                              HQ  226688

                                   July 29, 1997

VES-13-18-RR:IT:EC   226688  GOB

CATEGORY:   Carriers

Port Director of Customs

Attn: Vessel Repair Liquidation Unit

423 Canal Street, Room 303

New Orleans, LA 70130-2341

RE:  Vessel Repair Entry No. C15-0019194-0;  19 U.S.C. 1466;  M/V

NOBLE STAR,    V-34;  Petition; Radar system; Equipment 

Dear Sir:

     This is in response to your memorandum dated January 19,

1996, which forwarded the petition for relief submitted on behalf

of Sealift Tankships, Inc. (the "petitioner") with respect to the

above-referenced vessel repair entry.

FACTS:

     The M/V NOBLE STAR (the "vessel") is a U.S.-flag vessel

owned and operated by the applicant.  Certain foreign shipyard

work was performed on the vessel prior to its arrival at Sunny

Point, North Carolina on June 29, 1994.  The subject vessel

repair entry was subsequently filed. 

ISSUE:

     Whether the costs involved with respect to the items at

issue are dutiable pursuant to 19 U.S.C. 1466.

LAW AND ANALYSIS:

     19 U.S.C. 1466 provides for the payment of duty at a rate of

fifty percent ad valorem on the cost of foreign repairs to

vessels documented under the laws of the 

United States to engage in foreign or coastwise trade, or vessels

intended to be employed in such trade.

     The subject entry is a "pre-Texaco" entry, i.e., an entry

filed before the appellate decision in Texaco Marine Services,

Inc., and Texaco Refining and Marketing, Inc. v. United States,

44 F.3d 1539 (CAFC 1994), aff'g 815 F.Supp. 1484 (CIT 1993). 

     Items 55.2 and 55.20. The petitioner claims that item 55.2,

transportation of hatch board sections, is nondutiable.  

     As your memorandum points out, the transportation charge in

item 55.2 (2.078) is nondutiable as a transportation cost with

respect to a pre-Texaco entry.  Your memorandum indicates that

your office agreed at the application stage that this item was

nondutiable.  

     Your memorandum further states that there may be some

confusion between item 55.2, described above, and item 55.20,

which was found to be dutiable because it was "for accessing

dutiable repair work."  We concur with your determination that

item 55.20 (5.141) is dutiable as an item related to dutiable

repair work.  

     To summarize, item 55.2 is nondutiable and item 55.20 is

dutiable.

     Items 83.03 and 83.04.  The petitioner claims that these

items for ultrasonic thickness testing are nondutiable because

they are required by periodic survey.  The pertinent invoice for

these items reflects "...ultrasonic thickness tested by use of

crane for periodic survey" and "frames 11-23 PS ultrasonic

thickness tested as per periodic survey instructions by use of

crane."  

     However, one of the surveys listed on ABS invoice no.

SP009173 is described as "Hull Repairs."  ABS Report No. CZ 5889-H is entitled "Damage/Repair Survey Report" and lists "Hull

Repairs."  Item #13 of the report provides: 

          In Way of Port F.O. Settling Tank

          13.  Port side shell plating 1st, 2nd and 3rd below

          shear found wasted and holed between frames 12/13 and

          15/16.  Affected area was thickness gauged to ascertain

          plating condition and cropped out and part renewed as

          found necessary as per original butts.  New plats

          thickness 13 mm.

     The ABS report indicates that the thickness testing was

performed incident to a "Damage/Repair Survey Report" and that

the testing resulted from dutiable repairs.

      Accordingly, we find that items 83.03 and 83.04 are

dutiable.

     We note additionally that the invoice items immediately

preceding (item 83.02) and immediately following (item 84)

reflect the renewal of shell plating and the renewal of steel. 

While this is not dispositive, it suggests that the subject items

were incident to the steel repairs.

     ABS items.  The petitioner asserts that the following items

are nondutiable as required periodic surveys: ABS (4), item 9

(technical fees gauging review); ABS (5), item 1 (cargo gear

statement of fact); ABS (4), item 10 (SAF: 24 & 25/5/94) and ABS

(5). Item 2 (SAF: 24 & 25/5/94).

     We agree with the petitioner's claim.  The record indicates

that these items are nondutiable survey items.  Accordingly, we

find that they are nondutiable.

     Items 60.01 and 60.02, Radar.  The petitioner states: 

          The radar was a modification to the vessel and as such

          is nondutiable.  Therefore items 60.01 and 60.02

          together with the radar equipment purchase are

          nondutiable.  

          A new and improved radar system was installed during

          the shipyard period.  Although the old radar was fully

          operational, it was decided to move up to a better

          system...

