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CATEGORY:     Drawback

U.S. Customs Service  

Chief, Miami Drawback Office, Room 102    

P.O. Box 025280

Miami, FL 33102-5280

RE:  Request for internal advice;  Drawback;  19 USC 1313(j)(1),

(2), and (3);            Commercial     interchangeability; 

Pistols;  Magazines

Dear Madam:

FACTS:

     This ruling is in response to your memorandum dated October

10, 1995 which requested internal advice pursuant to 19 CFR

177.11 with respect to certain pistols imported and exported by

Beretta USA Corp. ("Beretta").  Your office provided additional

information by memorandum of November 2, 1995.  Beretta responded

to Customs request for information by a submission dated February

12, 1996.

     You ask the following questions.

19 U.S.C. 1313(j)(1)

     A.  You ask whether the exported merchandise is eligible for

drawback under 19 U.S.C. 1313(j)(1) in the following situation. 

Beretta imports certain different types of pistols. 

Subsequently, it removes the magazines from the pistols, and

exports the pistols without the magazines.  We assume for the

purpose of this ruling that the magazines which were imported

within the pistols were designed for those pistols.  This issue

is not limited to one particular type of pistol, but would apply

to any pistol imported with a magazine which is subsequently

exported without a magazine.

19 U.S.C. 1313(j)(2)

     B.  You also ask whether, under 19 U.S.C. 1313(j)(2),

drawback is available in the following situation: the imported

and substituted pistols are otherwise commercially

interchangeable; the imported pistol has a magazine; the exported

pistol does not have a magazine. 

     We note that there is a separate ruling request from your

office dated August 24, 1995 pending in this office (our control

number 226392) with respect to the commercial interchangeability

under 19 U.S.C. 1313(j)(2) of Beretta Model 98FS pistols and

Beretta Model 92FS pistols.  That request will be responded to

separately.  The information which Beretta provided in the

February 12, 1996 submission will be reviewed in the

consideration of that ruling request.

ISSUE:

     Under the stated facts, is the exported merchandise eligible

for drawback pursuant to 19 U.S.C. 1313(j)(1) and 19 U.S.C.

1313(j)(2)?

LAW AND ANALYSIS:

19 U.S.C. 1313(j)(1)

     We note initially that pursuant to 19 U.S.C. 1313(j)(3), the

removal of the magazine from the pistol does not constitute a use

of the pistol for the purpose of 19 U.S.C. 1313(j)(1)(B).  (If

the pistol were considered to be used, 19 U.S.C. 1313(j)(1) would

be inapplicable.)  19 U.S.C. 1313(j)(3) provides:

     (3) The performing of any operation or combination of

operations (including, but    not limited to, testing, cleaning,

repacking, inspecting, sorting, refurbishing,     freezing,

blending, repairing, reworking, cutting, slitting, adjusting,

replacing      components, relabeling, disassembling, and

unpacking), not amounting to  manufacture or production for

drawback purposes under the preceding        provisions of this

section on-  

          (A) the imported merchandise itself in cases to which

paragraph (1)       applies, or

          (B) the commercially interchangeable merchandise in

cases to which           paragraph (2) applies,

     shall not be treated as a use of that merchandise for

purposes of applying     paragraph (1)(B) or (2)(C).

     The removal of the magazine would appear to be a

"disassembly."  It is not a manufacture or production for

drawback purposes.  Thus, we find that 19 U.S.C. 1313(j)(3)

applies, and the eligibility under 19 U.S.C. 1313(j)(1) is not

eliminated merely by reason of removal of the magazine.

     When we compare the importation of a pistol with a magazine

with the exportation of the same pistol without a magazine, we

find it to be very significant, and dispositive, that the

exported pistol cannot be used for its normal purpose in its

condition as exported because it does not include a magazine.  As

a result of this comparison, and the fact that the exported

pistol cannot be used in the same manner as the imported pistol,

we determine that the imported pistol with a magazine is not the

same merchandise as the exported pistol without a magazine. 

Because the exported pistol cannot be used for its normal

purpose, the exported pistol (without magazine) is materially

different from the imported pistol (with magazine). Because the

imported and exported pistols are materially different and are

not the same merchandise, we conclude that the exported pistol

(without magazine) is not eligible for drawback pursuant to 19

U.S.C. 1313(j)(1).  

     In terms of the specific language of 19 U.S.C. 1313(j)(1),

the "imported merchandise" (a pistol with magazine) is not

"exported."  Rather, an item of merchandise (a pistol without

magazine) which is different from the imported merchandise is

exported.

     We note additionally that there is no language in 19 U.S.C.

