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CATEGORY: Marking

Mr. Richard P. Ferrin, Esq.

Mr. Douglas J. Heffner, Esq.

Rogers & Wells

607 Fourteenth St., N.W.

Washington, D.C. 20005-2018

RE:  Eligibility of marking exceptions for petri dishes imported

from Canada; usual  containers; NAFTA; 19 CFR 134.22.

Dear.  Mr. Ferrin and Mr. Heffner:

     This is in response to your letter of May 20, 1997, to Mr.

Joseph Wilson , Port Director of the Port of Buffalo, which was

forwarded to our office for consideration of the issues contained

therein.  Specifically, you request a binding ruling regarding

the country of origin marking requirements for Canadian origin

petri dishes.  You have submitted samples of the packaged petri

dishes for our review.

FACTS:

     Your client, Kord Products Ltd. ("KPL"), is a Canadian

manufacturer of petri dishes.   The petri dishes serve as

containers for various microorganisms and similar media.  Once

they have been filled with their contents, the petri dishes are

not capable of reuse.

     After manufacture, KPL wraps empty petri dishes in Canadian

origin hermetically sealed sleeves for export to the United

States ("U.S.").  KPL's U.S. customer is PML Microbiologicals

("PML").  PML purchases the petri dishes, and fills them with

U.S. origin microorganisms.  The microorganisms are then sold at

retail to various U.S. customers.

     You contend that the imported petri dishes should be

excepted from the country of origin marking requirements of 19

U.S.C. 
1304.  First, you state that the petri dishes are "usual

containers" within the meaning of section 134.22, Customs

Regulations (19 CFR 134.22) and are therefore excepted from

individual marking.  Additionally, you state that the petri

dishes are "disposable containers" under section 134.24, Customs

Regulations (19 CFR 134.24) which are similarly excepted from

country of origin marking.  Alternatively, you contend that the

U.S. customer which fills the petri dishes with their contents is

the "ultimate purchaser" of the articles which excepts them from

the country of origin marking.

ISSUE:

     Whether  the imported Canadian origin petri dishes are

excepted from the country of origin marking requirements of 19

U.S.C. 
1304.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.


1304), provides that unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or its container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  Congressional intent in

enacting 19 U.S.C. 
1304 was "that the ultimate purchaser should

be able to know by an inspection of the marking on the imported

goods the country of which the goods is the product.  The evident

purpose is to mark the goods so that at the time of purchase the

ultimate purchaser may, by knowing where the goods were produced,

be able to buy or refuse to buy them, if such marking should

influence his will."  United States v. Friedlander & Co., 27

C.C.P.A. 297 at 302; C.A.D. 104 (1940).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and the exceptions of

19 U.S.C. 
1304. 

     Section 134.1(b) of the regulations, defines "country of

origin" as:

     the country of manufacture, production, or growth of any

article

     of foreign origin entering the U.S.  Further work or

material

     added to an article in another country must effect a

substantial

     transformation in order to render such other country the

      country of origin' within this part; however, for a good of

a

     NAFTA country, the NAFTA marking rules will determine the

     country of origin.  (Emphasis added).

     Section 134.1(g), Customs Regulations (19 CFR 134.1(g))

defines a "good of a NAFTA country" as an article for which the

country of origin is Canada, Mexico, or the U.S as determined

under the NAFTA Marking Rules.  Since we were not provided with

information concerning the production of the petri dishes, we

will assume for purposes of this ruling that their country of

origin is Canada and that consequently they are goods of a NAFTA

country.  You contend that the petri dishes are usual containers

of microorganisms which except them from being individually

marked with their country of origin.

     Section 134.1(d), Customs Regulations (19 CFR 134.1(d))

provides that "[t]he  ultimate purchaser' is generally the last

person in the United States who will receive the article in the

form in which it was imported; however, for a good of a NAFTA

country, the  ultimate purchaser' is the last person in the

United States who purchases the good in the form in which it was

imported."

     A usual container is defined in section 134.22(d)(1),

Customs Regulations (19 CFR 134.22(d)(1)), which provides that:

          For purposes of this subpart, a usual container means

          the container in which a good will ordinarily reach its

          ultimate purchaser.  Containers which are not included

          in the price of the goods with which they are sold, or

          which impart the essential character to the whole, or

          which have significant uses, or lasting value

          independent of the contents, will generally not be

          regarded as usual containers.  However, the fact that a

          container is sturdy and capable of repeated use with

          its contents does not preclude it from being considered

          a usual container so long as it is the type of

          container in which its contents are ordinarily sold.  A

          usual container may be any type of container, including

          one which is specially shaped or fitted to contain a

          specific good or set of goods such as a camera case or

          an eyeglass case, or packing, storage and

          transportation materials.

