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assemblies; replacement                 parts; repacking; HRL

733241;19 CFR 134.26; 19 CFR 134.35

Gentlemen:

     This is in reference to your letter dated November 25, 1997,

requesting a ruling concerning the country of origin marking

requirements for certain automobile steering joint assemblies.

FACTS:

     NASTECH intends to import automobile steering joint

assemblies ("joint assemblies").  These joint assemblies are

components of complete steering columns and will be sold

primarily to one or more domestic original equipment

manufacturers ("OEMs").  

     The joint assembly is located in the interior of the

automobile under the dashboard.  Once installed, the joint

assembly is totally obscured from view.  The function of this

component is to connect the steering shaft to the rack-and-pinion

unit of the automobile, and to transmit torque from the steering

wheel to the rack, thus steering the automobile.  

     The joint assemblies will be imported from Japan.  When

imported they will be shipped on skids, with each skid holding 24

cartons and each carton containing five complete joint

assemblies.  At the time of importation, each carton will be

marked "Made in Japan."  

     Pursuant to NASTECH's quality assurance procedures, some of

the cartons will be opened for inspection.  These packages will

be either resealed, or repacked, as discussed below, when used by

the OEMs for warranty service requirements. 
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     NASTECH will sell the assemblies to OEMs for further

assembly into complete steering columns and installation in the

manufacture of new automobiles.  When used in this manner, the

joint assemblies will remain in the original five-pack carton. 

The OEM will also provide the joint assemblies to authorized

dealers for the purpose of fulfilling warranty requirements on

consumer-owned automobiles.  NASTECH believes that all warranty

service requirement joint assemblies will be installed

exclusively by dealer-certified mechanics.  When the components

are used in this manner, NASTECH anticipates that the OEMs will

prefer to purchase joint assemblies in quantities of less than

five units, although there may be instances where an OEM will

purchase the parts in the original five-pack carton. 

     If sold in quantities of less than five units, NASTECH will

be required to break up the five-item cartons in its inventory

and repack single joint assemblies in individual boxes.  Under

these circumstances, NASTECH states that it will adopt procedures

which utilize standardized boxes carrying the NASTECH company

name address and logo.  All such individual boxes will be labeled

"Made in Japan."  NASTECH believes that the marking will conform

to the requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134. When

the OEM elects to purchase the assemblies in the original five-pack carton, the OEM will repack the units in individual cartons.

     When sold to OEMs for installation in the manufacture of a

new automobile,  NASTECH believes that the ultimate purchaser of

the joint assemblies is the OEM, and that the joint assembly is

excepted from individual country of origin marking.  NASTECH

believes that in such case only the outer container of the joint

assembly is required to be marked.  NASTECH is also of the

opinion that the same result extends to the joint assemblies when

installed in consumer-owned automobiles pursuant to warranty

service work, and that only the box in which the component

reaches the automobile dealer need be marked.       

ISSUE:

     What are the marking requirements for the imported steering

assemblies?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or its container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  Congressional intent 

in enacting 19 U.S.C. 1304 was "that the ultimate purchaser

should be able to know by 
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an inspection of the marking on the imported goods the country of

which the goods is the product.  The evident purpose is to mark

the goods so that at the time of purchase 

the ultimate purchaser may, by knowing where the goods were

produced, be able to buy or refuse to buy them, if such marking

should influence his will."  See United States v. Friedlaender &

Co., 27 C.C.P.A. 297 at 302; C.A.D. 104 (1940).  Part 134,

Customs Regulations (19 CFR Part 134) implements the country of

origin marking requirements and exceptions to 19 U.S.C. 1304.

     Section 134.35, Customs Regulations (19 CFR 134.35),

provides that a manufacturer who converts or combines an imported

article into a different article will be considered the ultimate

purchaser of the imported article, and the article will be

excepted from country of origin marking.  Only the outermost

container will be required to be marked.  For this provision to

apply, the conversion or combining must constitute a substantial

transformation within the principle of United States v. Gibson-Thomsen Co., Inc., 27 C.C.P.A. 267 (C.A.D. 98).