1313 which would permit Customs to make adjustments in the amount

paid, i.e., assuming arguendo that Customs determined that it was

appropriate to pay drawback in this situation, the value of the

exported item is less than the value of the imported item.  Thus,

it would seem clear that the payment of "99 percent of the amount

of each duty" would not adequately protect the revenue. 19 U.S.C.

1313(j)(1) is silent with respect to any adjustment of the amount

of drawback payable in a situation where the exported merchandise

is of a lesser value than the imported merchandise.  This

reinforces our conclusion that drawback is not payable under 19

U.S.C. 1313(j)(1) in a situation where the exported merchandise

is not the same as the imported merchandise.

     In this regard, we note the following judicial authority,

which we believe is supportive of our conclusion.

     In Northern Steamship Company, Inc. v. United States, 54

Cust. Ct. 92, 100, C.D. 2514 (1965), which involved the vessel

repair statute, 19 U.S.C. 1466, the court stated in pertinent

part: 

     ...Congress did not make such a provision and we may not

     read into the statute words which are not there.  United

     States v. Marsching, 1 Ct. Cust. Appls. 216, T.D. 31257;

     Lang et al. v. United States, 10 Ct. Cust. Appls. 228, T.D.

     383563.  It is not the province of the court to supply

     omissions of the legislative body.  Grant & Co. (Inc.) v.

     United States, 12 Ct. Cust. Appls. 215, T.D. 40227.

     In 718 Fifth Avenue Corp. v. United States, 741 F. Supp.

1577, 14 CIT 403 (1990), which involved the drawback statute, the

court stated in pertinent part:

     The starting point, of course, is the governing statute, and

     courts have held that

          the starting point for interpreting a statute is the

          language of the statute itself.  Absent a clearly

          expressed legislative intention to the contrary, that

          language must ordinarily be regarded as conclusive. 

          Consumer Product Safety Comm'n v. GTE Sylvania, Inc.

          447 U.S. 102, 108 (1980).

     In Central Soya Co., Inc. v. United States, 761 F.Supp. 133

(CIT 1991), which involved the drawback statute, the court stated

in pertinent part:

     In the process of administering a statute, it is clear that

     an administrative agency must interpret the statute, and

     within the statutory guidelines set by Congress, may set

     policy and establish rules.  See Chevron U.S.A. Inc. v.

     Natural Resources Defense Council, Inc., 467 U.S. 837, 843,

     104 S.Ct. 2778, 2782, 81 L.Ed.2d 694 (1984).  Hence, in

     cases which deal with the interpretation of statutes

     administered by an administrative agency, if the court

     determines that "Congress has not directly addressed the

     precise question at issue, the court does not simply impose

     its own construction on the statute..."  Id.  Rather, the

     agency's interpretation is entitled to deference, and the

     court must consider whether the interpretation of the

     administrative agency "is based on a permissible

     construction of the statute."  Id.

     In B.F. Goodrich Co. v. United States, 794 F. Supp. 1148

(CIT 1992), another case involving the drawback statute, the

court quoted from Chevron, supra:

     If, however, the court determines Congress has not directly

     addressed the precise question at issue, the court does not

     simply impose its own construction on the statute, as would

     be necessary in the absence of an administrative

     interpretation.  Rather, if the statute is silent or

     ambiguous with respect to the specific issue, the question

     for the court is whether the agency's answer is based on a

     permissible construction of the statute.

     Chevron U.S.A. v. N.R.D.C., 467 U.S. 837, 842-43, 104 S.Ct.

     2778, 2781-82 (1984).  

     Because the imported pistol (with magazine) is not the same

merchandise as the exported pistol (without magazine), it is our

determination, based upon the language of 19 U.S.C. 1313(j)(1),

that the exported pistol (without magazine) is not eligible for

drawback.

19 U.S.C. 1313(j)(2)

     Under 19 U.S.C. 1313(j)(2), as amended, drawback may be

granted if there is, with respect to imported duty-paid

merchandise, any other merchandise that is commercially

interchangeable with the imported merchandise and if the

following requirements are met.  The other merchandise must be

exported or destroyed within three years from the date of

importation of the imported merchandise.  Before the exportation

or destruction, the other merchandise may not have been used in

the United States and must have been in the possession of the

drawback claimant.  The party claiming drawback must either be

the importer of the imported merchandise or have received from

the person who imported and paid any duty due on the imported 

merchandise a certificate of delivery transferring to that party,

the imported merchandise, commercially interchangeable

merchandise, or any combination thereof.

