                            HQ 545714

                        November 9, 1994

VAL CO:R:C:V 545714 LPF

CATEGORY: Valuation

Robert J. Schott

Air Schott

P.O. Box 17373

Washington, D.C. 20041-0373

RE: Proper transaction value of merchandise; Sale for  exportation; 19 U.S.C. 1401a(b)

Dear Mr. Schott:

     This is in response to your letter of June 25, 1994, on

behalf of Videotronic Uwe Bischke, Ltd. of Columbia, MD in which

you request a ruling concerning the valuation of merchandise

imported from Taiwan or Korea.

FACTS:

     Your inquiry pertains to two scenarios concerning

Videotronic Uwe Bischke, GmbH International ("Videotronic

Intl."), a German company, and its wholly owned subsidiary

Videotronic Uwe Bischke, Ltd. ("Videotronic Ltd."), a U.S.

corporation.  In one scenario Videotronic Ltd. purchases

merchandise in Taiwan or Korea for direct shipment to the U.S. 

In order to benefit from the "buying power" of its parent company

in Germany, these goods will be purchased under a Letter of

Credit issued by Videotronic Intl.  The terms of sale either will

be Ex Works (EXW) or Free on Board/Free Carrier (FOB)/(FCA).  An

invoice will be issued by the manufacturer showing the EXW

selling price, plus separate FOB charges, if any, of the

merchandise.  Videotronic Ltd. will pay for the merchandise by

draft, wire transfer, credit or other exchange to Videotronic

Intl.  Payment to Videotronic Intl. will be for the

manufacturer's invoice price of the merchandise plus an

administrative cost added on by Videotronic Intl. and invoiced

periodically to Videotronic Ltd.  Videotronic Ltd. intends to

make entry using the manufacturer's EXW invoice.  You request a

decision as to whether this invoice will establish transaction

value in accordance with 19 U.S.C. 1401a(b).

     In the other scenario, goods may be ordered by Videotronic

Ltd. through Videotronic Intl. and shipped from the manufacturer

to Videotronic Intl. and then to Videotronic Ltd.  At the time of

shipment from the manufacturer, the goods will be pre-designated

for the U.S. market.  You claim this will be well documented by 
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the manufacturer on the export invoice and by Videotronic Intl. 

The goods will be routed through Germany only for logistical

efficiencies and/or transport economies.  Videotronic Ltd. will

pay for the merchandise by draft, wire transfer, credit or other

exchange in favor of Videotronic Intl.  Similarly, payment to

Videotronic Intl. will be the manufacturer's invoice price of the

merchandise plus an administrative cost added by Videotronic

Intl. and invoiced periodically to Videotronic Ltd.  You request

a decision as to whether the commercial invoice from the

manufacturer to Videotronic Intl. will establish transaction

value.

ISSUE:

     Whether transaction value, as established by the sale

between the manufacturer and Videotronic Intl., is the

appropriate basis for valuation of the subject merchandise.

LAW AND ANALYSIS:

     The preferred method of appraisement is transaction value

pursuant to section 402(b) of the Tariff Act of 1930, as amended

by the Trade Agreements Act of 1979 (TAA), codified at 19 U.S.C.

1401a.  Section 402(b)(1) of the TAA provides, in pertinent part,

that the transaction value of imported merchandise is the "price

actually paid or payable for the merchandise when sold for

exportation to the United States" plus enumerated statutory

additions.  

     The "price actually paid or payable" is defined in section

402(b)(4)(A) of the TAA as the "total payment (whether direct or

indirect, and exclusive of any costs, charges, or expenses

incurred for transportation, insurance, and related services

incident to the international shipment of the merchandise...)

made, or to be made, for the imported merchandise by the buyer

to, or for the benefit of, the seller."

     A bona fide sale must exist between the Taiwanese or Korean

manufacturer and Videotronic Intl. for the imported merchandise

to be appraised based on the transaction value represented by

that price.  In J.L. Wood v. U.S., 62 CCPA 25, 33, C.A.D. 1139,

505 F.2d 1400, 1406 (1974), the U.S. Court of Customs and Patent

Appeals defined the term "sale" as the transfer of property from

one party to another for consideration.  Although J.L. Wood was

decided under the prior appraisement statute, Customs recognizes

this definition under the TAA.

