                            HQ 559211

                        September 21, 1995

CLA-2 R:C:S 559211 MLR

CATEGORY: Marking

Ned H. Marshak, Esq.

Sharretts, Paley, Carter & Blauvelt, P.C.

67th Broad Street

New York, NY 10004

RE:  Country of origin marking for Unrecorded "Infoguard"

     Writable compact discs; CDs; Recording; Repackaging;

     Outer container; Mexico; 19 CFR 134.46; 19 CFR

     134.32(d)

Dear Mr. Marshak:

     This is in reference to your letter of May 17, 1995,

requesting a ruling on behalf of your client, Eastman Kodak

Company ("Kodak"), concerning the country of origin marking

requirements for "Infoguard" writable compact discs and

other writable compact discs imported by Kodak from Mexico. 

Samples were submitted with your request.  

FACTS:

     The goods at issue are two types of unrecorded

Writable compacts discs ("CD") stated to be produced by

Kodak in Mexico, and to be classifiable under heading 8523,

Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTSUS). 

The CDs are used to store various types of data and

information.  The first type of CD is a Writable CD Media

with "Infoguard" system protection (hereinafter "Infoguard

CD").  The Infoguard system consists of stable dye

chemistry, a special gold reflective layer, protective

lacquer coating, and a 12 digit unique bar code etched into

the gold reflective layer at the CD's inner diameter and

the identical 12 digit human readable code number etched

near the hub of the disc.  The second type of Writable CD

sold by Kodak is without the Infoguard protection system,

and without the unique 12 digit bar code associated with

Infoguard Writable CDs.  

     The unrecorded Infoguard CDs are imported in either

plastic jewel cases, which are not shrink wrapped, holding

one unrecorded Infoguard CD in each case, or plastic

beehives, consisting of a spindle and base, holding 50

unrecorded CDs in each beehive.  The CDs without Infoguard

protection are also imported either in jewel cases (100 to

a shipping carton, packaged in four inner cardboard

containers holding 25 jewel cases each, without shrink

wrap), or beehives (50 to a beehive, four beehives to a

shipping carton).  All of the shipping cartons are marked

with the country of origin of the CDs: "Mexico" or "Made in

Mexico."  The Infoguard CDs and their jewel cases are

marked with Kodak's name and Rochester, N.Y., address.  The

other CDs without Infoguard protection, jewel cases,

beehives, and inner cartons do not contain any country of

origin marking, nor do they contain any reference to

Kodak's name or address.  

     Kodak only wishes to mark the outermost shipping

container in which both types of CDs are packed.  It is

stated that companies purchasing unrecorded Infoguard CDs

from Kodak either record onto the CDs themselves or resell

the CDs in the packing cartons in which they are purchased

from Kodak.  Once the CDs are recorded in the U.S., it is

stated that they are no longer products of Mexico because

they are classifiable under heading 8524, HTSUS, and,

therefore, do not require marking once the recorded CDs are

sold.  It is stated that the Infoguard CDs, which are

resold by Kodak's distributors without being recorded, are

only resold in the packing cartons in which the CDs are

purchased from Kodak, and will not be resold in individual

jewel cases or beehives, prior to being recorded, because:

(1) the jewel cases in which the CDs are packaged are not

shrink-wrapped in a tamper-proof factory seal; and (2) the

jewel cases do not contain a UPC bar code, which is needed

to sell a product at retail.  

     As to the CDs without Infoguard protection, they are

marketed primarily to companies who will repack and resell

them prior to recording.  Therefore, Kodak states that it

advises all companies purchasing these CDs that if the CDs

are resold prior to being recorded, the container in which

the CDs will reach the ultimate purchaser (the company

which will do the recording) must be marked with the

country of origin of the unrecorded CD. 

ISSUE:

     Whether it is acceptable to mark the country of origin

of the CDs only on the outermost container.

LAW AND ANALYSIS:

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930,

as amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless

excepted, every article of foreign origin (or its

container) imported into the U.S. shall be marked in a

conspicuous place as legibly, indelibly and permanently as

the nature of the article (or its container) will permit,

in such a manner as to indicate to the ultimate purchaser

in the U.S. the English name of the country of origin of

the article.  Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part

134) implements the country of origin marking requirements

and exceptions of 19 U.S.C. 1304.

     Section 134.1(d), Customs Regulations, defines

"ultimate purchaser" as generally the last person in the

U.S. who will receive the article (or purchases the good if

it is a good of a NAFTA country) in the form in which it

was imported.  The regulations recognize that a

manufacturer who substantially transforms an article after

importation may be the ultimate purchaser.  See 19 CFR

134.1(d)(2); and 19 CFR 134.35.

