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CLA-2 RR:TC:TE 959472 CAB

CATEGORY: Classification

Connie Knuenz

The Austrian Trade Commission

 In the United States

150 East 52nd Street

32nd Floor

New York, NY 10022-6017

RE: Country of origin of embroidered fabric; Section

102.21(c)(2), Customs Regulations

Dear Ms. Knuenz:

     This is in response to your inquiry of July 8, 1996,

requesting a country of origin determination for embroidered

fabric pursuant to Section 102.21, Customs Regulations.  Fabric

samples were submitted for examination.

FACTS:

     The fabric at issue is 100 percent embroidered cotton fabric

that is woven in China.  This cotton fabric is transported to

Austria where it is embroidered with yarns from Switzerland.  You

state that eventually these yarns will be sourced in Austria. 

The fabric is also bleached and cut in Austria.  At importation

into the United States, the fabric measures 51 inches by 10 or 15

yards.  

ISSUE:

I.   What is the country of origin for the subject fabric?

2.   Whether a certificate of origin is requested when the

subject merchandise is imported into    the United States?

LAW AND ANALYSIS:

     Pursuant to Section 334 of the Uruguay Round Agreements Act

(codified at 19 USC Section 3592), new rules of origin were

effective for textile products entered, or withdrawn from

warehouse, for consumption on or after July 1, 1996.  These rules

were published in the Federal Register, 60 Fed. Reg. 46188

(September 5, 1995).  Section 102.21, Customs Regulations (19 CFR

Section 102.21), sets forth the general rules to determine

country of origin.  Thus, the country of origin of a textile

product is determined by a hierarchy of rules set forth in

paragraphs (c)(1) through (c)(5) of Section 102.21.

     Section 102.21(c)(1) sets forth the general rule for

determining the country of origin of a textile or apparel product

when the good is wholly obtained or produced in a single country,

territory, or insular possession.  As the subject embroidered

fabric is not wholly obtained or produced in a single country,

territory, or insular possession, Section 102.21(c)(1) is

inapplicable.  

     Section 102.21(c)(2) provides for instances where the

country of origin of a textile or apparel product cannot be

determined under paragraph (c)(1) of this section.  Section

102.21(c)(2) states:

          Where the country of origin of a textile or apparel

          product cannot be determined under paragraph (c)(1) of

          this section, the country of origin of the good is the

          single country, territory, or insular possession in

          which each foreign material 

          incorporated in that good underwent an applicable

          change in tariff classification, and/or met any other

          requirement, specified for the good in paragraph (e) of

          this section.

     Section 102.21(e) states "The following rules shall apply

for purposes of determining the country of origin of a textile or

apparel product under paragraph (c)(2) of this section:"

     5810.91-5810.99     (1) For embroidered fabric, the country

                         of origin is the country, territory, or

                         insular possession in which the fabric

                         was produced by a fabric-making process.

     Heading 5810 of the Harmonized Tariff Schedule of the United

States Annotated (HTSUSA), is the provision for embroidery in the

piece, in strips or in motifs.  In this instance, the subject

embroidered fabric fits within the purview of Heading 5810,

HTSUSA.  Specifically, the subject material is classifiable in

subheading 5810.91, HTSUSA, which provides for other embroidery

of cotton.  

     As the embroidered fabric is not wholly obtained or produced

in a single country, we must apply Section 102.21(c)(2) and the

applicable requirement of Section 102.21(e) to the proposed

scenario to determine the country of origin of the subject goods. 

Pursuant to the applicable provisions of Section 102.21(e), the

country of origin of the subject embroidered fabric is China, 

the country where the fabric was formed by a fabric-making

process.  This determination is in accordance with Headquarters

Ruling Letter (HRL) 959340, dated July 10, 1996, where Customs

determined that the country of origin of embroidered cotton

fabric woven in China and embroidered in Thailand, was China, the

country where the fabric was woven.

     You also question whether a certificate of origin is

requested when the subject merchandise is imported into the

United States.  Pursuant to Section 181.22, Customs Regulations,

a certificate of origin is used to certify that a good being

exported from a North American Free Trade Agreement (NAFTA)

signatory (United States, Mexico, Canada) qualifies as an

originating good for purposes of preferential tariff treatment

under the NAFTA.  In this instance, the subject embroidered

fabric is not being exported from a NAFTA signatory nor is

preferential duty treatment requested, therefore, a certificate

of origin is not required at the time of importation.  

 HOLDING:

     The country of origin of the embroidered fabric is China.

     The holding set forth above applies only to the specific

factual situation and merchandise identified in the ruling

request.  This position is clearly set forth in section 19 CFR

177.9(b)(1).  This section states that ruling letter is issued on

the assumption that all of the information 

furnished in the ruling letter, either directly, by reference, or

by implication, is accurate and complete in every material

respect.

     Should it be subsequently determined that the information

furnished is not complete and does not comply with 19 CFR

177.9(b)(1), the ruling will be subject to modification or

revocation.  In the event there is a change in the facts

previously furnished, this may affect the 

determination of country of origin.  Accordingly, if there is any

change in the facts submitted to Customs, it is recommended that

a new ruling request be submitted in accordance with 19 CFR

177.2.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director

                                   Tariff Classification Appeals

Division