     Several factors may indicate whether a bona fide sale

existed between a potential seller and buyer.  In determining

whether property or ownership has been transferred, Customs

considers whether the alleged buyer has assumed the risk of loss

and acquired title to the imported merchandise.  See Headquarters
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Ruling Letter (HRL) 545105, issued November 9, 1993.  In

addition, Customs may examine whether the alleged buyer paid for

the goods, whether such payments are linked to specific

importations of merchandise, and whether, in general, the roles

of the parties and circumstances of the transaction indicate that

the parties are functioning as seller and buyer.

     If the appraising officer would determine that sales

occurred between the Taiwanese or Korean manufacturer and 

Videotronic Intl. as well as between Videotronic Intl. and

Videotronic Ltd., the decisions reached in Nissho Iwai American

Corp. v. United States, 786 F. Supp. 1002 (CIT 1992) rev'd 982

F.2d 505 (Fed. Cir. 1992) and Synergy Sport International, Ltd.,

v. United States, Slip. Op. 93-5 (Ct. Int'l Trade, decided

January 12, 1993) become relevant.  We note that although these

decisions provide that the lower price should be used for

transaction value when there is more than one statutorily viable

transaction value, this standard would not be relevant if

Videotronic Intl. was serving as an agent within one sale as

opposed to a middleman between two sales (providing two

statutorily viable transaction values). 

     In Nissho Iwai and Synergy, the U.S. Court of Appeals for

the Federal Circuit and the Court of International Trade,

respectively, addressed the proper dutiable value of merchandise

imported pursuant to a three-tiered distribution arrangement

involving a foreign manufacturer, a middleman, and a U.S.

purchaser.  In both cases the middleman was the importer of

record.  In each case the court held that the price paid by the

middleman/importer was the proper basis for transaction value. 

Each court further stated that in order for a transaction to be

viable under the valuation statute, it must be a sale negotiated

at arm's length free from any nonmarket influences and involving

goods clearly destined for export to the United States.  The

courts' analysis in this regard would be relevant in a

determination as to whether the transactions between the

manufacturers and Videotronic Intl. as well as between

Videotronic Intl. and Videotronic Ltd. were transactions

considered to be viable bases for transaction value.

     We note that in the context of filing an entry, via Customs

Form (CF) 7501, an importer is required to make a value

declaration.  As indicated by the language of the CF 7501 and the

language of the valuation statute, there is a presumption that

such transaction value is based on the price paid by the

importer.

     In keeping with the courts' respective holdings and our own

precedent, we will continue to presume that an importer's 

declared transaction value is based on the price the importer

paid.  In further keeping with the courts' holdings, we note that

in those situations where an importer requests appraisement based
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on the price paid by the middleman to the foreign manufacturer

 (and the importer is not the middleman), the importer may do so. 

However, it will be the importer's responsibility to show that

such price is acceptable under the standard set forth in Nissho 

Iwai and Synergy.  That is, the importer must present sufficient

evidence that the sale was an "arm's length sale," and that it

was "a sale for export to the United States," within the meaning

of 19 U.S.C. 1401a(b).

     With regard to whether transaction value may be based on the

sale between Videotronic Intl. and the foreign manufacturer, we

note that the appropriate evidence would need to be tendered to

the appraising officer (such as invoices, purchase orders,

letters of credit, bills of lading, agreements between the

parties including contracts, and proof of payment) to establish

that the transaction was "a sale for export to the United States"

(i.e., that at the time Videotronic Intl. purchased, or

contracted to purchase, the imported goods, they were "clearly

destined for the United States") and was an "arm's length sale"

within the standard set forth by the court.  At that point a

determination may be made as to whether the transaction value of

the imported merchandise should be based on the sale between

Videotronic Intl. and the foreign manufacturer.  Once all the

relevant documentation is tendered to the appraising officer it

can be determined whether the invoice between the parties, in and

of itself, appropriately reflects the price actually paid or

payable for the merchandise.

HOLDING:

     The appraising officer may value the merchandise based on

the sale from the manufacturer to Videotronic Intl. if the

importer provides sufficient evidence that the conditions

discussed above are met.  However, the relevant documentation

first must be submitted to the appraising officer before it is

determined that the invoice between the parties, in and of

itself, appropriately reflects the price actually paid or payable

for the merchandise.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director

                                   Commercial Rulings Division

