                            HQ 226658

                          April 22, 1996

VES-10-03-RR:IT:EC 226658 GEV

CATEGORY: Carriers

Kevin P. Callahan

Alaska Cargo Transport, Inc.

6700 W. Marginal Way S.W.

Seattle, Washington 98106

RE:  Towing; Registry-endorsed tug; Coastwise-endorsed barge;

Guam; Midway; Continuous                Tow; 46 U.S.C. App. 


316(a); 46 U.S.C. 
 12105(b); T.D. 70-223(19)

Dear Mr. Callahan:

     This is in response to your letter dated December 27, 1995,

requesting a ruling regarding 46 U.S.C. App. 
 316(a).  The

ruling you request is set forth below.

FACTS:

     Your company is contemplating the use of a U.S.-flag towing

vessel (i.e., tug) endorsed by the U.S. Coast Guard (USCG) with a

registry endorsement pursuant to 46 U.S.C. 
 12105.  The vessel

it would tow is a U.S.-flag barge endorsed by the USCG with a

coastwise endorsement pursuant to 46 U.S.C. 
 12106.  You inquire

as to the applicability of the towing statute (46 U.S.C. App. 


316(a)) in the following scenarios:

     1.  The voyage originates in Mexico; the vessels are fully-loaded and you

          wish to discharge cargo in two or more U.S. ports

without picking up

          any additional cargo;

     2.  The voyage originates in Mexico where the vessels are

again fully-loaded;

          they depart for a U.S. port where the barge is fully

discharged of cargo.

          This voyage is then completed.  However, you then wish

to tow the barge

          to a different U.S port to pick up cargo; after loading

the cargo, the vessels

          would then proceed to Mexico for discharge;
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     3.  The voyage originates in Mexico where the vessels are

loaded with cargo, 

          part of which is destined for one U.S. port and the

remainder is destined 

          for another U.S. port.  After discharging part of the

cargo in the first U.S.

          port, you wish to pick up cargo in that first U.S. port

which is destined 

          for Mexico.  After discharging cargo in the second U.S.

port, the vessels

          would sail to Mexico; and,

     4.  The voyage originates in Guam or Midway where the

vessels are loaded

          with cargo and sail for Seattle, the vessels' home

port.  You would like 

          to stop in Hawaii and pick up lashing, dunnage, and

perhaps, empty

          containers to transport same back to Seattle.  The

vessels, dunnage, 

          lashing and containers are all owned by corporations

which are affiliated

          through common ownership.

     5.  Presenting the same factual situation as in question 4,

may part or all of 

          the cargo be discharged in Hawaii?

ISSUE:

     Whether the towing of a coastwise-qualified barge by a non-coastwise-qualified tug as described in any of the above

scenarios constitutes a violation of 46 U.S.C. App. 
 316(a).  

LAW AND ANALYSIS:

     Title 46, United States Code Appendix, 
 316(a) (46 U.S.C.

App. 
 316(a), the coastwise towing statute) prohibits the use of

any vessel not having in force a certificate of documentation

endorsed for the coastwise or Great Lakes trades (46 U.S.C.

12106, 12107, respectively) to tow any vessel other than a vessel

in distress, from any point or place embraced within the

coastwise laws of the United States to another such port or

place, either directly or by way of a foreign port or place, or

for any part of such towing.  

     Title 46, United States Code Appendix, 
 883 (46 U.S.C. App.


 883), the coastwise merchandise statute often called the "Jones

Act"), provides in part, that no merchandise shall be transported

between points in the United States embraced within the coastwise

laws, either directly or via a foreign port, or for any part of

the transportation, in any vessel other than a vessel built in

and documented under the laws of the United States and owned by

persons who are citizens of the United States (i.e., a coastwise-qualified vessel).   Pursuant to title 19, United States Code, 


1401(c) (19 U.S.C. 
 1401(c)), the word "merchandise" is defined

as "...goods, wares and chattels of every description, and

includes merchandise the importation of which is prohibited."
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     Points embraced within the coastwise laws include all points

within the territorial waters of the United States, including

points within a harbor.  The territorial waters of the United

States consist of the territorial sea, defined as the belt, three

nautical miles wide, seaward of the territorial sea baseline, and

to points located in internal waters, landward of the territorial

sea baseline, in cases where the baseline and coastline differ.  

     Pursuant to 46 U.S.C. 
 877, the coastwise laws are

applicable to island territories and possessions of the United

States.  However, as provided in 46 U.S.C. 
 12105(b), a vessel

for which a registry endorsement is issued may be employed in

foreign trade or trade with Guam, American Samoa, Wake, Midway,

or Kingman Reef.

