                           HQ 545911

                       November 30, 1995

VAL RR:IT:VA 545911 LPF

CATEGORY: Valuation

Port Director

U.S. Customs Service

555 Battery St.

San Francisco, CA 94111

RE:  Inclusion of rejected, lost, and destroyed components as assists;     Modification of HRL 543831; Section 402(h)(1)(A) of the TAA; 19  CFR 152.103(d)(1) and (e)(1)

Dear Director:

     This decision concerns Headquarters Ruling Letter (HRL) 543831,

issued January 25, 1988, to the former district director, as an

application for further review concerning protest number 2809-4-001046. 

In pertinent part, it was determined in HRL 543831 that the value of

rejected, lost, or destroyed components which were not otherwise

physically incorporated into the imported merchandise, was not to be

included in the transaction value of the merchandise.  We have reviewed

this portion of the decision and the proper appraisement follows.

     First, we note that HRL 543831 is a decision on a specific

protest.  A protest is designed to pertain to entries of merchandise

which have been liquidated by Customs.  A final determination of a

protest, pursuant to part 174, Customs Regulations (19 CFR 174), cannot

be modified or revoked, because it applies only to the merchandise which

was the subject of the protested entry.  Furthermore, Customs lost

jurisdiction over the protested entries in HRL 543831 once the protest

was granted in part and denied in part.  See San Francisco Newspaper

Printing Co. v. United States, 9 CIT 517, 620 F. Supp. 738 (1985).

     However, Customs may modify or revoke a protest review decision to

change the legal principles set forth in that decision.  Pursuant to

section 625, Tariff Act of 1930 (19 U.S.C. 1625), as amended by section

623 of Title VI (Customs Modernization) of the North American Free Trade

Agreement Implementation Act, Pub. L. 103-182, 107 Stat. 2057, 2186

(1993) (hereinafter section 625), sixty days after the date of issuance,

Customs may propose a modification or revocation of a prior

interpretative ruling or decision by publication and solicitation of

comments in the Customs Bulletin.  Pursuant to section 625, notice of

the proposed modification of HRL 543831 was published on May 17, 1995,

in the Customs Bulletin, Volume 29, Number 20.

FACTS:

     Inmos Corporation imports integrated circuit devices from the

Philippines.  The importer furnishes, free of charge, integrated circuit

components to the Philippine assembler.  It is our understanding that a

portion of the circuit components are rejected, lost, or destroyed.

ISSUE:

     Whether components which are rejected, lost, or destroyed may

constitute assists and, if so, in what manner they are to be valued and

apportioned to the imported merchandise.

LAW AND ANALYSIS:

     The preferred method of appraising merchandise imported into the

United States is transaction value pursuant to section 402(b) of the

Tariff Act of 1930, as amended by the Trade Agreements Act of 1979

(TAA), codified at 19 U.S.C. 1401a.  Section 402(b)(1) of the TAA

provides, in pertinent part, that the transaction value of imported

merchandise is the "price actually paid or payable for the merchandise

when sold for exportation to the United States" plus enumerated

statutory additions, including the value, apportioned as appropriate, of

any assist.  19 U.S.C. 1401a(b)(1). 

     The "price actually paid or payable" is defined in section

402(b)(4)(A) of the TAA as the "total payment (whether direct or

indirect, and exclusive of any costs, charges, or expenses incurred for

transportation, insurance, and related services incident to the

international shipment of the merchandise...) made, or to be made, for

the imported merchandise by the buyer to, or for the benefit of, the

seller."

     Section 402(h)(1)(A) of the TAA provides, in pertinent part, as

follows:

     The term 'assist' means any of the following if supplied

     directly or indirectly, and free of charge or at reduced 

     cost, by the buyer of imported merchandise for use in            connection with the production or the sale for export to 

     the United States of the merchandise:

          (i) Materials, components, parts, and similar

          items incorporated in the imported merchandise.

          (ii) Tools, dies, molds, and similar items used

          in the production of the imported merchandise.

          (iii) Merchandise consumed in the production of

          the imported merchandise.

          (iv) Engineering, development, artwork, design

          work, and plans and sketches that are undertaken

          elsewhere than in the United States and are

          necessary for the production of the imported

          merchandise.

     Furthermore, the TAA Statement of Administrative Action (SAA) and

section 152.103(d)(1), Customs Regulations (19 CFR 152.103(d)(1)), set

forth the manner in which assists are to be valued.  In particular,

section 152.103(d)(1) states that:

          If the assist consists of materials, components,

          parts, or similar items incorporated in the

          imported merchandise, or items consumed in the

          production of the imported merchandise, acquired

          by the buyer from an unrelated seller, the value

          of the assist is the cost of its acquisition.  If

          the assist were produced by the buyer or a person

          related to the buyer, its value would be the cost

          of its production.  In either case, the value of

          the assist would include transportation costs to 

          the place of production.