          Section 134.22(d)(2), Customs Regulations (19 CFR

134.22(d)(2)), provides that:

          A good of a NAFTA country which is a usual container,

          whether or not disposable and whether or not imported

          empty or filled, is not required to be marked with its

          own country of origin.  If imported empty, the importer

          must be able to provide satisfactory evidence to

          Customs at the time of importation that it will be used

          only as a usual container (that it is to be filled with

          goods after importation and that such container is of a

          type in which these goods ordinarily reach the ultimate

          purchaser).

     Furthermore, section 134.24(c)(1), Customs Regulations (19

CFR 134.24(c)(1)), states that when usual containers which are

goods of a NAFTA country are imported by persons or firms who

fill or package them with various products they sell, those

persons or firms are considered the ultimate purchasers of the

containers, and they may be excepted from individual marking. 

The outside wrappings or packages containing the containers must

be marked to clearly indicate the country of origin of the

containers, however.

     In Headquarters Ruling Letter ("HRL") 735588, dated February

10, 1995, glass containers of Mexican origin were imported into

the U.S. to be filled with beverages, e.g., Coca-Cola (or other

similar products) by U.S. customers.   In that case, we found

that such containers were considered to be the type of usual

containers defined in section 134.22(d)(1), Customs Regulations,

regardless of whether the containers were returned by the

consumer after the contents have been consumed.   Therefore, 

pursuant to 19 CFR 134.22(d)(2), Customs Regulations, we held

that the glass containers were excepted from being marked with

their own country of origin.   However, we also pointed out that

pursuant to section 134.24(c)(1), Customs Regulations, the

outermost containers in which the glass containers were imported

and reached the ultimate purchasers in the U.S., were required to

be marked with the country of origin (of the glass containers),

Mexico.   In HRL 559073, dated June 28, 1995, containers of

Mexican origin imported empty to be filled with cosmetic products

by the ultimate purchaser in the U.S., and designed to be

discarded after use, were considered to be usual containers as

defined section 134.22(d)(1), Customs Regulations.   Therefore,

pursuant to section 134.22(d)(2), Customs Regulations, the

containers were excepted from being marked with their own country

of origin.   However, under section 134.24(c)(1), Customs

Regulations, the outermost containers in which the cosmetic

containers were imported and reached the ultimate purchaser in

the U.S. (the company which filled the cosmetic containers) were

required to be marked with the country of origin (of the cosmetic

containers).

     In light of the above rulings, applying the usual container

definition of section 134.22(d)(1), Customs Regulations, to this

case leads to the conclusion that the petri dishes are containers

in which the microorganisms will "ordinarily" reach their

ultimate purchaser.  There is no indication that the petri dishes

are not included in the price of the microorganisms.  Second,

once the petri dishes are filled with the microorganisms, the

dishes clearly do not impart the "essential character" of the

article.  Third, while the petri dishes do appear to be made of a

hard plastic, because of the obvious nature of microorganisms

which the petri dishes are designed to contain, once filled, they

are not reusable.  Thus, we do not find them to have any "lasting

value independent" from their use with the microorganisms. 

Accordingly, we find that the petri dishes are "usual containers"

within the meaning of section 134.22(d)(1), Customs Regulations. 

As such, they are excepted from being marked individually with

their country of origin, although the outermost packaging

containing the petri dishes must be marked to indicate the

country of origin (of the petri dishes).  However, given that the

petri dishes are imported empty, pursuant to section

134.22(d)(2), Customs Regulations, the importer must be able to

provide satisfactory evidence to Customs at the time of

importation to establish that the petri dishes will only be used

as usual containers.

     As we have determined that the Canadian origin petri dishes

are excepted from the country of origin marking requirements on

the basis of being usual containers of a NAFTA country pursuant

to section 134.22(d)(1), Customs Regulations, we do not reach the

merits of your other arguments.

HOLDING:

     Based upon the information provided, it is our opinion that

the petri dishes are usual containers within the meaning of 19

CFR 134.22(d)(1), Customs Regulations, and therefore are not

required to be individually marked with their own country of

origin, provided the importer is able to provide satisfactory

evidence to Customs at the time of importation that the petri

dishes will be used only as usual containers for microorganisms. 

The outer wrapping containing the petri dishes must be marked

with the country of origin of the petri dishes.

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time the goods are entered.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                           Sincerely,

                                       John Durant, Director

Commercial Rulings Division