     It is stated that once the CDs are recorded the

country of origin changes.  Therefore, the companies who

record data onto the CDs are the ultimate purchasers of

Kodak's writable CDs.  In regard to the Infoguard CDs, it

is contended that since they will not be resold prior to

being recorded, or will be resold only in the outer carton

in which they are purchased from Kodak (which will be

marked with the country of origin), the CDs, jewel cases,

beehives, and inner containers need not be marked with the

country of origin of the CDs.  Furthermore, it is contended

that although the jewel cases and CDs contain the Kodak

name and Rochester, N.Y. address, these references are not

deceptive since the outermost container is marked "Mexico"

or "Made in Mexico."  

     In regard to the other CDs without Infoguard

protection, Kodak states that the possibility exists that

purchasers of these CDs may decide to resell and repack

them prior to recording.  Therefore, because Kodak cannot

state with certainty that these CDs will be resold in the

same carton in which they are imported (which is properly

marked with the country of origin), Kodak states that it

will advise its customers that the unrecorded CDs cannot be

resold unless the packaging is properly marked with the

country of origin of the unrecorded CDs.

     Pursuant to 19 U.S.C. 1304 (a)(3)(D) and 19 CFR

134.32(d), an exception from individual marking is

applicable where the marking of a container of such article

will reasonably indicate the origin of the article.  This

exception is normally applied in cases where the article is

imported in a properly marked container and Customs

officials at the port of entry are satisfied that the

ultimate purchaser will receive it in the original unopened

marked container.  Relevant factors regarding whether an

article is likely to remain in its original container

include the chain of distribution, the type of container,

and the nature of the article.

     Headquarters Ruling Letter (HRL) 732018 dated February

7, 1990, and HRL 735268 dated October 1, 1993, are cited

for support that only the outermost container for both

types of CDs needs to be marked, and that the CDs, plastic

jewel cases or beehives, and inner containers are not

required to be marked.

     In HRL 732018 dated February 7, 1990, Customs

considered microdisk and minidisk products which consisted

of an unrecorded flexible magnetic recording disk, with or

without special coating, and a protective plastic shell

(microdisk) or protective vinyl jacket (minidisk).  Some of

the products were sold to companies who recorded computer

programs onto each product before selling it, while some

were resold without any recording.  Each bulk container

contained ten shrink wrapped retail cartons, all labeled

with the country of origin on the same side as any

reference to the importer's address.  It was stated that

the marking exception under 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) is

generally limited to where the importer is the ultimate

purchaser, or where the ultimate purchaser (other than the

importer) will in all foreseeable circumstances receive the

imported article in its original unopened marked container. 

     In regard to the products sold to companies who

recorded computer programs onto each product, HRL 732018

determined that the companies doing the recording were the

ultimate purchasers.  Therefore, as long as the microdisk

and minidisk products were imported in properly marked

containers and Customs officials at the port of entry were

satisfied that the U.S. computer software company would

receive them in the original unopened marked containers,

the products were excepted from individual marking pursuant

to 19 CFR 134.32(d) and only the outermost bulk container

required marking. 

     In regard to those products which were resold with no

computer programming, it was stated that although no

information was submitted regarding how these products

would be repackaged and resold, and, therefore, Customs

could not be sure that the ultimate purchaser, in all

foreseeable circumstances, would receive the products in

properly marked containers, the exception was allowed

because the amount resold without programming was small. 

However, the importer was required to submit written

certification to Customs at the port of entry that the

products to be resold without programming would be repacked

in containers properly marked to indicate the country of

origin.  

     Similarly, in this case, some of the Infoguard CDs are

distributed to companies who record onto the CDs.  As in

HRL 732018, we find that these companies recording onto the

CDs are the ultimate purchasers because recording

substantially transforms the CDs, or if the CDs are goods

of Mexico, results in a tariff shift to heading 8524 from

any other heading (heading 8523, HTSUS).  See 19 CFR

102.20(p), Section XVI: Chapters 84 through 85, 8524. 

Therefore, an exception from marking the individual CDs

should be allowed pursuant to 19 CFR 134.32(d) and 19 CFR

134.35.  Furthermore, as in HRL 732018, Kodak also states

that some of the Infoguard CDs are not recorded but are

resold only in the outer carton in which they are purchased

from Kodak.  In regard to these CDs, as long as Customs

officials at the port of entry are satisfied that the

ultimate purchasers receive the CDs in the original

unopened outer container, the CDs, jewel cases or beehives,

and inner containers may also be excepted from individual

marking pursuant to 19 CFR 134.32(d).  Since the jewel

cases do not contain shrink wrapping or the UPC bar codes

which is stated to be necessary to sell a product at

retail, it is our opinion that this adds assurance that the

CDs will not be sold in these unmarked jewel cases, but

that the ultimate purchaser will receive the CDs in the

properly marked outer container.