     Finally, the SAA and section 152.103(e)(1), Customs Regulations

(19 CFR 152.103(e)(1)), provide the manner in which the value of an

assist is to be apportioned to the imported merchandise:

          The apportionment of the value of assists to imported            merchandise will be made in a reasonable manner                       appropriate to the circumstances and in accordance 

                  with generally accepted accounting principles.  The              method of apportionment actually accepted by Customs                  will depend upon the documentation submitted by the              importer.  If the entire anticipated production using the assist is for exportation to the United States, 

                       the total valu   e may be app   ortioned over (i) the first               shipment, if   the importer wishes to pay duty on the                      entire value at once, (ii) the numb   er of units produced          up to the time of the  first shipment, or (iii) the entire anticipated production.  In addition to these three methods, the importer may request some other method of apportionment in accordance with generally accepted accounting principles.  If the anticipated production is only partially for exportation to the United States, or if the assist is used in several countries, the method of appraisement will depend upon the documentation submitted by the importer.

     Based on the statutory and regulatory language cited above, it

remains Customs position that in regard to material or components which

may constitute assists, a three part analysis must be employed.  First,

the material or components must fit the definition of an assist; 

second, it must appropriately be valued as an assist; and third, the

value of the assist must be apportioned to the imported merchandise.

     Upon review, it is our position that in situations where scrap or

waste results from, or during, the production process, limiting the

analysis only to consider whether the material or components were

physically incorporated into the completed imported merchandise is 

inconsistent with the language provided in the TAA.  Rather, we stress

that the TAA provides that material or components "use[d] in connection

with the production or the sale for export to the United States of the

merchandise" constitutes an assist not only when "incorporated in the

imported merchandise," but also when "consumed in the production of the

imported merchandise (emphasis added)."  The fact that waste or scrap

(of discrete components, such as circuits, CPU chips, or semi-conductors) which results from, or during, the production of the

imported merchandise is not physically incorporated in that merchandise

does not negate the fact that such material or components still may be

consumed in the production of the merchandise and constitute assists.

     The definition of an assist is not inextricably tied to the value

or apportionment of an assist.  Once it is determined that material or

components meet the definition of an assist, the inquiry then concerns

the cost of acquisition or production of that assist.  Apportionment of

the value of the assist subsequently comes into consideration.

     Accordingly, once it is determined that material or components

meet the definition of an assist in accordance with the above, then

Customs will consider, among other things, the accounting records of the

supplier of the assists to determine the value of the assist.  Customs

would consider such information in cases including those where scrap or

waste results from, or during, the production of the imported

merchandise.

     In the instant situation, Customs now considers discrete

components to have been consumed in the production of the imported

circuit devices in accordance with section 402(h)(1)(A)(iii) of the TAA

and, hence, to constitute assists if such components:

          a. during the manufacture of the imported merchandise;

          b. are found to be defective or not up to quality; and

          c. subsequently are discarded, scrapped or otherwise             destroyed.

On the other hand, components would not be deemed incorporated in, nor

consumed in the production of, the imported merchandise and, therefore,

would not constitute assists if such components either are found to be

defective or not up to quality, or are lost, and do not enter the

manufacturing process of the imported merchandise.

     Valuation of the assists (including the components consumed in the

production of the circuit devices) and apportionment of that value to

the imported merchandise subsequently are considered.  See 19 CFR

152.103(d)(1) and (e)(1).  These latter determinations are to be based

on objective and quantifiable data including, among other things, the

accounting records of the supplier of the assists made in conformity

with generally accepted accounting principles.

HOLDING:

     The rejected, lost, or destroyed components at issue constitute

assists when, in accordance with the foregoing, they are consumed in the

production of the imported circuit devices pursuant to section

402(h)(1)(A)(iii) of the TAA.  Valuation of the assists and

apportionment of that value to the imported merchandise is to be based

on objective and quantifiable data, including, among other things, the

accounting records of the supplier of the assists made in conformity

with generally accepted accounting principles.

     HRL 543831 is modified accordingly.  This ruling will not affect

the entries which were the subject of protest number 2809-4-001046 but,

in accordance with section 625, it will be applicable to any

unliquidated entries or future importations of similar merchandise 60

days from its publication in the Customs Bulletin.  Interested parties

who import merchandise consistent with the facts set forth in this

decision are encouraged to contact the appropriate Customs field

personnel to discuss the processing of their specific entries and may

submit requests for new binding valuation rulings to the Value Branch,

Office of Regulations and Rulings.

                                   Sincerely,

                                   Acting Director,

                                   International Trade Compliance                                     Division

