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DRA-4-CO:R:C:E 224997 AJS

CATEGORY: Drawback

Mr. Edward P. Denninger, Jr.

J.G. Eberlein & Co., Inc.

90 West Street

New York, NY 10006

RE: 19 U.S.C. 1313(j)(2); Section 632(j)(2) NAFTA Implementation

Act; Section 632(u) NAFTA Implementation Act.

Dear Mr. Denninger:

     This is in reply to your request of October 6, 1993,

concerning foreign trade zones and drawback under 19 U.S.C.

1313(j)(2).

FACTS:

     Your request states that imported merchandise will be

brought into a Foreign Trade Zone (FTZ) under Privileged Foreign

status.  Subsequently, this merchandise is withdrawn and exported

from the United States under a Transportation and Exportation

entry.  

ISSUE:

     Assuming commercial interchangeability and all other

applicable requirements in the statutes and regulations are met,

may the exportation of the subject merchandise be substituted as

the basis of drawback claims against previously imported duty-

paid merchandise under 19 U.S.C 1313(j)(2).

LAW AND ANALYSIS:

     19 U.S.C. 1313(j)(2) has been amended by section 632(j)(2)

of the North American Free Trade Agreement (NAFTA) Implementation

Act of 1993.  The name of this provision has been changed from

"same condition drawback" to "unused merchandise".  It order to

qualify for unused merchandise drawback the "other merchandise"

referred to in this provision must be exported or destroyed under

Customs supervision.  
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     Section 1313(j)(2) was also amended by section 632(u) of the

NAFTA Implementation Act to provided that "[i]mported merchandise

that has not been regularly entered or withdrawn for consumption

shall not satisfy any requirements for use, exportation, or

destruction under this section."  The legislative history to

section 632 states that this provision codifies current Customs

practice against "piggybacking" other duty exemption benefits

(foreign-trade zones, bonded warehouses and duty-free temporary

importation) onto drawback benefits.  

     Your request claims that the subject merchandise will be

withdrawn and exported from a FTZ under a Transportation and

Exportation entry.  Such merchandise is not considered regularly

entered or withdrawn for consumption.  Therefore, the subject

merchandise would not be exported as required under section

1313(j)(2).  Consequently, this merchandise may not be used as

the basis for drawback claims.  

HOLDING:

     The subject merchandise is not exported for the purposes of

19 U.S.C. 1313(j)(2) and thus may not be substituted as the basis

for drawback claims against previously imported duty-paid

merchandise.  

                                 Sincerely,

                                 John Durant, Director




