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CATEGORY:   Carriers

Port Director of Customs

Attn.: Vessel Repair Liquidation Unit, Room 415

P.O. Box 2450

San Francisco, CA 94126

RE:  Vessel Repair Entry No. C31-0015281-9;  19 U.S.C. 1466; 

ARCO                CALIFORNIA, V-315;  Petition;  Texaco Marine

Services v. U.S.;  19 U.S.C.  1315(d), 1625(c);  Drydocking

charges;  Proration;  Sea trials  

Dear Sir:

     This is in response to your memorandum dated March 25, 1996,

which forwarded the petition submitted by ARCO Marine, Inc.

("petitioner") with respect to the above-referenced vessel repair

entry.

FACTS:

     The ARCO CALIFORNIA ("the vessel") is a U.S.-flag vessel

owned and operated by the applicant.  Certain foreign shipyard

work was performed on the vessel in 1995.  The vessel arrived at

the port of Valdez, Alaska on June 26, 1995.  The subject entry

was subsequently filed in a timely fashion.  

ISSUE:

     Whether the subject costs are dutiable pursuant to 19 U.S.C.

1466.

LAW AND ANALYSIS:

     19 U.S.C. 1466 provides for the payment of duty at a rate of

fifty percent ad valorem on the cost of foreign repairs to

vessels documented under the laws of the United States to engage

in foreign or coastwise trade, or vessels intended to be employed

in such trade.

Petitioner's Claims with respect to 19 U.S.C. 1315(d) and 19

U.S.C. 1625(c)

     In its petition, the petitioner raises the issues as to

whether Customs violated 19 U.S.C. 1315(d) and 19 U.S.C. 1625(c). 

We have dealt with these issues previously.

      In Texaco Marine Services, Inc. and Texaco Refining and

Marketing, Inc. v. United States, 815 F.Supp. 1484 (CIT 1993), 44

F.3d. 1539, 1544 (CAFC 1994), the Court of Appeals for the

Federal Circuit stated in pertinent part:

     Texaco urges us to reject the Court of International Trade's

     "but for" approach and to interpret "expenses of repairs" so

     as to exclude those expenses (e.g., expenses for clean-up

     and protective covering work) not incurred for work directly

     involved in the actual making of repairs.  Such a reading

     has no basis in the plain language of the statute, however. 

     Aside from the inapplicable statutory exceptions, the

     language "expenses of repairs" is broad and unqualified.  As

     such, we interpret "expenses of repairs" as covering all

     expenses (not specifically exempted in the statute) which,

     but for dutiable repair work, would not have been incurred.  

     (Emphasis supplied.)

     The subject vessel repair entry was filed after the CAFC

decision in Texaco.  In Memorandum 113350 dated March 3, 1995,

published in the Customs Bulletin and Decisions on April 5, 1995

(Vol. 29, No. 14, p. 24), we stated in pertinent part:

     All vessel repair entries filed with Customs on or after the

     date of that decision [the CAFC decision in Texaco, December

     29, 1994] are to be liquidated in accordance with the full

     weight and effect of the decision (i.e., costs of post-repair cleaning and protective coverings incurred pursuant

     to dutiable repairs are dutiable and all other foreign

     expenses contained within such entries are subject to the

     "but for" test).

     Memorandum 113350 was preceded by Memorandum 113308 dated

January 18, 1995.  Memoranda 113350 and 113308 were both

published in the Customs Bulletin.

      In Ruling 113474 dated October 24, 1995, we stated:

     ... the applicant contends that the CAFC decision in Texaco,

     supra, should not be applicable to the subject vessel repair

     entry and by doing so Customs has violated 19 U.S.C. 