     In regard to the interpretation of 46 U.S.C. App. 
 316(a),

it is the position of the Customs Service that this provision is

to be construed consistently with 46 U.S.C. App. 
 883. (Treasury

Decision (T.D.) 70-223(19))  Consequently, Customs has held that


 316(a) does not prohibit the continuous towing by the same

foreign-flag (or other non-coastwise-qualified) tug of a vessel

engaged in foreign trade on a voyage from a foreign port to a

United States port or ports, or from a United States port or

ports to a foreign port, merely because both the tug and towed

vessel stop at other United States ports to load export cargo or

unload import cargo.  (Customs ruling 110236 citing T.D. 70-223(19))    

     As applied to the five scenarios you propose, Customs

interpretation of 46 U.S.C. App.


 316(a) yields the following results:

     The first scenario would not result in a violation of 46

U.S.C. App. 
 316(a) inasmuch as the the tow would begin at a

non-coastwise point (Mexico) and proceed from there to United

States ports for the purpose of unloading import cargo (i.e.,

akin to the loading of cargo at a foreign port and its subsequent

unloading at U.S. ports which, if done by a single non-coastwise-qualified vessel, does not constitute a violation of 46 U.S.C.

App. 
 883).  The tug in this scenario is deemed to be engaged in

foreign trade as discussed in T.D. 70-223(19).

     The second scenario also does not result in a violation of

46 U.S.C. App. 
 316(a).  As with the first scenario discussed

above, the tow would originate at a non-coastwise port (Mexico). 

On the inbound leg the tug would be merely towing the barge from

a foreign port to a United States port for the purpose of

unloading import cargo.  The outbound leg would be a tow from a

different United States port where export cargo is to be loaded

to a foreign port.  With respect to the tow of the empty barge

from the U.S. port of complete discharge to a different U.S. port

to lade the aforementioned export cargo, Customs has held that

such a tow by a non-coastwise-qualified tug is not prohibited by

46 U.S.C. App. 
 316(a), "...provided, that the entire tow from

the foreign port to the United States point of discharge to the

point of loading and then foreign is one continuous tow and the

movement between [coastwise points] is for no other purpose than

to tow the barge to the [second coastwise point] for the lading

of the export cargo."  (Customs ruling 109974 PH, dated February

24, 1989)  
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In view of the fact that the tow in question would be continuous

(i.e., the same tug would be used throughout this movement), the

tow to the second U.S. port would be for no other purpose than

for the loading of export cargo, and subsequent to such loading

the vessels would sail to Mexico, the subject tug is deemed not

to be in violation of 46 U.S.C. App. 
 316(a) and is engaged in

foreign trade as discussed in T.D. 70-223(19). 

     The third scenario would also be an engagement in foreign

trade notwithstanding the towing between different U.S. ports in

view of the fact that the tow would begin in a foreign port, only

foreign-laden cargo would be unladen at U.S. ports (i.e., the

unloading of import cargo) and only U.S.-laden cargo would be

unladen at foreign ports (i.e., loading of export cargo).  Again,

the use of the tug is solely in foreign trade pursuant to T.D.

70-223(19).

     The fourth scenario involves towing between various points

all of which are embraced within the coastwise laws (see

discussion of Guam and Midway, above).  Pursuant to 46 U.S.C. 


 12105(b), a U.S.-flag tug with a registry endorsement may tow a

barge from Guam or Midway to Seattle via Hawaii. (Customs rulings

113196 GOB, dated August 16, 1994, and 113298 GOB, dated December

29, 1994).  Consequently, this scenario does not constitute a

violation of 46 U.S.C. App. 
 316(a). 

     For the reasons stated above, the fifth scenario you pose

also does not give rise to a violation of 46 U.S.C. App. 


316(a).

     Parenthetically, we note that in each of the five scenarios

under consideration you state that "...the vessels

are...loaded..."  (Emphasis added)  Furthermore, the fourth and

fifth scenarios address the transportation of merchandise between

points embraced within the coastwise laws.  While the points of

loading and unloading of merchandise are determinative as to

whether there is a movement in the coastwise trade, such factors

are of no consequence for purposes of the administration of 46

U.S.C. App. 
 316(a), the statute which is the focus of your

ruling request.  You should know, however, that if in fact the

subject barge is coastwise documented, its transportation of

cargo between any of the coastwise points under consideration

would not give rise to a violation of 46 U.S.C. App. 
 883.  With

respect to the tug, if in fact you contemplate using it not only

for towing but also for the actual transportation of cargo on

board it, since it is registry-endorsed pursuant to 46 U.S.C. 


12105(b), of the scenarios you pose only the movement of

merchandise loaded on it at Hawaii and unloaded in Seattle would

give rise to a violation of 46 U.S.C. App. 
 883.     
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HOLDING:

     The towing of a coastwise-qualified barge by a non-coastwise-qualified tug as described in any of the above

scenarios does not constitute a violation of 46 U.S.C. App. 


316(a).  

                              Sincerely,

                              William G. Rosoff

                              Chief

                              Entry and Carrier Rulings Branch    