     A substantial transformation occurs when an article loses

its separate identity and becomes a new article having a new

name, character or use. See National Juice Products Association

v. United States, 10 CIT 48, 628 F. Supp. 978 (CIT 1986) and 

Koru North America v. United States, 12 CIT 48, 701 F. Supp. 229

(CIT 1988).

Installation in New Automobiles       

     In Headquarters Ruling Letter (HRL) 732999 (January 25,

1990), Customs determined that a U.S. manufacturer who assembled

imported automotive door hinge parts and then incorporated the

finished hinges into a vehicle was the ultimate purchaser of the

imported hinge parts.  In that case, we found the articles were

substantially transformed as a result of the combining operations

in which they lost their separate identities.  Thus, the imported

parts were excepted from individual 

country of origin marking, provided that Customs officials at the

port of entry were 

satisfied that the articles would be used only in the manufacture

of finished door hinges and vehicles, and not otherwise sold. 

(See also HRL 731076 (November 1, 1988), cited in HRL 732999,

where we held that automobile subassemblies lost their separate

identity and became a new article of commerce when assembled in

the manufacture of an automobile; and HRL 733578 (August 27,

1990), where Customs found that imported electrical outlet boxes

lost their separate identities and were substantially transformed

when used in the manufacture of mobile homes and recreational

vehicles.)

     Similarly, we find in the instant case that the joint

assemblies lose their identities and are substantially

transformed when combined with other components in the 
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manufacture of an automobile.  As a result, the ultimate

purchaser of the joint assemblies will be the OEM.  Therefore,

pursuant to 19 CFR 134.35, when sold to an OEM to be used in the

manufacture of an automobile, the joint assembly is excepted from

individual marking and only the outermost container of the

imported article must be marked.   

Installation as Replacement Parts

     In Headquarters Ruling Letter (HRL) 733241 (August 27,

1990), various imported automotive parts were sold as replacement

parts and installed in consumers' vehicles by a mechanic.  The

parts were received by the installer packaged in sealed cardboard

boxes and were properly marked with their country of origin.

     In that case, we found that the replacement parts were

imported in a completely finished condition and did not undergo a

substantial transformation when installed in the vehicle as there

was no change in name, character or use, and the installation of 

these parts was not deemed to be particularly complex or

time-consuming.  Therefore, we found that the consumer who

brought his or her car into the garage for installation of the

replacement part was considered the ultimate purchaser of such

part. 

    However, while in HRL 733241 we found that the ultimate

purchaser of the replacement parts was the consumer, and that the

parts did not usually reach the consumer in their container, we

stated the following:     

     Although the imported auto parts which do not generally

     reach the ultimate purchaser in their box are not

     technically entitled to the  

     19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) exception [which excepts from

     marking articles for which the marking of the container

     reasonably indicates the country of origin of the

     article], this case presents a unique situation because

     often the consumer, who is the ultimate purchaser, has

     the mechanic install the 

     parts. The parts are not visible once installed into

     the car and the consumer either never sees the actual

     part or sees it only after it is no longer functional

     and has been removed from the car.  Since the intent of

     the marking statute............ is to enable consumers

     to make informed buying choices, in this case, marking

     the sealed box in a legible and conspicuous manner is

     the best way in which to inform the consumer of the

     country of origin of the part.  If the consumer is

     concerned about the country of origin, he or she can

     ask to see the box before purchasing the part and

     requesting the installation.  Because each part is

     imported in its own sealed box which identifies the

     part number, we conclude that the part will remain in

     the box until installation.  Therefore, marking the 

                                                           -
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     country of origin of the imported auto part in a

     permanent, conspicuous and legible manner on the sealed

     box in which the auto part is contained satisfies the

     requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134.

     (It is noted that in HRL 731506 (May 1, 1990), we found that

the consumer who purchases replacement automotive glass is the

ultimate purchaser and not the installer, and that accordingly

the glass is required to be marked with its country of origin. 