     1315(d).  Title 19, United States Code, 
 1315(d) provides,

     in pertinent part, as follows:

          No administrative ruling resulting in the imposition of

          a higher rate of duty or charge than the Secretary of

          the Treasury shall find to have been applicable to

          imported merchandise under an established and uniform

          practice shall be effective with respect to articles

          entered for consumption or withdrawn from warehouse for

          consumption prior to the expiration of thirty days

          after the date of publication in the Federal Register

          of notice of such ruling... (emphasis added)

     The applicable Customs Regulations governing this matter are

     found at 19 CFR Part 177 (entitled "Administrative

     Rulings").  With respect to the applicability of 19 CFR Part

     177, we note that neither of the two Headquarters memoranda

     published in the Customs Bulletin are "rulings" within the

     meaning of that part.  Pursuant to 
 177.1(d)(1), Customs

     Regulations, a "ruling" is defined as a "...written

     statement issued by the Headquarters Office or the

     appropriate office of Customs as provided in this part that

     interprets and applies the provisions of the Customs and

     related laws to a specific set of facts."  (Emphasis added)

     Neither memorandum applied 19 U.S.C. 
 1466 or 19 CFR 
 4.14

     (the applicable Customs regulations promulgated pursuant to

     
 1466) to a specific set of facts (i.e., no single vessel

     repair entry containing foreign expenses was discussed). 

     Rather, they provided notice to the public that Customs will

     administer 19 U.S.C. 
 1466 in accordance with the explicit

     guidelines set by the CAFC in interpreting the term

     "expenses of repairs" within the meaning of the statute as

     determined by the "but for" test.  Such guidelines, prior to

     the date of that decision, were non-existent.  Accordingly,

     19 U.S.C. 
 1315(d) is inapplicable in these circumstances.

     In Ruling 113500 dated October 24, 1995, we stated:

     Specifically, the applicant contends that the publication in

     the Customs Bulletin of memorandum 113308, subsequently

     clarified by memorandum 113350, without the solicitation of

     public comments, constitutes a violation of 19 U.S.C. 


     1625(c).

     ...

     ... the aforementioned memoranda did not modify or revoke

     any prior interpretive ruling or decision or have the effect

     of modifying the treatment Customs previously accorded

     certain foreign expenses under 19 U.S.C. 
 1466.  Rather,

     the memoranda, in conjunction with the publication of the

     CAFC decision in the Customs Bulletin, merely provided

     notice to the public that the impetus behind any change in

     Customs interpretation of the term "expenses of repairs"

     within the meaning of the vessel repair statute is the CAFC

     itself, not Customs. 

     ...

     With respect to the applicability of 19 CFR Part 177, we

     note that neither of the two Headquarters memoranda

     published in the Customs Bulletin are "rulings" within the

     meaning of that part.  Pursuant to 
 177.1(d)(1), Customs

     Regulations, a "ruling" is defined as a "...written

     statement issued by the Headquarters Office or the

     appropriate office of Customs as provided in this part that

     interprets and applies the provisions of the Customs and

     related laws to a specific set of facts."  (Emphasis added)

     Neither memorandum applied 19 U.S.C. 
 1466 or 19 CFR 
 4.14

     (the applicable Customs regulations promulgated pursuant to

     
 1466) to a specific set of facts (i.e., no single vessel

     repair entry containing foreign expenses was discussed). 

     Rather, they provided notice to the public that Customs will

     administer 19 U.S.C. 
 1466 in accordance with the explicit

     guidelines set by the CAFC in interpreting the term

     "expenses of repairs" within the meaning of the statute as

     determined by the "but for" test.  Such guidelines, prior to

     the date of that decision, were non-existent.

     Further in regard to the applicability of 19 CFR Part 177,

     it is noteworthy that since neither memorandum was a

     "ruling" as defined in 19 CFR 
 177.1(d), the mere fact that

     they were published in the Customs Bulletin does not, as the

     protestant suggests, render either a "published ruling"

     within the meaning of 19 CFR 
 177.1(d).  Furthermore, in

     view of the fact that 19 CFR 
 177.1(d) also defines a

     "ruling letter" as "a ruling issued in response to a written

     request therefor and set forth in a letter addressed to the

     person making the request or his designee", neither

     memoranda, which were issued at the behest of the Assistant

     Commissioner, Office of Regulations and Rulings to the

     Regional Director, Commercial Operations Division, New

     Orleans, constituted a "ruling letter" for purposes of 19

     CFR Part 177.  The delayed effective date provisions of 19

     CFR 
 177.9(d)(3), applicable to a "ruling letter" are

     therefore of no consequence.

