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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.:   9503.90.6000

Mr. Jack Ritterman

Business Manager

Performance Products Division

Springs Industries, Inc.

787 Seventh Avenue

New York, NY 10019

RE:  HRL 085353 revoked.  Toy bed tent not camping good not

furnishing article.

Dear Mr. Ritterman:

     This is in reply to your letter of May 21, 1993.  That

letter concerned the tariff classification, under the Harmonized

Tariff Schedule of the United States Annotated (HTSUSA), of play

bed tent, produced in Korea.

FACTS:

     The merchandise at issue, a play bed tent, consists of a

base designed to fit a twin bed.  The base is sewn to a fabric

upper serving as the tent's roof, and plastic poles provide for

the tent's shape.  The base is made of a 65% polyester / 35%

cotton woven blend fabric.  The upper portion of the tent is made

of a 100% nylon woven fabric printed with various whimsical

designs such as a dinosaur motif.  The upper portion also has two

mesh "sunroofs."  The shape is formed by attaching the bottom

portion to a mattress in the same manner as a fitted sheet, and

then assembling the two poles and placing them within the

article.

     This merchandise was first imported into the United States

in 1985.  In preparation for these importations, you received

NYRL 812492 of March 4, 1985, classifying the tents under the

Tariff Schedules of the United States (TSUS) provision for "other

toys" (item 737.9565).  No further importations were undertaken

until 1989, when Alliance International (your Los Angeles broker)

requested and obtained HRL 085353 of October 20, 1989.  In that

ruling, Customs classified the play bed tent under subheading

6304.91, HTSUSA, as other furnishing articles.  You disagree with

that decision, and request that the merchandise be classified as

a toy.

 ISSUE:

     Whether the play bed tent is classifiable as a toy under the

HTSUSA?

LAW AND ANALYSIS:

     Heading 9503, HTSUSA, provides for toys not classified in

headings 9501 or 9502, HTSUSA.  The General Rules of

Interpretation (GRIs) to the HTSUSA govern the classification of

goods in the tariff schedule.  GRI 1 states, in pertinent part,

that such "classification shall be determined according to the

terms of the headings and any relative section or chapter

notes. . . ."  Note 1(u) to Chapter 95, HTSUSA, states that the

"chapter does not cover: Racket strings, tents or other camping

goods, or gloves (classified according to their constituent

material)."  As a result, if the play tent meets the definition

of "tents or other camping goods," it cannot be classified as a

toy.

     In HRL 085353, we stated that "[a]lthough the merchandise at

issue is a tent, it is not a tent that could be used for camping. 

It fits over a mattress and would be used in a child's bedroom. 

It is not the type of tent that is intended to be classified

under heading 6306, HTSUSA."  This statement was correct.  An

examination of the sample reveals a lightweight and flimsy

construction not designed for outdoor use where durability is

essential.  This merchandise is clearly distinguishable from

indoor/outdoor play tents, which would meet the tariff definition

of "camping goods."  Since the bed tent does not meet this

definition, Note 1(u)'s exclusion from Chapter 95, HTSUSA, does

not apply.  Accordingly, if the bed tent meets the definition of

a "toy", it is appropriately classifiable therein.

     As we stated above, heading 9503, HTSUSA, provides for,

inter alia, other toys.  The Explanatory Notes (EN) to the

Harmonized Commodity Description and Coding System (Harmonized

System) constitute the official interpretation of the scope and

content of the tariff at the international level.  They represent

the considered views of classification experts of the Harmonized

System Committee.  Totes, Inc. v. United States, No. 91-09-

00714, slip op. 92-153, 14 Int'l Trade Rep. (BNA) 1916, 1992 Ct.

Intl. Trade LEXIS 158 (Ct. Int'l Trade 1992).  While not treated

as dispositive, the EN are to be given considerable weight in

Customs' interpretation of the HTSUSA.  Boast, Inc. v. United

States, No. 91-11-00793, slip op. 93-20, 1993 Ct. Intl. Trade

LEXIS 19 (Ct. Int'l Trade 1993).  It has therefore been the

practice of the Customs Service to follow, whenever possible, the

terms of the Explanatory Notes when interpreting the HTSUSA.  The

EN to Chapter 95, HTSUSA, indicate that "this chapter covers toys

of all kinds whether designed for the amusement of children or

adults."

     It is Customs position that the amusement requirement means

that toys should be designed and used principally for amusement. 

See Additional U.S. Rule of Interpretation 1(a), HTSUSA.  In this

case, since the article will be principally used as a toy, it is

classifiable in heading 9503.  We note that the tent is designed

to function indoors on a bed, permitting a child to pretend to be

camping outdoors, perhaps in the make-believe world depicted by

the toy tent's design.  Further, we agree with your arguments

that the toy tent will not be used as bedding, but will be used

for a relatively short period of time, enabling a child to play. 

The fact that the article is sold in toy stores, and that the

environment of the sale (e.g., the advertisement and the display)

apparently is geared to the child-consumer, is suggestive, but

not probative, of classification as a toy.  Accordingly, HRL

085353's classification of the bed tent as an other furnishing

article was incorrect, and is hereby revoked.

HOLDING:

     As a result of the foregoing, the instant merchandise is

classified under subheading 9503.90.6000, HTSUSA, as other toys

not having a spring mechanism.  The applicable rate of duty is

6.8 percent ad valorem.

     In order to insure uniformity in Customs classification of

this merchandise and eliminate uncertainty, we are revoking HRL

085353 of October 20, 1989, pursuant to 19 C.F.R.  177.9(d)(1),

to reflect the above classification effective with the date of

this letter.  For the purposes of future transactions in

merchandise of this type, including that for which the present

classification is requested, HRL 085353 will not be valid

precedent.

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                           Sincerely,

                      John Durant, Director

                   Commercial Rulings Division




