                            HQ 734711

                            January 11, 1993

MAR-2-05 CO:R:C:V 734711 RSD

CATEGORY: MARKING

District Director

U.S. Customs Service

P.O. Box 619050

1205 Royal Lane 

Dallas/Fort Worth, Texas 75261

RE: Country of origin marking requirements for inexpensive

imported rings, bracelets, and necklaces sold through vending

machines; repacking; bulk importations; 19 CFR 134.34; 19 CFR

134.26

Dear Sir:

     This is in response to your memorandum dated June 15, 1992,

forwarding an internal advice request dated June 2, 1992,

submitted by the law firm Baker & Hostetler, on behalf of their

client the Diamond Vending & Supply Company.  

FACTS:

     Diamond Vending & Supply Co. (DVS) imports and distributes

low value jewelry and toys which are sold in vending machines

throughout the United States.  The imported articles are imported

in bulk and repackaged in plastic capsules prior to shipping to

its customers.  The merchandise is sold to consumers at the

vending machines in the plastic capsules.  DVS usually imports

its merchandise from Taiwan and Hong Kong.  However, the

merchandise involved in this case was purchased from an Indian

supplier.

     The merchandise imported consisted of plastic necklaces,

bracelets, and rings.  The rings were shipped in plastic bags

containing 12 pieces each.  The necklaces and bracelets were

shipped by having 12 pieces held together by a label marked "Made

in India".  The "12 packs" are then placed in plastic bags which

contain 12 "12 packs" (144 pieces).  The plastic bags were also

marked "Made in India".  However, the individual pieces were not

marked.  The total number of items in the first shipment amounted

to 1,231,200 pieces.  

     On March 19, 1992, Customs issued a marking notice of

redelivery advising DVS that each item must be separately marked

to indicate its country of origin.  Subsequently, a second

shipment consisting of similar merchandise was purchased from the same Indian supplier.  The shipment contained 2,430,00 pieces and

was marked in the same manner as the first shipment. 

     DVS requested that the imported merchandise be excepted from

individual country of origin marking on the grounds that it would

be economically prohibitive to mark each piece of jewelry.  The

importer through its attorneys furnished information on the cost

of marking each piece of jewelry.  DVS attempted to establish

that it would lose money if it had to individually mark each

piece of jewelry.  Upon review, your office rejected DVS' claim

for an exception from marking.  DVS then requested internal

advice from Customs Headquarters on this matter. 

     DVS' has indicated through its attorney that it would place

a strip of paper with the country of origin of the jewelry

written on it in each jewelry capsule.  This will be done at the

time that the jewelry is repacked from the bulk containers into

the plastic capsules.  They have also agreed to furnish the

distributors and the vendors who sell their merchandise with a

sign which indicates the country of origin of the jewelry.  This

sign is intended to be displayed in all the vending machines

where the jewelry is sold.  In addition, DVS has agreed to file

all the repacking certificates necessary with your office.

ISSUE:  

     Can the imported low cost jewelry be marked to indicate its

country of origin by means of paper strip labels which will be

inserted in each capsule in which the jewelry is sold?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or its container) will permit, in such a 

manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the

English name of the country of origin of the article. 

Congressional intent in enacting 19 U.S.C. 1304 was "that the

ultimate purchaser should be able to know by an inspection of the

marking on the imported goods the country of which the goods is

the product.  The evident purpose is to mark the goods so that at

the time of purchase the ultimate purchaser may, by knowing where

the goods were produced, be able to buy or refuse to buy them, if

such marking should influence his will."  United States v.

Friedlaender & Co. 27 C.C.P.A. 297 at 302; C.A.D. 104 (1940).

     Articles for which the marking of the containers will

reasonably indicate the origin of the article are excepted from

marking under 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D).  For an exception to be

granted under 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D), the article must be

imported in the container and that container must reach the

ultimate purchaser unopened.  See also 19 CFR 134.32(d).

     Section 134.34 Customs Regulations (19 CFR 134.34), provides

that an exception may be authorized in the discretion of the

district director under 19 CFR 134.32(d) for imported articles

which are to be repacked after release from Customs custody under

following conditions:  (1) The containers in which the articles

are repacked will indicate the origin of the articles to an

ultimate purchaser in the U.S.; (2) The importer arranges for

supervision of the marking of the containers by Customs officers

at the importer's expense or to secure such verification, as may

be necessary by certification and the submission of a sample or

otherwise, of the marking prior to liquidation of the entry.

