                            HQ 957272

                          March 13, 1995

CLA-2 CO:R:C:F  957272  ALS

CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.:  3926.90.9590

District Director of Customs

111 W. Huron St, Room 603

Buffalo, NY 14202-2378

RE:  Request for Further Review of Protest 0901-94-101261, Dated

     August 5, 1994, Concerning Plastic Storage Containers

Dear Mr. McMullen:

     This ruling is on a protest that was filed against your

decision of August 5, 1994, regarding an entry for certain

plastic storage containers.

FACTS:  

     The articles under consideration are plastic storage

containers, also referred to as bins, of various sizes, which are

used for the display and storage of bulk food products in a

retail store.  The bins may be used for their designed purpose by

being placed on a free standing shelving system or on a counter.

ISSUE:

     Are the subject bins classifiable as furniture under

subheading 9403.70.8030, Harmonized Tariff Schedule of the United

States Annotated (HTSUSA)?

LAW AND ANALYSIS:

     Classification of merchandise under the HTSUSA is governed

by the General Rules of Interpretation (GRI's) taken in order. 

GRI 1 provides that the classification is determined first in

accordance with the terms of the headings and any relative

section and chapter notes.  If GRI 1 fails to classify the goods

and if the headings and legal notes do not otherwise require, the

remaining GRI's are applied, taken in order.
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     In considering whether the subject bins, as imported, are

classifiable as furniture, we consulted Chapter 94 of the HTSUSA,

and the relative Explanatory Notes (EN), which represent the

opinion of the international classification experts. 

     We initially noted that the bins are general purpose

articles designed for the storage and display of bulk food

products.  In order to be used they must be on another article,

i.e., a standing shelf unit, a counter.  They are not designed

for placing on the floor or ground.  In regard thereto we

considered Legal Note 2 to Chapter 94, HTSUSA, which provides

that:

     2.   The articles (other than parts) referred to in headings

          9401 to 9403 are to be classified in those headings

          only if they are designed for placing on the floor or

          ground.

     It is noted that General Note (A) of the EN to Chapter 94,

the term "furniture" means:

     (A)  Any "movable" articles...which have the essential

          characteristic that they are constructed for placing on

          the floor or ground....

     A provision, following General Note (B)(ii) of the EN

provides that:

     Except for goods referred to in subparagraph (B) above, the

     term "furniture" does not apply to articles used as

     furniture but designed for placing on other furniture or

     shelves or for hanging on walls or from the ceiling.

     We have concluded that the plastic bins under consideration,

which are not designed for placing on the floor but are designed

for placing on other furniture, etc., do not meet the

requirements for furniture as contained in the referenced

provisions.  Also, since the plastic bins are not solely or

principally for use as parts of articles that do meet those

requirements for furniture, we have concluded that they are not 

parts of furniture.

HOLDING:

     Plastic storage bins of various sizes designed to be placed

on a free standing shelving system, a counter, shelves, or other

similar devices rather than on the ground or on a floor, are not

furniture or parts of furniture.  They are classifiable in 
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accordance with the provisions covering the material from which

they are fabricated, plastic in the instant case.  We, therefore,

have concluded that the subject articles are classifiable in

subheading 3926.90.9590, HTSUSA, and are subject to a general

rate of duty of 5.3 percent ad valorem.

     The bins, if goods originating in the territory of Canada

pursuant to the provisions of General Note 12, HTSUSA, and if

they comply with the provisions of General Note 12(t)/39.10, may

be eligible for preferential tariff treatment under NAFTA.

     Since the classification indicated above is the same as the

classification under which the entry was liquidated, you are

instructed to deny the protest in full.

     A copy of this ruling should be attached to the Customs Form

19 and provided to the protestant as part of the notice of action

on the protest.

     In accordance with Section 3A(11)(b) of Customs Directive

099 3553-065, dated August 4, 1993, Subject: Revised Protest

Directive, this decision should be provided by your office to the

protestant no later than 60 days from the date of this letter. 

Any reliquidation of the entry in accordance with this decision

must be accomplished prior to the mailing of the decision.  Sixty

days from the date of the decision the Office of Regulations and

Rulings will take steps to make the decision available to Customs

personnel via the Customs Ruling Module in ACS and the public via

the Diskette Subscription Service, Freedom of Information Act and

other public access channels.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Commercial Rulings Division

