                            HQ 735259

                         August 11, 1993

MAR-2-05 CO:R:C:V  735259  RC

CATEGORY:  MARKING

Mr. Dale G. Vander Yacht

Border Brokerage Company

P.O. Box B

Blaine, Washington  98230

RE:  Country of Origin Marking of Table Hardware Kits;

     T.D. 91-7; 19 CFR 134.46.

Dear Mr. Vander Yacht:

     This is in response to your letter of June 21, 1993,

requesting a ruling on the country of origin marking requirements

for table hardware kits to be imported into the U.S.  You

submitted a sample kit as packaged for retail sale.

FACTS:

     Each table hardware kit is individually packaged for retail

sale in sealed plastic bags.  The bags contain kit-components

from Canada, Taiwan, and the U.S.:  nuts, bolts, leg brackets,

etc.  The package is marked with a Canadian address with the

words "PACKAGED IN CANADA" printed just below, in approximately

9 points.  (A point is a unit of type measurement equal to

0.01384 inch or nearly 1/72 inch, and all type sizes are

multiples of this unit.)

ISSUE:

    What is the proper country of origin marking for the table

hardware kits according to 19 CFR Part 134?

LAW AND ANALYSIS:

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every

article of foreign origin (or its container) imported into the

U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly,

indelibly, and permanently as the nature of the article (or its

container) will permit, in such a manner as to indicate to the

ultimate purchaser the English name of the country of origin of

the article.  Part 134, Customs Regulations (19 CFR part 134),

implements the country of origin marking requirements and

exceptions of 19 U.S.C. 1304. 

     Section 134.1(d) defines the "ultimate purchaser" generally

as the last person in the United States who will receive the

article in the form in which it was imported.  The marking must

be conspicuous to the ultimate purchaser.  Here, the ultimate

purchaser is the person who buys the table hardware kit at

retail.  The "country of origin" for marking purposes is defined

by section 134.1(b), Customs Regulations (19 CFR 134.1(b)), to

mean the country of manufacture, production, or growth of any

article of foreign origin entering the U.S.  

     When articles manufactured in different countries are

combined or assembled, Customs must determine the country of

origin, for marking purposes.  The country of origin is the

country where the article last underwent a "substantial

transformation", that is, processing which results in a change in

the article's name, character, or use.  Section 134.35, Customs

Regulations (19 CFR 134.35).

     Here, the combining of the table hardware items into kits

does not constitutes a substantial transformation because the

resulting product is not a new article in which the constituents

lose their separate identities.  Each item in the kit remains

clearly identifiable.  Therefore, under section 304 of the Tariff

Act, the kits must be marked to indicate to the ultimate

purchaser in the U.S. the foreign origin of the items contained

therein.

     The required marking is addressed in T.D. 91-7 (dated

January 16, 1991), which provides that materials of foreign

origin which comprise sets, mixtures, or composite goods must be

marked to indicate the country of origin unless substantially

transformed.  However, to the extent such foreign materials are

relatively insignificant, or would have no influence on the

purchasing decision, Customs applies a "common sense" approach to

determine whether the individual items in the set must be marked. 

Each request is treated on a case by case basis according to the

facts presented.   

     In HQ 734737 (December 17, 1992), Customs found that drawer

slides imported and sold as parts of furniture kits were subject

to marking.  The drawer slides accounted for at least six percent

and as much as twelve percent of the cost of the finished

furniture.  In HQ 555365 (September 7, 1990), Customs found that

imported screws when sold with U.S.-made junction boxes were not

subject to marking.  The screws constituted an insignificant part

of the set, 2.3 percent of the total value.  

     In this case, none of the items in the kit can be considered

insignificant.  Pursuant to the general marking requirements and

T.D. 91-7, the table hardware kits must be marked to indicate the

foreign country of origin of each of the various components.  The

country of origin marking rules do not apply to articles of U.S.

origin.  However, if you choose to indicate the U.S. origin of

the components, then the marking will need to comply with the

requirements of the Federal Trade Commission.  We suggest that

you direct any questions on this aspect of the issue to the

Federal Trade Commission.

     Finally, section 134.46, Customs Regulations (19 CFR

134.46), provides in relevant part that when letters or words

indicating the name of a country or locality other than the

country of origin appears on an article, the name of the country

of origin must appear "in at least comparable size" and "in close

proximity" to such letters or words.  The purpose of 19 CFR

134.46 is to prevent the possibility of misleading or deceiving

the ultimate purchaser as to the origin of the imported article. 

Customs has ruled that in order to satisfy the "close proximity"

requirement of 19 CFR 134.46, the country of origin marking must

appear on the same side or sides, surface or surfaces, in which

the name of the locality other than the country of origin

appears.  See HQ 708994 (April 24, 1978).  

HOLDING:

     The table hardware kits must be marked to indicate the

foreign country of origin of each component.  It is not necessary

to indicate country of origin of the U.S. components.  The kits

may be marked "Components Made in        ,        , and        ."

The marking must appear in as comparable a size and in close

proximity to the Canadian address.  You may indicate that the

kits are packaged in Canada; however it is not necessary.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director