     In HQ 732808 (December 12, 1989), we indicated that the

discretion of the district director under 19 CFR 134.34 is quite

broad.  He may determine whether the marking of the repacked

containers will comply with 19 U.S.C. 1304.  He may determine

whether direct supervision, certification, verification, or

review of a sample is necessary to accomplish the purposes of 19

U.S.C. 1304 and to extend the 60-day liquidation period. 

     In that same ruling, we also indicated that the district

director would be acting within the scope of his discretion in

determining that the 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) exception may be

approved for all entries made over an extended or indefinite

period time, rather than on an entry-by-entry basis.  An

important element in the exercise of the district director's

discretion is his assessment of whether the company requesting

the exception can be relied upon to carry through on its

undertakings.  Another factor to be considered is whether the

district has adequate resources to provide the continuing

supervision necessary to ensure proper country of origin making

after importation.

     Additional factors that the district director could consider

are the importer's history of violations and record in complying

with Customs procedures and regulations, whether the importer is

doing the repacking himself, or having another party do the

repacking, and whether the repacking is done on the importer's

premises within the Customs district in which the merchandise was

imported.  Where the district director determines that the

importer may not utilize the certification procedure of 19 CFR

134.34, he/she must able to articulate a specific reason for this

decision.  

     In this case, the individual pieces of jewelry were not

marked at the time they were entered.  The importer is requesting

an exception from marking the individual pieces of jewelry. 

Instead, it has agreed to place a strip of paper with the country

of origin of the jewelry written on it in each of the capsules in

which the jewelry is sold at time the jewelry is repacked into

the capsules.  We note that marking the individual pieces of

jewelry will not inform the ultimate purchaser of their country

of origin prior to their purchase because they will be sold

through vending machines, and the ultimate purchaser will not

have an opportunity to examine the jewelry prior to purchase. 

Under such circumstances, the proposed method of marking will be

as effective as marking each piece of jewelry.  In addition, the

importer has indicated that it will furnish each of its

distributors and vendors with signs to be displayed on the

vending machines which will indicate the country of origin of the

jewelry.  In 734101 (July 9, 1991), Customs ruled that the

placing of signs with the country of origin for toys sold in

vending machines on the outside of the vending machines was an

acceptable method of marking where the importer had direct

control over the vending machines.  In this case, relying on the

placement of signs with the country of origin of jewelry on the

vending machines as the only method of marking the jewelry would

be inadequate because DVS has no direct control on the vendors

and the distributors of the jewelry, and thus Customs cannot be

assured that the signs will actually be placed on the vending

machines.  However, we believe that the combination of the

display signs and the insertion of the slips of paper in the

capsules should be sufficient to inform the ultimate purchaser of

the country of origin of the jewelry. 

     We also believe that because the merchandise has already

been entered and the ultimate purchaser will not have an

opportunity to examine it prior to purchase, requiring each piece

of jewelry to be individually marked would serve no purpose.  In

addition, because of they are very low cost items, marking each

piece of jewelry could impose a high expense on the importer

without informing the ultimate purchaser of the country of origin

prior to purchase.  Therefore, in our judgment if the country of

origin marking on the strips of paper inside the jewelry capsules

is conspicuous and legible in accordance with 19 CFR 134.41, then

it would be an acceptable method of marking of the jewelry. 

     Accordingly, if the importer files the proper certification

in accordance with 19 CFR 134.34, and your office is satisfied

that the importer can be relied on to carry out its proposed

method of marking by placing the strips of paper in the jewelry

capsules, then the individual pieces of jewelry may be excepted

from marking.

HOLDING:

     The proposed method of marking the low cost jewelry, sold

through the vending machines, by putting strips of paper with the

country of origin of the jewelry in the jewelry capsules at time

the jewelry is repacked is acceptable.  The imported jewelry may

be excepted from country of origin marking, if the district

director is satisfied that they will repackaged as described in

this ruling, and in accordance with the requirements of 19 CFR

134.34.    

                              Sincerely,

                              John Durant, Director,




