                            HQ 735070

                        October 26, 1993

MAR-2-05 CO:R:C:V 735070 RC

CATEGORY: Marking

District Director of Customs

Detroit, Michigan  48226-2568

RE:  Application for Further Review of Protest No. 3801-2-101117

concerning country of origin marking for imported badges,

emblems, and motifs; marking duties; marking notice.

Dear Sir:

     This is in response to your memorandum dated March 25, 1993

forwarding the Application for Further Review referred to above,

submitted on behalf of the importer (Redman Awards).  The

importer protests your decision to assess marking duties in

connection with an entry of imported badges, emblems, and motifs.

FACTS:

     Entry for 13 cartons containing emblems imported from Haiti

was made on February 4, 1991.  Subsequent entries were made on

February 14 and March 21, 1991.  Customs released the cargo after

a "general" examination, i.e. without physical examination. 

Customs issued a CF 28 on May 3, 1991, requesting samples.  A

sample was received by Customs for inspection on May 15, 1991,

marked "U.S.A. MATERIALS, ASSEMBLED IN HAITI".  On January 13,

1992, Customs issued a CF 29, Proposed Notice of Action advising

that 10% marking duties will be assessed  because the merchandise

is defectively marked as "U.S.A. MATERIALS, ASSEMBLED IN HAITI"

when in fact it was manufactured in Haiti from U.S.A. materials. 

On February 21, 1992, marking duties were assessed in the amount

of 10 percent of the dutiable value of the merchandise.  The

entry was liquidated on March 20, 1992.  Protestant claims that

the assessment of marking duties was improper believing the

marking satisfies the requirements of 19 U.S.C. 1304 and that

Customs is precluded from assessing marking duties because a

marking notice was not issued.  Furthermore, Protestant seeks

relief based upon Protestant's prior record of consistently

curing any marking which Customs found improper in a timely

manner, that is, upon receipt of marking notices.  A sample

emblem was submitted for our review.

ISSUES:

     1)  Whether the marking "U.S.A. MATERIALS, ASSEMBLED IN

HAITI" is acceptable.

     2)  Whether Customs may assess marking duties without the

issuance of a CF 4647, marking notice.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported in to the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article or container will permit, in such manner as to indicate

to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the

country of origin of the article.  Part 134, Customs Regulations

(19 CFR 134), implements the country of origin marking

requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304. 

     Subheading 9802.00.80, HTSUS, provides a partial duty

exemption and allows special wording to indicate the country of

origin marking for:

     [a]rticles assembled abroad in whole or in part of

     fabricated components, the product of the United

     States, which (a) were exported in condition ready for

     assembly without further fabrication, (b) have not lost

     their physical identity in such articles by change in

     form, shape, or otherwise, and (c) have not been

     advanced in value or improved in condition abroad 

     except by being assembled and except by operations 

     incidental to the assembly process, such as cleaning,

     lubricating and painting.

     The words "Assembled in" may be utilized as part of a

country of origin marking only when the imported articles are

eligible for entry under subheading 9802.00.80, HTSUS.  See 19

CFR 10.22 and HRL 731507, October 17, 1989.  On November 15,

1989, Customs issued ruling letter NY 847044, regarding the

tariff classification of embroidered emblems imported by the

Protestant.  The ruling indicated that processes such as

embroidering and cutting felt squares to shape would be

considered manufacturing processes rather than an assembly and

that the imported articles were not eligible for subheading

9802.00.80, HTSUS treatment.  The emblems which are the subject

of this protest were processed in Haiti in this manner. 

Consequently, the marking "Assembled in Haiti" is not acceptable. 

The goods must be marked with words such as:

     (1) "Haiti"; 

     (2) "Made in Haiti"

     According to the Protest, the importer believes the marking

is proper and, to support this claim, cites 19 CFR 134.36,

"marking when the name or locality other than the country of

origin appears."  We think the importer meant to cite 19 CFR

134.46 which sets forth the requirements for marking when the

name or locality other than the country of origin appears.  Under

this provision, if the emblems were to identify the U.S.

materials, the country of origin would need to be preceded by

"Made in" or "Product of".  Under 19 CFR 134.36(b), articles or 

containers bearing misleading markings are prohibited; this

section would weaken Protestant's claim.  Regardless, neither

provision is quite applicable, here.

     According to 19 U.S.C. 1304(f), 10 percent marking duties

shall be levied, collected and paid if an imported article is not

properly marked with the country of origin at the time of

importation and such article is not exported, destroyed or

properly marked under Customs supervision prior to liquidation. 

Under this provision, such duties shall not be remitted wholly or

in part nor shall payment thereof be avoidable for any cause.

     In HQ 731775 (November 3, 1988), Customs ruled that two

prerequisites must be present in order for it to be proper to

assess marking duties under 19 U.S.C. 1304(f).  These two

prerequisites are:

       1. the merchandise was not legally marked at the time

          of importation, and 

       2. the merchandise was not subsequently exported,

          destroyed or marked under Customs supervision prior to

          liquidation.

     In this case, both prerequisites cited above are present. 

The record indicates that the subject merchandise was not legally

marked at the times of importation.  

     Protestant claims that the assessment of marking duties is

inappropriate because Customs did not issue a marking/redelivery

notice, CF 4647.  We disagree.  As indicated above, 19 U.S.C.

1304(f) specifies that marking duties shall not be remitted

wholly or in part nor shall payment thereof be avoidable for any

cause.  The fact that a marking notice was not issued does not

preclude the assessment of marking duties.  See A.N. Deringer,

Inc. v. United States, C.D. 2408, 51 Cust. Ct. 21 (1963).

HOLDING:

     Because the emblems are not eligible for importation under

subheading 9802.00.80, HTSUS, the marking "U.S.A. MATERIALS,

ASSEMBLED IN HAITI" is not an acceptable country of origin

marking.  The assessment of marking duties was proper due to the

fact that the merchandise was not legally marked at the time of

importation nor was it subsequently marked under Customs

supervision prior to liquidation.  Accordingly, the protest is

denied.  A copy of this decision should be attached to the

Customs Form 19, to be sent to the protestant.

     In accordance with Section 3A (11)(b) of Customs Directive

099 3550-065, dated August 4, 1993, Subject: Revised Protest

Directive, this decision should be mailed by your office to the

protestant no later than 60 days from the date of this letter. 

Any reliquidation of the entry in accordance with the decision

must be accomplished prior to mailing of the decision.  Sixty

days from the date of the decision the Office of Regulations and 

Rulings will take steps to make the decision available to Customs

personnel via the Customs Rulings Module in ACS and the public

via the Diskette Subscription Service, Lexis, Freedom of

Information Act and other public access channels.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director




