                           HQ 735399

                           December 22, 1993

Mar-2-05 CO:R:C:V 735399 AT

CATEGORY: Marking

District Director of Customs

200 East Bay Street

Charleston, South Carolina 29401-2611

RE: Country of origin marking of automotive parts imported from

    various countries into a foreign trade zone in the U.S. to be

    used in the manufacture of automobiles; 19 U.S.C. 81(c);

    C.S.D. 83-48

Dear Madam:

     This is in response to your memorandum dated October 14,

1993, forwarding a request by BMW Manufacturing Corporation and

BMW North America ("BMW"), dated September 15, 1993, for a ruling

on the country of origin marking requirements for automotive

parts imported from various countries into a foreign trade zone

to be used in the manufacture of automobiles.  We are treating

your memo as a request for internal advice. 

FACTS:

     BMW intends to import automotive parts from various

countries into a foreign trade zone located in Spartanburg

County, South Carolina.  Once imported into the foreign trade

zone, the parts are to be used in the manufacture of finished

automobiles.  We have assumed for purposes of our response that

the automotive parts admitted in the foreign trade zone will be

treated as nonprivilege foreign.  BMW states that commercial

invoices will accompany the imported parts indicating the country

of origin of each imported article to be used in the

manufacturing process.  BMW has requested that Customs grant an

exception from marking the individual parts as well as their

containers with the country of origin based on 19 U.S.C.

1304(a)(3)(H) and 19 CFR 134.35.      

ISSUE:

     Are the individual auto parts and/or their containers

required to be marked with their country of origin at the time of

importation if they are to be admitted into a foreign trade zone

and later used in the manufacture of finished automobiles?

LAW AND ANALYSIS:

     19 U.S.C. 81c provides, in part that:

        [f]oreign and domestic merchandise of every description,

        except such as is prohibited by law, may, without being 

        subject to the customs laws of the United States, except

        as otherwise provided in this chapter, be brought into a

        zone ..., and be exported, destroyed, or sent into

        customs territory of the United States therefrom, ...

        but when foreign merchandise is so sent from a zone into

        customs territory of the United States it shall be

        subject to the laws and regulations of the United States

        affecting imported merchandise.... 

     Thus, merchandise is generally not subject to the customs

laws while in a foreign trade zone, unless the Foreign Trade Zone

Act authorizes their application.  However, once merchandise is

withdrawn from a foreign trade zone and entered into the customs

territory of the U.S., it becomes subject to the customs laws and

regulations of the U.S.  

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  Part 134, Customs

Regulations (19 CFR Part 134), implements the country of origin

marking requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304. 

     Customs has determined in C.S.D. 83-48 (February 4, 1983),

that articles brought to the U.S. and admitted into a foreign

trade zone are not subject to the requirements of 19 U.S.C. 1304

at that time.  See also, HQ 734076 (September 10, 1991). 

Accordingly, since in this case, the automotive parts are

imported and admitted into a foreign trade zone by BMW, the

marking requirements of 19 U.S.C. 1304 are not applicable.  Thus,

it is not necessary to determine whether a marking exception

exists under 19 U.S.C. 1304(a)(3)(H) and 19 CFR 134.35, since the

imported parts and/or their containers do not have to satisfy 19

U.S.C. 1304 marking requirements as held in C.S.D. 83-48. However, merchandise processed in a foreign trade zone must

be marked to indicate its country of origin at the time it is

withdrawn from the zone and brought into the customs territory

for consumption, unless the article is substantially transformed

in the foreign trade zone.  It would appear without further

information, that the imported auto parts are substantially 

transformed as a result of the manufacturing operations performed

in the U.S. to make the finished automobiles.  Thus, the finished

automobiles would not be subject to the country of origin marking

requirements of 19 U.S.C., when entered into the Customs

territory of the U.S.  

     Also, we have assumed that BMW will comply with all

provisions set forth in 19 CFR Part 146 regarding the admission

of merchandise into a foreign trade zone.  Any auto parts which

are withdrawn from the foreign trade zone by BMW for use as

replacement parts must satisfy 19 U.S.C. 1304 marking

requirements.  

HOLDING:

     As the imported auto parts will be admitted into a foreign

trade zone, pursuant to 19 U.S.C. 81c, they are not subject to 19

U.S.C. 1304 marking requirements provided Customs is assured that

the articles are admitted into the zone in accordance with the

requirements set forth in 19 CFR Part 146.  Further, provided it

is determined that the imported auto parts are substantially

transformed in the foreign trade zone when manufactured into

finished automobiles, the automobiles will not be subject to

country of origin marking requirements of 19 U.S.C. 1304, when

entered into the Customs territory of the U.S.

     Any auto parts which are withdrawn from the foreign trade

zone into the Customs territory of the U.S. for use as

replacement parts must satisfy 19 U.S.C. 1304 marking

requirements.

     This decision should be mailed by your office to the

internal advice requestor no later than 60 days from the date of

this letter.  On that date the Office of Regulations and Rulings

will take steps to make the decision available to Customs

personnel via the Customs Rulings Module in ACS and the public

via the Diskette Subscription Service, Lexis, Freedom of

Information Act and other public access channels.

                           Sincerely,

                           John Durant, Director




