                            HQ 734895

                          April 16, 1993

MAR 2-05 CO:R:C:V 734895 LR

CATEGORY:  Marking

Ms. Janice Johnson

The Hilsinger Corporation

33 West Bacon Street

P.O. Box 1538

Plainville, Ma. 02762-0538

RE:  Country of origin marking of metal components used with an

     optician's anvil and staking tool; rotary cutting tools;

     container marking; 19 CFR 134.32(d); 134.42; 134.34.

Dear Ms. Johnson:

     This is in response to your letter dated November 23, 1992,

regarding the country of origin marking of certain metal

components.  Additional information was submitted on March 31 and

April 9, 1993.  Samples of several of the articles have been

submitted, each in a sealed plastic package which is marked with

its country of origin.   

FACTS:

     The Hilsinger Corporation is a manufacturer and distributor

of optical components and accessories which are used by an optician

in a laboratory environment.  A variety of metal components which

are to be used with an optician's bench anvil and staking tool are

manufactured in France.  These parts are designed to fit such tools

and cannot be used independently.  You indicate that pursuant to

HQ 731938, the parts in question would be exempt from individual

country of origin marking when the diameter is less than 3/16";

they are considered incapable of being marked.  The parts that you

import run between .1875 - .1950 inches which is 3/16" or slightly

larger in diameter.  Your supplier has advised that it would be

cost prohibitive to try individually marking these parts because

of size, shape and hardness.  The products in question are

described as follows:

   Raw Material #    Description

     20 401 01 00    small peening blade

     20 405 01 00    pointed punch

     20 406 01 00    blunt punch

     20 407 01 00    single rivet setting punch

     20 408 01 00    small rivet head punch

     20 409 01 00    double rivet setting punch

     20 415 01 00    hinge anvil

     You propose to import the above products in bulk (with country

of origin marking on the bulk packages) and repack each article

into its own sealed plastic package marked by means of an adhesive

sticker with your company name, the name of the product, country

of origin, and part number.  The submitted samples are packaged and

marked in this manner.  On each of the packages, the "Made in

France" marking is clearly legible and conspicuous.  You have

advised that you will sell the articles either to wholesalers or

directly to opticians.  

ISSUE:

     Whether your proposal satisfies the requirements of 19 U.S.C.

1304.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to indicate

to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the

country of origin of the article.  Part 134, Customs Regulations

(19 CFR Part 134), implements the country of origin marking

requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304.  

     19 CFR 134.42 provides that the marking of certain articles

shall be by specific methods as may be prescribed by the

Commissioner of Customs.  Pursuant to this authority, in T.D.'s 74-

122, and 84-214, special marking requirements for imported rotary

metal cutting tools were imposed.  The former sets forth definite

methods of marking these products and the later limits those

situations in which the marking of the container, in lieu of the

article itself, is permitted.  (The decisions state that products

less than 3/16" in diameter, are considered incapable of being

marked and exempt from these requirements).  Further limits on the

marking of containers for rotary metal cutting tools imported in

bulk and repackaged in the United States were articulated in

Headquarters Ruling Letter (HRL) 731938, January 9, 1989, the

ruling to which you refer.

     In this case, some of the metal tools you wish to import are

3/16" or slightly greater.  While you acknowledge that they are

capable of being marked, you advise that it would be costly to do

so.  Although an exception from individual marking applies when the

cost is prohibitive, insufficient evidence has been presented to

warrant an exception on this basis.  However, after review of the

samples and the information submitted, we conclude that the metal

cutting tools which you will import are not rotary metal tools

which are covered by the above decisions.  T.D. 74-122 described

the products it covers as "imported rotary metal cutting tools

classified under items 649.43, 649.44, and 649.46, of the Tariff

Schedules of the United States (TSUS). (emphasis added) 1/  T.D.

84-214 further describes these rotary products as interchangeable

tools for hand or machine tools such as drill bits and twist

drills.  Since the above tariff provisions cover metal cutting

tools which are not of the rotary type, articles which were covered

by these provisions, but which are not of the rotary type, would

not be subject to the special requirements.

     Rotary means tuning around a central point or axis as a wheel;

rotating New World Dictionary; second edition.  Drill bits and

twist drills, both of which were specifically mentioned in the

above decisions, both rotate when they are used and may be

considered rotary metal cutting tools.  The submitted samples do

not appear to be of this type.  You have advised us that the all

the tools covered by your ruling request do not rotate when they

are used and are not of the rotary type.  In fact, they are

described as peening and punching tools, which are not rotary type

tools.  Peening tools are used to strike something; punching tools

are used to cut or stamp out something.  After examination of the

submitted samples and the information presented, we conclude that

the tools in question are not rotary metal cutting tools and thus

are outside the scope of the above decisions.  Therefore, the

general requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134 apply. 

     Articles for which the marking of the container will

reasonably indicate the country of origin are excepted from marking

under 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(d).  In this case,

because each tool is to be packaged in its own sealed plastic

package and such package will contain the pertinent information

about the product along with the country of origin, we believe that

the tools will reach the opticians in this manner, even if they are

sold first to a wholesaler.  If the articles were imported in this

manner, we would rule that they are excepted from individual

marking pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(d). 

However, the tools are to be imported in bulk and repacked into

these containers after importation.  

     19 CFR 134.34 provides that an exception under 19 CFR

134.32(d) may be authorized in the discretion of the district

director for imported articles which are to be repacked after

release from Customs custody under the following conditions:

1/ The Harmonized Tariff Schedule has replaced the Tariff Schedules

of the United States.

     (1) The containers in which the articles are repacked will

     indicate the origin of the articles to an ultimate purchaser

     in the United States.

     (2) The importer arranges for supervision of the marking of

     the containers by Customs officers at the importer's expense

     or secures such verification, as may be necessary, by

     certification and the submission of a sample or otherwise, of

     the marking prior to the liquidation of the entry. (emphasis

     added). 

     Since the tools will be imported in bulk and placed into the

individual sealed packages after importation, approval of your

proposed marking must be authorized by the district director.  

HOLDING:                        

     The articles described above are not rotary metal cutting

tools for which special marking requirements apply.  Your proposal

to import them unmarked in bulk for repacking in the U.S. into

individual sealed containers with the country of origin and other

pertinent product information satisfies the requirements of 19

U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134 provided the bulk container is

marked and the district director authorizes the use of the

procedures set forth in 19 CFR 134.34.

                                Sincerely,

                                John Durant, Director

                                Commercial Rulings Division




