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CATEGORY: Carriers

Chief, Liquidation Branch

U.S. Customs Service

Post Office Box 2450

San Francisco, California 94126

RE: Vessel Repair Entry No. C28-0200669-5; M/V STRONG VIRGINIAN;

Modification;                   Survey; Equipment; 19 U.S.C. 


1466

Dear Sir:

     This is in response to your memorandum dated December 21,

1995, forwarding an application for relief from duties assessed

pursuant to 19 U.S.C. 
 1466 with supporting documentation.  You

request our review of three items (nos. 3, 100, and 165 listed on

the spreadsheets) contained within the above-referenced vessel

repair entry. Our findings in this matter are set forth below.

FACTS:

     The M/V STRONG VIRGINIAN is a U.S.-flag vessel operated by

Strong Virginian Navigation Company.  Subsequent to the

completion of various foreign shipyard work, the vessel arrived

in the United States at Oakland, California, on July 19, 1995.  A

vessel repair entry and an application for relief with supporting

documentation were timely filed.  Included in the work performed

are the following items for which our review is sought:

          Item No.            Description

               3                   The cost of a crane barge and

assisting tug 

                              pursuant to a test of the vessel's

lifting gear.

             100                   Turbocharger modification.

             165                   Turbocharger costs.
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     In support of its claim that the above-listed items are

nondutiable, the applicant has submitted various documentation

including invoices, letters and diagrams.

ISSUES:

     1.  Whether the cost of the crane barge and assisting tug

covered by Item 3 is dutiable under 19 U.S.C. 
 1466.

     2.  Whether evidence is presented sufficient to prove that

the work covered by Item 100 constitutes a modification to the

hull and fittings of the vessel so as to render the work

nondutiable under 19 U.S.C. 
 1466.

     3.  Whether the turbocharger costs covered by Item 165 are

dutiable under 19 U.S.C.


 1466.

LAW AND ANALYSIS:

     Title 19, United States Code, 
 1466, provides in part for

payment of an ad valorem duty of 50 percent of the foreign cost

of equipments, or any part thereof, including boats, purchased

for, or the repair parts or materials to be used, or the expenses

of repairs made in a foreign country to vessels documented under

the laws of the United States to engage in the foreign or

coastwise trade, or vessels intended to engage in such trade.  

     Item 3 covers the cost of a floating crane barge (SEMCO L88)

and an assisting tug which, pursuant to Semco Salvage & Marine

PTE. LTD. invoice no. 44-3376, were necessary "...to carry out

bollard pull test on vessel..."   In support of its claim the

applicant cites to C.S.D. 79-277 and has submitted a letter from

Germanischer Lloyd (USA), Inc. (the North American representative

of Germanischer Lloyd) which provides, in pertinent part, as

follows:

          "According to the requirements of this Society and to

ILO Convention

          No. 152, for lifting appliances, a quinquennial

thorough examination is

          required five years after the initial examination and

every five years

          thereafter."

     The letter further provides that, "...the actual examination

and test was [sic] carried out with satisfactory result on 20

August 1994, using water-filled barge SEMCO L88 as test weight."

     In regard to the dutiability of inspection/survey costs, we

note that C.S.D. 79-277 stated that, "[i]f the survey was

undertaken to meet the specific requirements of a governmental

entity, classification society, insurance carrier, etc., the cost

is not dutiable even if dutiable repairs were effected as a

result of the survey."
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     With increasing frequency, this ruling has been utilized by

vessel owners seeking relief not only from charges appearing on

an American Bureau of Shipping (ABS) or U.S. Coast Guard invoice

(the actual cost of the inspection) but also as a rationale for

granting non-dutiability to a host of inspection-related charges

appearing on a shipyard invoice.  In light of this continuing

trend, we offer the following clarification.

     C.S.D. 79-277 discussed the dutiability of certain charges

incurred while the vessel underwent biennial U.S. Coast Guard and

ABS surveys.  That case involved the following charges:

          ITEM 29

               (a) Crane open for inspection

               (b) Crane removed and taken to shop.  Crane

                   hob and hydraulic unit dismantled and 

                   cleaned

               (c) Hydraulic unit checked for defects, OK.

                   Sundry jointings of a vessel's spare

                   renewed.

               (d) Parts for job repaired or renewed.

               (e) Parts reassembled, taken back aboard ship

                   and installed and tested.

     In conjunction with the items listed above, we held that a

survey undertaken to meet the specific requirements of a

governmental entity, classification society, or insurance carrier

is not dutiable even when dutiable repairs are effected as a

result of a survey.  We also held that where an inspection or

survey is conducted merely to ascertain the extent of damages

sustained or whether repairs are deemed necessary, the costs are

dutiable as part of the repairs which are accomplished (emphasis

added).

     It is important to note that only the cost of opening the

crane was exempted from duty by reason of the specific

requirements of the U.S. Coast Guard and the ABS.  The

dismantling and cleaning of the crane hob and hydraulic unit was

held dutiable as a necessary prelude to repairs.  Moreover, the

testing of the hydraulic unit for defects was also found dutiable

as a survey conducted to ascertain whether repairs were

necessary.  Although the invoice indicated that the hydraulic

unit was "OK," certain related parts and jointings were either

repaired or renewed.  Therefore, the cost of the testing was

dutiable.