     With respect to the "use" of the pistol, we make the same

finding which we made supra under the 19 U.S.C. 1313(j)(1)

section, i.e., pursuant to 19 U.S.C. 1313(j)(3), the removal of

the magazine from the exported pistol does not constitute a

manufacture or production for drawback purposes.  Accordingly,

eligibility under 19 U.S.C. 1313(j)(2) is not eliminated merely

by reason of the removal of the magazine.

     The drawback statute was substantively amended by section

632, title VI - Customs Modernization, Pub. L. No. 103-182, the

North American Free Trade Agreement Implementation ("NAFTA") Act

(107 Stat. 2057), enacted December 8, 1993.  Before its amendment

by Public Law 103-182, the standard for substitution was

fungibility.  House Report 103-361, 103d Cong., 1st Sess., 131

(1993) contains language explaining the change from fungibility

to commercial interchangeability.  According to the House Ways

and Means Committee Report, the standard was intended to be made

less restrictive, i.e., "the Committee intends to permit

substitution of merchandise when it is  commercially

interchangeable,' rather than when it is  commercially

identical'" (the reference to "commercially identical" derives

from the definition of fungible merchandise in the Customs

Regulations (19 CFR 191.2(l)).  The report, at page 131, also

states:

     The Committee further intends that in determining whether

two articles were   commercially interchangeable, the criteria to

be considered would include, but   not be limited to:

Governmental and recognized industry standards, part        numbers, tariff classification, and relative values.  

     (Emphasis supplied.)

The Senate Report for the NAFTA Act (S. Rep. 103-189, 103d Cong.,

1st Sess., 81-85 (1993)) contains similar language and states

that the same criteria should be considered by Customs in

determining commercial interchangeability.

Governmental and Recognized Industry Standards

     No information has been submitted with respect to this

criterion.

Relative Values

     Beretta submitted certain price information in response to

our request.  That information will be relevant to our

determination in Ruling 226392, referenced supra.

          With respect to the issue of the relative value of a

Beretta pistol with a magazine and a Beretta pistol without a

magazine, we note that the cost to Beretta of a magazine imported

separately is approximately four percent of the cost to Beretta

of one of the pistols for which it has submitted documentation.

Tariff Classification

     The Beretta pistols at issue are classified under subheading

9302.00.00, Harmonized Tariff Schedule of the United States

("HTSUS"), whether or not a magazine is in the pistol.  

     Imported magazines for Beretta pistols entered separately,

i.e., not within the pistols, are classified under subheading

9305.10.20, HTSUS.       

Part Numbers

          With its submission of February 12, 1996, Beretta has

submitted a catalog.  Different types of pistols have different

identifying numbers. 

Additional Relevant Factors

     We note that the question presented states that the "pistols

are otherwise commercially interchangeable."  As stated supra,

this office has pending before it a separate ruling request from

your office with respect to the commercial interchangeability

under 19 U.S.C. 1313(j)(2) of Beretta Model 98FS pistols and

Beretta Model 92FS pistols.

     As the excerpt from the House Ways and Means Committee

Report, supra, indicates, the determination with respect to

commercial interchangeability is not limited to the four criteria

discussed supra.  

     We find that certain of the analysis in the 19 U.S.C.

1313(j)(1) section of this ruling is applicable here.  

     When we compare a pistol imported with a magazine with

another pistol which is exported without a magazine, we find it

to be very significant, and dispositive, that the exported pistol

cannot be used for its normal purpose in its condition as

exported because it does not include a magazine.  There is a

material difference between the pistol imported with magazine and

the pistol exported without magazine.  As a result of the fact

that the exported pistol cannot be used in the same manner as the

imported pistol, and the fact that there is a material difference

between the imported and exported pistol, we determine that an

imported pistol with a magazine is not commercially

interchangeable with an exported pistol without a magazine.

     We make no determination herein with respect to the issue of

whether one Beretta pistol (with magazine) may be commercially

interchangeable with a second Beretta pistol (with magazine).

HOLDINGS:

     1.   A pistol which is imported with a magazine and exported

without a magazine is not eligible for drawback pursuant to 19

U.S.C. 1313(j)(1).

     2.  An imported pistol with a magazine is not commercially

interchangeable for the purpose of 19 U.S.C. 1313(j)(2) with an

exported pistol without a magazine.

     This decision should be mailed by your office to the

claimant no later than 60 days from the date of this letter.  On

that date the Office of Regulations and Rulings will take steps

to make the decision available to Customs personnel via the

Customs Rulings Module in ACS and to the public via the Diskette

Subscription Service, the Freedom of Information Act and other

public access channels.

                              Sincerely,

                              Director,

                              International Trade Compliance

Division