          ...

          ... A radar is not a temporary installation as the

          scanner is matched for each radar and removal of the

          scanner is a large job.  This piece of equipment must

          be secured to withstand the rigors at sea.  Every part

          of the radar is permanently attached... 

     In Ruling 113798 dated January 9, 1997, we thoroughly

considered the issue of radar installation with respect to its

dutiability or nondutiability under 19 U.S.C. 1466.  We stated:

          We find that this item [radar installation] is dutiable

          under 19 U.S.C. 1466 as vessel equipment.  This finding

          is based on the following authorities.

          In Otte v. United States, 7 Ct. Cust. Appls. 166, T.D.

          36489 (1916), the court stated:

               That the Congress intended to distinguish between

               equipment and the vessel itself is apparent from a

               reading of the two subsections above quoted.  The

               line of distinction between equipment and the

               vessel is somewhat difficult to mark.

               The question was considered by the Board of Naval

               Construction, and their report in part reads as

               follows:

               Equipment, used in a general sense, may be defined

               as any portable thing that is used for, or

               provided in, preparing a vessel whose hull is

               already finished for service.  It is the furniture

               of whatsoever nature which is put into a finished

               ship in equipping her.  The Queen's Regulations

               and Admiralty Instructions give the following

               definition: "Equipment, in relation to a ship,

               includes the furnishing a ship with any tackle,

               apparel, furniture, provisions, arms, munitions,

               or stores, or any other thing that is used in or

               about a ship for the purpose of fitting or

               adapting her for the sea or for naval service."

               In estimating the displacement of a ship naval

               constructors use the term "hull and fittings" in

               contradistinction to "equipment," the fittings of

               the hull being understood to be any permanent

               thing attached to the hull which would remain on

               board were the vessel to be laid up for a long

               period.

               Adopting these definitions, the board is of the

               opinion that the term "equipment" would not

               include donkey engines, pumps, windlasses, steam

               steerers, and other machinery but that it would

               include anchors, chain cables, boats, life-saving

               apparatus, nautical instruments, signal lights,

               and similar articles.  

          In Ruling 105414 dated May 24, 1982, we stated:

               It should be noted that the fact that a change or

               addition of equipment is made to conform with a

               new design scheme, or for the purpose of complying

               with the requirements of statute or code, is not a

               relevant consideration.  Therefore, any change

               accomplished solely for these reasons, and which

               does not constitute a permanent addition to the

               hull and fittings of the vessel, would be dutiable

               under section 1466.

               Any new areas to the vessel, that is, bulkheads,

               permanent ballast, decks, staterooms, bars,

               storerooms. etc., are considered to be qualifying

               additions to the hull and fittings.  Likewise, the

               extension of existing services into new areas

               would also be free of duty.  This would include

               piping, air conditioning, ventilation, electrical

               service, glazing, etc., as well as final finishing

               for the new areas (such as painting).

               On the other hand, among the dutiable operations

               would be providing furniture for any of the areas

               (new and old); providing new electronic navigation

               equipment; providing new lifesaving apparatus ...

               providing computer apparatus... [Emphasis

               supplied.]

          In Memorandum 105807 dated December 28, 1982, we

          stated:

               The characterization of an article as vessel

               equipment, as opposed to fittings or

               hull/structural parts, is manifestly difficult in

               cases where the article has many of the attributes

               of both classes cited in the leading cases.  For

               example, because a vessel pitches and rolls when

               at sea all radio gear is securely fastened, yet is

               classified as equipment even when such articles

               are usually too large to be considered (in

               ordinary parlance) "portable".  [Emphasis 

               supplied.]

               [End of excerpt from Ruling 113798.]

     19 U.S.C. 1466(a) provides in pertinent part:

          The equipments, or any part thereof, including boats,

          purchased for, or the repair parts or materials to be

          used, or the expenses of repairs made in a foreign

          country upon a vessel documented under the laws of the

          United States to engage in the foreign or coasting

          trade, or a vessel intended to be employed in such

          trade, shall, on the first arrival of such vessel in

          any port of the United States, be liable to entry and

          the payment of an ad valorem duty of 50 per centum on

          the cost thereof in such foreign country.   [Emphasis

          supplied.]

     As the above excerpt from 19 U.S.C. 1466(a) indicates,

"equipment" is dutiable under 19 U.S.C. 1466(a).

     We find that the radar equipment involved in the subject

vessel repair entry is dutiable.

HOLDING:

     As detailed supra, the petition is granted in part and

denied in part. 

                              Sincerely,

                              Jerry Laderberg

                              Acting Chief,

                              Entry and Carrier Rulings Branch