HRL 731506 was affirmed by HRL 733604 (February 15, 1991), and

reproduced in HRL 734092 (April 1, 1991).  However, as

distinguished from HRL 733241, HRL 731506 involved a replacement

part, automotive glass, which is always visible to the ultimate

purchaser upon installation.) 

     In the instant case, when sold to the OEM for warranty

service requirements, the joint assembly is similarly a

replacement part and will be installed by the automobile dealer

in a location in the vehicle which will be obscured from the

ordinary view of the ultimate purchaser.  NASTECH will transfer

the part either individually boxed if it does the repacking, or

in packs of five if the OEM elects to repack.  NASTECH states

that the article will be in a properly marked sealed container

when transferred to the OEM, and that it also expects compliance

with the requirements of 19 U.S.C. 1304 when the repacking is

done by the OEM. Therefore, if desired, the owner of the

automobile may observe the box in which the part was delivered to

the automobile dealer to determine the country of origin of the

joint assembly.  

    We find that these facts are analogous to the situation set

forth in HRL 733241.   Therefore, provided the joint assembly

will remain properly identified in the sealed container until

installation, marking the country of origin of the joint assembly

on the repacked box in a permanent, legible and conspicuous

manner will satisfy the general requirements of 19 U.S.C. 1304

and 19 CFR Part 134.      

Repacking - 19 CFR 134.26

     Section 134.26, Customs Regulations (19 CFR 134.26) provides

that if imported articles are intended to be repacked in retail

containers after release from Customs custody, the importer must

certify to the port director that: (1) if the importer does the

repacking, he shall not obscure any existing country of origin

marking, or if the articles are not marked, the new containers

shall be marked to indicate the origin of the articles; or (2) if

the article is to be sold or transferred to a subsequent

purchaser or repacker, the importer shall notify that party in

writing at the time of sale or transfer that any repacking of the

article must comply with country of origin marking requirements.
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     NASTECH states that pursuant to 19 CFR 134.26, it will

certify to the port director that if repacked while in its

possession, the new individual containers in which the joint

assemblies will be repacked will be marked in accordance with the

requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134.  NASTECH will

further certify that it will notify a subsequent purchaser or

repacker at the time of the sale or transfer of the marking

requirements.  A sample of the marking certification to be used

is included as 

Attachment 1 to the submission.

     Additionally, in accordance with 19 CFR 134.26, NASTECH will

routinely advise the OEM in writing at the time of all purchases

of joint assemblies in the original five-pack cartons for

warranty service requirements that repacked items must be packed

in properly marked containers.  Included as Attachment 2 of the

submission is the text of a notice NASTECH proposes to place on

each invoice involving sales of joint assemblies which the

company believes may be repackaged by the customer.

    We find that the proposed certification and notification

satisfy the requirements of 19 CFR 134.26.

HOLDING:

     1) Joint assemblies sold to OEMs lose their identities and

are substantially transformed when combined with other components

in the manufacture of an automobile.  Accordingly, the ultimate

purchaser of the joint assemblies is the OEM.  Therefore,

pursuant to 19 CFR 134.35, the joint assembly is excepted from

marking and only the outermost container of the imported article

is required to be marked.   

     2) The ultimate purchasers of joint assemblies sold to OEMs

for warranty service requirements as replacement parts in

existing automobiles are the owners of the existing automobiles.  

As these parts when installed by the automobile dealer are

obscured from ordinary view of the ultimate consumer, the

requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134 are satisfied

by marking the container which the joint assembly is packed prior

to installation in a permanent, legible and conspicuous manner

     3) As the joint assemblies will be repacked when sold to the

OEMs as replacement parts, they are subject to the requirements

of 19 CFR 134.26.  The proposed certification to the port

director and notification to the OEM satisfy the requirements of

this provision.  
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    A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is entered.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                                    Sincerely,

                                                    John Durant,

Director

                                                    Commercial

Rulings Division 