     Accordingly, the provisions of 19 U.S.C. 
 1625 and 19 CFR

     Part 177 are inapplicable to the subject application.

     Based on the above authorities, we find that the

petitioner's claims with respect to 19 U.S.C. 1315(d) and 1625(c)

are without merit.

Proration Issue

     In your forwarding memorandum, you ask for our review with

respect to the following items which you have prorated in

accordance with Ruling 113474 dated October 24, 1995: tank

pumping, drydocking, liability insurance, fuel, cranage,

temporary lighting, lay berthing, material handling,

transportation, pump ballasting, fire watch, staging,

ventilation, lighting, and inspection costs for ventilation and

lighting.

     In Ruling 113474, we stated in pertinent part:

     A "but for" test was utilized by the court in the Texaco

     [case], supra, which test bases dutiability under the vessel

     repair statute upon findings that but for dutiable repair

     operations, an associated expense would not have been

     incurred.  To be sure, in a great many vessel repair cases

     which include dry dock expenses there is at least some non-dutiable element which could justify placing a vessel in dry

     dock.  We understand from the decision of the CAFC in

     Texaco, supra, that dock charges are non-dutiable if the

     underlying reason for dry-docking is not subject to duty,

     and that such charges are dutiable if dutiable operations

     underlie the docking.  Proper implementation of the decision

     of the court requires that we consider the duty consequences

     in circumstances in which a mixed justification for dry-docking is present.

     Customs has experience in duty determinations in another

     area involving a mixed-purpose vessel repair expense.  Under

     the rationale provided by a long-standing published ruling

     (C.I.E. 1188/60) the cost of obtaining a gas-free

     certification, a necessary precursor to the initiation of

     any hotwork (welding) which may be necessary, constitutes an

     expense which is associated with shipyard operations.  Since

     the expense is incurred without respect to whether the hot

     work to follow might constitute dutiable repair work, or is

     in connection with duty-free modification work, it is the

     practice of Customs in liquidating such expenses to

     apportion the gas-freeing charges between the cost of items

     which are remissible and those which are subject to duty. 

     We are guided by the determination of the court in Texaco,

     supra, to apply the same formula to mixed-purpose dry-dock

     expenses.  Accordingly, the cost associated with item 14

     should be apportioned to reflect the dutiable and non-dutiable foreign costs in this entry.

     The vessel repair entry at issue here was filed after the

CAFC decision in Texaco.  As stated supra, in Memorandum 113350

dated March 3, 1995, we stated in pertinent part:

     All vessel repair entries filed with Customs on or after the

     date of that decision [the CAFC decision in Texaco, December

     29, 1994] are to be liquidated in accordance with the full

     weight and effect of the decision (i.e., costs of post-repair cleaning and protective coverings incurred pursuant

     to dutiable repairs are dutiable and all other foreign

     expenses contained within such entries are subject to the

     "but for" test).

     In accordance with Ruling 113474 and Memorandum 113350, and

as your forwarding memorandum states, the drydocking charges

should be prorated between the dutiable and nondutiable costs

associated with the drydocking.  The method of prorating was

described in Ruling 113474, supra: the drydocking costs "should

be apportioned to reflect the dutiable and non-dutiable foreign

costs in this entry."  For example, if, aside from the subject

"drydocking costs," as described supra, fifty percent of the

costs of that particular drydocking were dutiable and fifty

percent were 

nondutiable, then fifty percent of the subject "drydocking

costs," as described supra, would be dutiable and fifty percent

would be nondutiable.

     With the exception of liability insurance, all of the costs

listed in the first paragraph of this section (Proration Issue)

of this ruling are "drydock costs" within the meaning of that

term as used in Ruling 113474 such that they are to be prorated

as described supra.

