                    HQ 959500

               September 5, 1996

CLA-2 RR:TC:TE 959500 NLP

CATEGORY: Classification

Mr. Don E. Chapman 

Your Tahiti Connection

477 Kaumakani Street

Honolulu, Hawaii 96825

RE:  Country of origin classification of women's pareo; 19 CFR

Section 102.21(c)(4)

Dear Mr. Chapman:

     This is in response to your letter of July 2, 1996,

requesting a country of origin determination for women's pareos. 

No samples were submitted.

FACTS:

     The article at issue is a women's pareo made of 35 percent

cotton/65 percent polyester woven fabric.  The item is a

rectangular piece of cloth that measures 42 inches in width and

50 inches in length and it is used as a coverup or a wrap around

skirt. The fabric is formed in either Hong Kong or Singapore and

is sent in rolls to Tahiti, where the material is dyed, put on

rollers, printed, cut and sewn on two ends.  It is then packed

for shipment to the United States.

ISSUE:

     What is the country of origin of the women's pareo?

LAW AND ANALYSIS:

     On December 8, 1994, the President signed into law the

Uruguay Round Agreements Act.  Section 334 of that Act, codified

in 19 U.S.C. 3925,  provides new rules of origin for textiles and

apparel entered, or withdrawn from warehouse, for consumption, on

and after July 1, 1996.  On September 5, 1995, Customs published

Section 102.21, Customs Regulations, in the Federal Register,

implementing Section 334 (60 FR 46188).  Thus, effective July 1,

1996, the country of origin of a textile or apparel product shall

be determined by sequential application of the general rules set

forth in paragraphs (c)(1) through (5) of Section 102.21.

     Section 102.21(c)(1) sets forth the general rule for

determining the country of origin of a textile product in which

the good is wholly obtained or produced in a single country,

territory, or insular possession.   It states the following: "The

country of a textile or apparel product is the single, country,

territory, or insular possession in which the good was wholly

obtained or produced."  As the subject merchandise is not wholly

obtained or produced in a single country, territory or insular

possession, paragraph(c)(1) of Section 102.21 is inapplicable.

     Section 102.21(c)(2) provides for instances where the

country of origin of a textile product cannot be determined under

Section 102.21(c)(1).  Section 102.21(c)(2) provides the

following:

          Where the country of origin of a textile or apparel

product 

          cannot be determined under paragraph (c)(1) of this

section, 

          the country of origin of the good is the single

country, territory,

          or insular possession in which each foreign material

incorporated 

          in that good underwent an applicable change in tariff

classification,

          and/or met any other requirement, specified for the

good in 

          paragraph (e) of this section.

     Paragraph (e) states that "The following rules shall apply

for purposes of determining the country of origin of a textile or

apparel product under paragraph (c)(2) of this section:"

     6210-6212 (1)       If the good consists of two or more

component parts, a change to                 an assembled good of

heading 6210 through 6212 from                         unassembled components, provided that the change is the result of

                    the good being wholly assembled in a single

country, territory, or                  insular possession.

               (2)  If the good does not consist of two or more

component parts, a                 change to heading 6210 through

6212 from any heading outside                     that group,

except from heading 5007, 5111 through 5113, 5208                     through 5212, 5309 through 5311, 5407 through 5408,

5512                     through 5516, 5602 through 5603, 5801

through 5806, 5809                 through 5811, 5903, 5906

through 5907, 6001 through 6002, and                   6217, and

subheading 6307.90, and provided that the change is the                    result of a fabric-making process.

The article at issue is classifiable in subheading 6211.43.0091,

Harmonized Tariff Schedule of the United States Annotated

(HTSUSA), which provides for "Track suits, ski-suits and

swimwear; other garments: Other garments, women's or girls': Of

man-made fibers: Other."  It consists of one component part, a

rectangular piece of material.  Therefore, the first tariff shift

rule for heading 6211, HTSUSA, is inapplicable.  The second

tariff shift rule for heading 6211, HTSUSA, is also inapplicable

since the change to heading 6211, HTSUSA, results from a change

from either heading 5513, HTSUSA, or heading 5514, HTSUSA,  and

these headings are specifically excluded from the tariff shift

provision.  Thus, Section 102.21(c)(2) is inapplicable.

     Section 102.21(c)(3) states that, "Where the country of

origin of a textile or apparel product cannot be determined under

paragraph (c)(1) or (2) of this section":

     (I) If the good was knit to shape, the country of origin of

the good is the single country,         territory, or insular

possession in which the good was knit; or

           (ii) Except for goods of heading 5609, 5807, 5811,

6213, 6214, 6301 through 6306, and          6308, and subheadings

6209.20.5040, 6307.10, 6307.90, and 9404.90, if the good was         not knit to shape and the good was wholly assembled in a

single country, territory, or          insular possession, the

country of origin of the good is the country, territory, or

insular       possession in which the good was wholly assembled.

     Section 102.21(b)(6) defines "wholly assembled" as:

          The term "wholly assembled" when used with reference to

a good means that all         components, of which there must be

at least two, preexisted in essentially the same       condition

as found in the finished good and were combined to form the

finished       good in a single country, territory, or insular

possession.  Minor attachments and           minor embellishments

(for example, appliques, beads, spangles, embroidery,       buttons) not appreciably affecting the identity of the good, and

minor               subassemblies (for example,  collars, cuffs,

plackets, pockets) will not affect the       status of a good as

"wholly assembled" in a single country, territory, or            insular possession.

     The subject pareo is not knit and therefore provision (I) of

Section 102.21(c)(3) is not applicable.  Provision (ii) of

Section 102.21(c)(3) is also not applicable because the subject

pareo does not meet the definition of "wholly assembled", which

requires that the good consist of at least two components.

     Section 102.21(c)(4) states that, "Where the country of

origin of a textile or apparel product cannot be determined under

paragraph (c) (1), (2) or (3) of this section, the country of

origin of the good is the single country, territory, or insular

possession in which the most important assembly or manufacturing

process occurred."  In the case of the subject pareo, the most

important manufacturing process occurs at the time of the fabric

making.  Consequently, the country of origin of the subject pareo

is Singapore or Hong Kong, depending on where the fabric is

formed.

HOLDING:

     The country of origin of the pareo is Singapore or Hong Kong

and should be marked accordingly to reflect that origin, such as

"Made in Singapore" or "Made in Hong Kong".

     The holding set forth above applies only to the specific

factual situation and merchandise identified in the ruling

request.  This position is clearly set forth in section 19 C.F.R.


177.9(b)(1).  This section states that a ruling letter is issued

on the assumption that all of the information furnished in the

ruling letter, either directly, by reference, or by implication,

is accurate and complete in every material respect.

     Should it be subsequently determined that the information

furnished is not complete and does not comply with 19 C.F.R.


177.9(b)(1), the ruling will be subject to modification or

revocation.  In the event there is a change in the facts

previously furnished, this may affect the determination of

country of origin.  Accordingly, if there is any change in the

facts submitted to Customs, it is recommended that a new ruling

request be submitted in accordance with 19 C.F.R. 
177.2.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Tariff Classification Appeals

Division

