                            HQ 955033

                        December 7, 1993
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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.:  9804.00.35

District Director

U.S. Customs Service

Post Office Box 1641

335 Merchant Street

Honolulu, Hawaii  96806

RE:  Application for further review of Protest No. 3201-93-

     100119 under 19 U.S.C., section 1514(c)(2);

     classification of a boat cradle; GRI 5(b); packing

     materials; not suitable for repetitive use.

Dear Sir:

     The above-referenced protest was forwarded to this office

for further review.  We have considered the protest and our

decision follows.

FACTS:

     The subject merchandise is a boat cradle of wood (teak) used

to ship a 65 foot boat from Hong Kong to Honolulu.  The boat was

classified under subheading 9804.00.35, Harmonized Tariff

Schedule of the United States Annotated (HTSUSA), which extends

duty Free treatment to boats entering the United States for

personal use.  The cradle was classified separately as an article

of wood pursuant to subheading 4421.90.9540, HTSUSA.  The

applicable rate of duty under this provision is 5.1 percent ad

valorem.  

ISSUE:

     Whether the boat cradle should be classified with the boat

as packing materials pursuant to General Rule of Interpretation

(GRI) 5(b)?

LAW AND ANALYSIS:

     The wood boat cradle is classifiable as an article of wood

pursuant to Chapter 44, HTSUSA.  However, GRI 5(b) provides that:

     Subject to the provisions of rule 5(a) above, packing

     materials and packing containers entered with the goods

     therein shall be classified with the goods if they are

     of a kind normally used for packing such goods. 

     However, this provision is not binding when such

     packing materials or packing containers are clearly

     suitable for repetitive use.

Thus, if the boat cradle qualifies as "packing materials" as that

term is used in GRI 5(b), it shall be classified as part of the

vessel.  

     GRI 5(b) applies to packing materials which are "of a kind

normally used for packing" the goods with which they are entered

and are not "clearly suitable for repetitive use."  Our National

Import Specialist for boats has confirmed the fact that boat

cradles are the usual packing for shipment of boats.  However, as

boat cradles are generally suitable for substantial re-use we

classified the cradle separately at the time of entry.

     Protestant argues that in this case the cradle is not

suitable for re-use.  Although teak wood boat cradles may be used

to store boats on a seasonal basis, in this case it appears that

the cradle was designed specifically for a single ocean crossing. 

The wood sustained water and other physical damage during

shipment and will be dismantled after entry into the United

States.  Under these circumstances, we agree that the cradle is

not "clearly suitable for repetitive use."  Accordingly, the

instant merchandise qualifies as "packing materials" pursuant to

GRI 5(b) and shall be classified with the boat with which it was

entered.

HOLDING:

     Therefore, based on the foregoing discussion, this protest

should be granted in full.  The boat cradle shall be classified

with the boat with which it was entered under subheading

9804.00.35, which provides inter alia for boats and the usual

equipment accompanying boats, imported in connection with the

arrival of such person and to be used in the United States only

for the transportation of such person, his family and guests, and

such incidental carriage of articles as may be appropriate to his

personal use of the conveyance.  The applicable rate of duty is

Free.  A copy of this decision should be attached to the CF 19

Notice of Action to satisfy the notice requirement of section

174.30(a), Customs Regulations.

     In accordance with Section 3A(11)(b) of Customs Directive

099 3550-065, dated August 4, 1993, Subject:  Revised Protest

Directive, this decision should be mailed by your office to the

protestant no later than 60 days from the date of this letter. 

Any reliquidation of the entry in accordance with the decision

must be accomplished prior to mailing of the decision.  Sixty

days from the date of the decision the Office of Regulations and

Rulings will take steps to make the decision available to Customs

personnel via the Customs Rulings Module in ACS and the public

via the Diskette Subscription Service, Lexis, Freedom of

Information Act and other public access channels.

                         Sincerely,

                         John A. Durant, Director




