                            HQ 735240

                         August 16, 1993

MAR 2-05 CO:R:C:V 735240 LR

CATEGORY:  Marking

Ms. Mary Jensen

c/o Ace Bag Company

15125 Garnet Street N.W.

Ramsey, MN. 55303

RE:  Country of origin marking of disposable packaging; 

     19 CFR 134.24

Dear Ms. Jensen:

     This is in response to your letter requesting a ruling the

regarding the country of marking of certain disposable containers. 

FACTS:

     You wish to import packaging for handmade greeting cards. 

The packaging is a clear plastic envelope.  You would like to

import them in boxes or packages of 100 to a box and have the

Japanese manufacturer put the country of origin label on the box

rather than on each individual envelope.  We assume that the

envelopes will be used only to package the greeting cards and that

they will not be otherwise sold.  We also assume that the marked

boxes will reach the person or firm who will package the greeting

cards into the envelopes.  

ISSUE:

     Whether it is acceptable to mark the country of origin of the

clear plastic envelopes on the boxes in which they are imported

instead of on the envelopes themselves.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to indicate

to the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the

country of origin of the article.  Part 134, Customs Regulations

(19 CFR Part 134), implements the country of origin marking

requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304.

     Articles for which the marking of the containers will

reasonably indicate their origin are excepted from individual

marking under 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(d).  This

exception applies only if the article in question is imported in

a properly marked container and Customs is satisfied that the

article will reach the ultimate purchaser in this original marked

unopened container.

     The marking requirements for disposable containers are

provided in 19 CFR 134.24.  Disposable containers include "cans,

bottles, paper or polyethylene bags, paperboard boxes, and similar

container or holders which are ordinarily discarded after the

contents have ben consumed."  19 CFR 134.24(a).  The submitted

sample falls within this category of containers.  With regard to

disposable containers imported to be filled, 19 CFR 134.24(c)(1)

provides that the persons or firms who package them are the

ultimate purchasers of these containers and that such containers

may be excepted from individual marking pursuant to 

19 U.S.C. 1304(a)(3)(D).  However, the outside wrapping or packages

containing them shall be clearly marked to indicate the country of

origin.     

HOLDING:                        

     The containers in question are excepted from individual

marking provided they are used only in the manner described above,

they are imported in a package which is marked to indicate the

country of origin and the district director at the port of entry

is satisfied that they will reach the ultimate purchaser (the

persons or firm who fills them with the greeting cards) in this

original marked unopened container.

                                Sincerely,

                                John Durant, Director




