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CATEGORY: Entry

Bedros Odian, Esq.

309 Grover Cleveland Highway

Buffalo, New York 14226

RE:  Customs Broker; Power of Attorney; Customs Duty Refund

Checks; 19 CFR 

 141.32,                141.46; 19 U.S.C. 
 1641

Dear Mr. Odian:

     This is in response to your letter dated September 14, 1996,

to the Compliance Branch, Regulatory Audit Division, U.S. Customs

Service Headquarters in Washington, D.C.  By letter dated

November 26, 1996, you subsequently forwarded a copy of the

aforementioned correspondence to the Office of the Assistant

Chief Counsel, Financial Management Services Center,

Indianapolis, Indiana, which in turn forwarded it to this office

for response.  Our position regarding your inquiry is set forth

below.

FACTS:

     You state that there is a view in some quarters of Customs

that a customs broker may not endorse and deposit in its own

account a customs refund check in the following circumstances:

          (1)  The check is made payable to an importer, care of

the customs broker.

          (2)  The importer has given a power of attorney "to

receive, endorse and 

                 collect checks issued for Customs duty refunds

in grantor's [Importer's] 

                 name drawn on the Treasurer of the United

States."

          (3)  The importer has a running account with the

customs broker with a

                 current balance owing to the customs broker.

          (4)  The customs broker endorses the importer payee's

name upon the check

                 below which the customs broker endorses its own

name.
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          (5)  The customs broker credits the importer's account

in the monetary 

                 amount of the check.

          (6)  The customs broker deposits the check in its own

account.

ISSUE:

     Whether, in the above circumstances, a customs broker may

endorse and deposit in its own account a customs refund check.

LAW AND ANALYSIS:

     Before transacting Customs business in the name of his

principal, a customs broker is required to obtain a valid power

of attorney.  (19 CFR 
 141.46)  The Customs Form (CF) 5291 may

be used for granting a power of attorney to transact Customs

business.  (19 CFR 
 141.32)  If a Customs power of attorney is

not on a CF 5291, it shall either be a general power of attorney

with unlimited authority or a limited power of attorney as

explicit in its terms and executed in the same manner as a CF

5291.  (19 CFR 
 141.32)

     With respect to the endorsement of checks by a customs

broker, 
 111.41, Customs Regulations (19 CFR 
 111.41), provides

that "[a] broker shall not endorse or accept without authority of

his client any Government draft, check, or warrant drawn to the

order of such client."  

     In regard to the issue under consideration, we note that in

ruling letter 724090, dated March 6, 1984, we addressed the

addition of language as part of a Customs power of attorney

allowing for the negotiation by a customs broker of Treasury

checks issued for Customs duty refunds.  We stated that to

accomplish that objective, the following language would be

acceptable:

          To receive, endorse, and collect checks issued for

Customs Duty

          refunds in its (grantor's) name drawn on the Treasurer

of the 

          United States.

(See also Customs ruling letter 224201, dated October 13, 1992,

which provided, inter alia, a reaffirmation of our position

regarding the above language as set forth in ruling letter

724090.)

     We further note, as you point out on page 1 of your letter

of September 14, 1996, that the legal definition of the word

"collect" is as follows:

          To gather together; to bring scattered things (assets,

accounts, 

          articles of property) into one mass or fund; to

assemble.  To

          receive payment.  Black's Law Dictionary, 5th Edition,

p. 238.
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     Accordingly, in view of the foregoing, we concur with your

position that a customs broker in the circumstances enumerated in

your inquiry, who has obtained a valid power of attorney

containing the additional language discussed above providing for

the negotiation of Treasury checks issued for customs refunds,

does in fact possess the requisite authority to endorse and

deposit in its own account a customs refund check.

HOLDING:

      A customs broker, in the above circumstances, may endorse

and deposit in its own account a customs refund check.

                              Sincerely,

                              Jerry Laderberg

                              Acting Chief

                              Entry and Carrier Rulings Branch                     

