

1930, as amended (19 U.S.C. 
 1484(a)(1)), provides in pertinent

part that importers must file such documentation as is necessary to

enable Customs, inter alia, to collect accurate statistics with

respect to the merchandise.  The visaed invoices submitted in

connection with the instant transaction will satisfy the

requirement imposed by 19 U.S.C. 
 1484(a)(1)(B).  Accordingly,

based on the information set forth in your letter of December 2nd,

the visaed invoice and other entry documentation submitted in

connection with the instant transaction will be acceptable under

T.D. 86-56.

HOLDING:

     The total contract price of each shipment, i.e., the amount of

the L/C, represents the transaction value of the imported

merchandise.

     The visaed invoice submitted with the imported merchandise

pursuant to the transaction described above is acceptable under

T.D. 86-56.

                         Sincerely,

                         John Durant, Director

                         Commercial Rulings Division