     We emphasize that the holding exempts from duty only the

cost of a required scheduled inspection by a qualifying entity

(such as the U.S. Coast Guard or the ABS).  In the liquidation 

process, Customs should go beyond the mere labels of "continuous"

or "ongoing" before deciding whether a part of an ongoing

maintenance and repair program labeled "continuous" or "ongoing"

is dutiable.
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     Moreover, we note that C.S.D. 79-277 does not exempt repair

work done by a shipyard in preparation of a required survey from

duty.  Nor does it exempt from duty the cost of any testing by

the shipyard to check the effectiveness of repairs found to be

necessary by reason of the required survey.

     In regard to Item 3, the documentation submitted indicates

that the charges for the crane barge and assisting tug were

incurred pursuant to, and necessary for, a required periodical

survey by a qualifying entity.  Consequently, we find Item 3 to

be nondutiable.

     Item 100 covers work alleged to be a modification of a

turbocharger.  In regard to this claim, we note that in its

application of the vessel repair statute, Customs has held that

modifications to the hull and fittings of a vessel are not

subject to vessel repair duties.  Over the course of years, the

identification of modification processes has evolved from

judicial and administrative precedent.  In considering whether an

operation has resulted in a modification which is not subject to

duty, the following elements may be considered.

1.  Whether there is a permanent incorporation into the hull or

superstructure of a vessel (see United States v. Admiral Oriental

Line et al., T.D. 44359 (1930)), either in a structural sense or

as demonstrated by the means of attachment so as to be indicative

of the intent to be permanently incorporated.  This element

should not be given undue weight in view of the fact that vessel 

components must be welded or otherwise "permanently attached" to

the ship as a result of constant pitching and rolling.  In

addition, some items, the cost of which is clearly dutiable, 

interact with other vessel components resulting in the need,

possibly for that purpose alone, for a fixed and stable

juxtaposition of vessel parts.  It follows that a "permanent

attachment" takes place that does not necessarily involve a

modification to the hull and fittings.

2.  Whether in all likelihood, an item under consideration would

remain aboard a vessel during an extended lay up.

3.  Whether, if not a first time installation, an item under

consideration replaces a current part, fitting or structure which

is not in good working order.

4.  Whether an item under consideration provides an improvement

or enhancement in operation or efficiency of the vessel.

     Very often when considering whether an addition to the hull

and fittings took place for the purpose of 19 U.S.C. 
 1466, we

have considered the question from the standpoint of whether the

work involved the purchase of "equipment" for the vessel.  It is

not possible to compile a complete list of items that might be

aboard a ship that constitute its "equipment".  An unavoidable

problem in that regard stems from the fact that vessels differ as

to their services.  What is required equipment on a large

passenger vessel might not be required on a fish processing

vessel or offshore rig.
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          "Dutiable equipment" has been defined to include:

               ...portable articles necessary or appropriate

               for the navigation, operation, or maintenance

               of a vessel, but not permanently incorporated

               in or permanently attached to its hull or 

               propelling machinery, and not constituting

               consumable supplies.  Admiral Oriental,

               supra., (quoting T.D. 34150, (1914))

     By defining what articles are considered to be equipment,

the Court attempted to formulate criteria to distinguish non-dutiable items which are part of the hull and fittings of a

vessel from dutiable equipment, as defined above.  These items

might be considered to include:

               ...those appliances which are permanently

               attached to the vessel, and which would

               remain on board were the vessel to be laid 

               up for a long period...  Admiral Oriental,

               supra., (quoting 27 Op. Atty. Gen. 228).

     A more contemporary working definition might be that which

is used under certain circumstances by the Coast Guard; it

includes a system, accessory, component or appurtenance of a

vessel.  This would include navigational, radio, safety and,

ordinarily, propulsion machinery.

     Upon reviewing the documentation pertaining to Item 100, we

note that notwithstanding the single word "MODIFICATION"

appearing on the invoice, the remainder of that document is

devoid of any details or descriptions of the work that would

support such a conclusion.  Furthermore, the word "(OVERHAUL)"

appears next to the word "MODIFICATION" on the invoice which

contradicts rather than supports the latter and provides an

indicia of a dutiable repair.  Accordingly, in the absence of

sufficient evidence to support a modification claim, Item 100 is

dutiable.    

     Item 165 covers the transpiration and assembly of a

turbocharger.  The record is devoid of any evidence to indicate

that this item is other than a dutiable purchase of equipment.

Accordingly, Item 165 is dutiable.

HOLDINGS:

     1.  The cost of the crane barge and assisting tug covered by

Item 3 is not dutiable under 19 U.S.C. 
 1466.  
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     2.  The evidence presented is insufficient to prove that the

work covered by Item 100 constitutes a modification to the hull

and fittings of the vessel so as to render the work nondutiable

under 19 U.S.C. 
 1466.  Accordingly, Item 100 is dutiable.

     3.  The turbocharger costs covered by Item 165 are dutiable

under 19 U.S.C. 
 1466.

                              Sincerely,

                              Chief

                              Entry and Carrier Rulings Branch