     As to Kodak's name and U.S. address on the outer

container, we find that the marking requirements of 19 CFR

134.46 are triggered.     Section 134.46, Customs

Regulations (19 CFR 134.46), requires that when the name of

any city or locality in which the article was manufactured

or produced, appears on an imported article or its

container, there shall appear, legibly and permanently, in

close proximity to such words, letters, or name, and in at

least a comparable size, the name of the country of origin

preceded by "Made in," "Product of," or other words of

similar meaning.  Customs has specifically ruled that in

order to satisfy the close proximity requirement, the

country of origin marking must generally appear on the same

side(s) or surface(s) in which the name of the geographical

reference other than the country of origin appears.

     In HRL 735268 dated October 1, 1993, Customs

considered intravenous sets packaged one set to a plastic

pouch, forty pouches to a master carton, and four master

cartons to a shipping carton.  Both the shipping cartons

and the master cartons were marked with the country of

origin.  The individual intravenous pouches indicated a

U.S. address, and pointed to a lot code for the country of

origin.  The intravenous sets were only to be sold to the

ultimate purchasers in the master cartons, and no

intravenous sets were supposed to be taken out of the

master carton and sold separately.  It was found that since

the master cartons were properly marked to indicate the

country of origin of the intravenous sets, the ultimate

purchaser would be advised of the country of origin, and,

therefore, the individual intravenous sets were excepted

from marking under 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and 19 CFR

134.32(d).  Furthermore the reference on the individual

pouches to the lot number for the country of origin was

determined to satisfy the requirements of 19 U.S.C. 1304

and 19 CFR Part 134 because the ultimate purchasers would

not be misled by the U.S. address as the intravenous sets

were only received in the properly marked master carton and

the lot code printed on the individual pouches explained

how to determine the country of origin.

     In this case, it is our opinion that 19 CFR 134.46 is

satisfied because the outer containers of the samples

submitted are marked "Made in Mexico" in the same size and

on the side as the U.S. address.  In regard to the U.S.

references on the CDs and jewel cases, we do not find that

the requirements of 19 CFR 134.46 are triggered because

these references cannot be seen until the outer container

which is properly marked is opened.  Therefore, we do not

find that these U.S. references on the CDs and jewel cases

are deceiving.

     In regard to the CDs without Infoguard protection,

Kodak states that some of the CDs will be repackaged prior

to being recorded, and, therefore, Kodak cannot state with

certainty that these CDs will be resold in the same carton

in which they are imported.  Because some of the CDs will

be repackaged and Kodak cannot state which ones will be

repackaged, the requirements of 19 CFR 134.26 must be

satisfied.

     Section 134.26, Customs Regulations (19 CFR 134.26)

provides in pertinent part that:

     If an imported article subject to these requirements

     is intended to be repackaged in retail containers ...

     after its release from Customs custody, or if the

     district director having custody of the article, has

     reason to believe that such article will be repacked

     after its release, the importer shall certify to the

     district director that: ... (2) if the article is

     intended to be sold or transferred to a subsequent

     purchaser or repacker, the importer shall notify such

     purchaser or transferee, in writing, at the time of

     sale or transfer, that any repacking of the article

     must conform to these requirements.  

Accordingly, for the CDs without Infoguard protection which

are unlikely to be received by the ultimate purchaser in

the properly marked outer container, Kodak must comply with

the certification and notify subsequent purchaser of the

requirements of 19 CFR 134.26.

HOLDING:

     Based on the facts presented, the individual Infoguard

CDs, jewel cases or beehives, and inner containers are

excepted from individual country of origin marking provided

customs officials at the port of entry are satisfied that

the Infoguard CDs will reach the ultimate purchasers in

properly marked, unopened containers.  Furthermore, we find

that the outer containers are marked to satisfy the

requirements of 19 CFR 134.46, and that Kodak's address on

the Infoguard CDs and jewel cases do not trigger the

requirements of 19 CFR 134.46 because these references are

not seen until the ultimate purchaser opens the properly

marked outer container.  In regard to the CDs without

Infoguard protection, the requirements of 19 CFR 134.26

must be satisfied. 

     A copy of this ruling letter should be attached to the

entry documents filed at the time the goods are entered. 

If the documents have been filed without a copy, this

ruling should be brought to the attention of the Customs

officer handling the transaction.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Commercial Rulings Division