     The liability insurance is an overhead cost.  In Ruling

113122 dated March 20, 1996, we stated as follows with respect to

overhead:

     We note that our rulings with respect to entries filed on

     and after the date of the C.A.F.C. decision in Texaco,

     December 29, 1994, will follow the analysis of Ruling 112900

     dated November 4, 1993, where we stated as follows:

          As we stated in Ruling 112861, supra, it is Customs

          position that overhead relating to repair work is

          dutiable as part of the cost of the repair, i.e., the

          total cost or expense of the repair is dutiable.  In

          contrast, overhead relating to a nondutiable item such

          as a modification is nondutiable, i.e., the total cost

          or expense of a nondutiable item is nondutiable.  While

          Customs does not wish to see overhead broken-out or

          segregated as a separate item, our position on the

          dutiability of overhead, as stated supra, holds whether

          or not overhead is a separate item. 

          ...

          ...It is Customs position that the total cost or

          expense of a foreign repair is dutiable.  That total

          cost includes overhead attributable to the repair. 

          Overhead is part of the shipyard's cost of doing

          business.  In many cases in various businesses,

          overhead expense incurred by the vendor is recouped by

          including a provision for it in other costs, such as

          the labor cost.

          HOLDING: [of Ruling 112900]

          The protest is granted only with respect to any

          overhead which is related to nondutiable items; that

          overhead must be included in the cost or expense of the

          nondutiable items or clearly reflected as related to

          such nondutiable items on the pertinent invoices.  The

          protest is denied with respect to all other overhead.

          [end of excerpt from Ruling 112900.]   

Inclusion of 19 U.S.C. 1466(h)(3) Duties in Proration Calculation

     The petitioner claims that the costs with respect to duties

assessed pursuant to 19 U.S.C. 1466(h)(3) should not be included

in the proration calculation, as described supra.

     19 U.S.C. 1466(h)(3) provides:

     The duty imposed by subsection (a) of this section shall not

     apply to -

     *    *    *    *    *       

     (3) the cost of spare parts necessarily installed before the

     first entry into the United States, but only if duty is paid

     under appropriate commodity classifications of the

     Harmonized Tariff Schedule of the United States upon first 

     entry into the United States of each such spare part

     purchased in, or imported from, a foreign country.   

     We disagree with the petitioner's claim.  Duty assessed

under 19 U.S.C. 1466(h)(3) is vessel repair duty (i.e., 19 U.S.C.

1466 duty), albeit assessed at a rate of duty different from the

fifty percent rate of 19 U.S.C. 1466(a).  As such, the dutiable

amount with respect to duty assessed under 19 U.S.C. 1466(h)(3)

is to be included in the dutiable component for the purpose of

the proration calculation which is described supra on pages four

through six of this ruling. 

Sea Trials

     The petitioner claims that the sea trials (item 010, invoice

page 018) "... are not subject to duty, or, are subject to

complete remission.  At the very least, the cost of the sea

trials should be subject to proration."

     The invoice states, in part: "When work are completed [sic]

and vessel is ready to sail, furnish shipyard services of two (2)

machinists, two (2) pipe fitters, and one (1) electrician to go

to sea for approximately a four (4) trial run."  

     In Ruling 113187 dated September 13, 1994, we stated in

pertinent part: "It has long been Customs position that sea

trials are dutiable if done as a result of dutiable repairs. (See

Customs rulings 107106, 107847, 108858 and 110197.)"

     A sea trial is the type of item that is dutiable as an item

incident to a repair.  For example, after repairs are effected, a

sea trial will be performed to determine if the vessel is

operating properly.  The petitioner has not provided evidence to

support its claim that the sea trial is nondutiable or to

establish that the sea trials were not performed incident to

repairs.  Accordingly, this item is dutiable.

HOLDING:

     The Holdings of this ruling are as stated supra.

                              Sincerely,

                              Chief,

                              Entry and Carrier Rulings Branch    

