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Robert L. Eisen, Esq.

Paula Smith, Esq.

Coudert Brothers

1114 Avenue of the Americas

New York, New York 10036-7703

RE:  Country of origin marking requirements applicable

     to imported pump castings not substantially

     transformed by post-importation processing which

     creates finished pump parts; National Hand Tool;

     exception to marking; marking obliterated by post-importation processing; 19 U.S.C. 1304(a)(3)(G);

     19 CFR 134.32(g); 19 CFR 134.26; HRL 734230; 19

     CFR 134.34

Dear Mr. Eisen and Ms. Smith:

     This is in response to your letter dated April 10, 1997

(and subsequent submissions dated January 20, 1998 and

February 19, 1998), on behalf of Ahlstrom Pumps, L.L.C.

("Ahlstrom"), which requests a binding ruling regarding the

country of origin marking requirements applicable to pump

castings imported from Finland for further processing the

U.S.  Photographs of the castings at various stages in the

production process were submitted for our examination.

FACTS:

     You indicated that Ahlstrom imports a variety of iron

and stainless steel pump castings from Finland into the U.S.

for further processing.  These castings, which range  from

ten inches to six feet in size, are made into the following

types of pump parts: casings, casing covers, impellers,

sideplates, adapters and bearing housings.

     Once imported, the castings undergo the following

operations, although on the face of the documents submitted,

we note some inconsistency exists as to the precise

combination of operations performed on each type of casting. 

We are informed that the castings undergo processing in the

following manner: 

     1)  TURNING

     Turning is performed on all of Ahlstrom's imported

     castings.  Castings that will become the larger

     casings, casing covers and sideplates are turned

     on a vertical turning mill, while castings that

     will become impellers, smaller casing covers and

     sideplates are turned with a lathe.  As a result

     of the turning operation, three to six millimeters

     of material is removed from each side of the

     smaller castings and three to ten millimeters is

     removed from each side of the larger castings. 

     2) BORING AND/OR MILLING

     All of the imported castings (with the exception

     of the impellers) are subject to boring/milling

     operations which further refine the shape of the

     castings.  The boring and/or milling operations

     remove, on average, the same amount of material

     from each casting as the turning operations

     previously described (i.e., three to six

     millimeters per side for the smaller castings and

     three to ten millimeters per side for the smaller

     castings).

     3) DRILLING AND/OR TAPPING

     Those castings which are destined to become

     adapters, impellers, side plates, casing covers

     and bearing housings undergo additional drilling

     and/or tapping operations.  On average, the amount

     of material removed by the drilling/and/or tapping

     operations per side is the same as that removed in

     either the turning or milling operations.

     4) BALANCING

     Castings which are to be used as impellers also

     undergo balancing, to ensure that the impeller is

     capable of rotating properly.

     5) TESTING

     Upon completion of each step, a technician

     performs a series of quality control tests which

     involve taking precise and accurate measurements

     of the castings.

     Upon completion of the processing detailed above, some

of the pump parts are further processed into finished pumps,

while others are sold separately as replacement parts.  Your

current inquiry does not involve the marking of the

assembled pumps, but the country of origin marking

requirements applicable to the finished pump parts.

Accordingly, no determination is made herein with regard to

the country of origin of the finished pumps.

ISSUE:

     What are the country of origin marking requirements for

imported castings which are further processed in the United

States in the manner described above?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19

U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every article

of foreign origin imported into the United States shall be

marked in a conspicuous place as legibly, indelibly, and

permanently as the nature of the article (or container) will

permit, in such a manner as to indicate to the ultimate

purchaser in the United States the English name of the

country of origin of the article.  Congressional intent in

enacting 19 U.S.C. 1304 was "that the ultimate purchaser

should be able to know by an inspection of the marking on

the imported goods the country of which the goods is the

product.  The evident purpose is to mark the goods so that

at the time of purchase the ultimate purchaser may, by

knowing where the goods were produced, be able to buy or

refuse to buy them, if such marking should influence his

will."  United States v. Friedlaender & Co., 27 C.C.P.A.

297, 302 (1940).  Part 134 of the Customs Regulations

implements the country of origin marking requirements and

exceptions of 19 U.S.C. 1304.  Section 134.41(b), mandates

that the ultimate purchaser in the United States must be

able to find the marking easily and read it without strain.

     "Country of origin" is defined in section 134.1(b),

Customs Regulations, as 

          The country of manufacture, production,

          or growth of any article of foreign

          origin entering the United States. 

          Further work or material added to an

          article in another country must effect a

          substantial transformation in order to

          render such other country the "country of

          origin" within the meaning of this part.

The well-established test for determining whether a

substantial transformation has occurred is derived from

language enunciated by the court in Anheuser-Busch Brewing

Association v. United States, 207 U.S. 556, 562 (1908),

which defined the term "manufacture" as follows:

          Manufacture implies a change, but every

          change is not manufacture and yet every

          change in an article is the result of

          treatment, labor and manipulation.  But

          something more is necessary, as set forth

          and illustrated in Hartranft v. Wiegmann,

          121 U.S. 609.  There must be

          transformation; a new and different

          article must emerge, having a distinctive

          name, character or use.

     Simply stated, a substantial transformation occurs

"when an article emerges from a process with a new name,

character, or use different from that possessed by the

article prior to processing."  See Texas Instruments, Inc.

v. United States, 69 CCPA 152, 681 F.2d 778 (1982) (cited

with approval in Torrington Co. v. United States, 764 F. 2d

1563, 1568 (1985)).  Under this principle, the manufacturer

or processor in the United States who converts or combines

the imported article into the different article will be

considered the "ultimate purchaser" of the imported article,

and the article shall be excepted from marking (See 19 CFR

134.35)  However, the outermost containers of the imported

articles must be marked (19 CFR 134.35).  The issue of

whether a substantial transformation occurs is determined on

a case-by-case basis.

     In determining whether the processing operations

constitute a substantial transformation, the issue is the

extent of operations performed and whether the parts lose

their identity and become an integral part of the new

article.  See, Uniroyal Inc. v. United States, 3 CIT 220,

542 F. Supp. 1026 (CIT 1982), aff'd, 702 F.2d 1022 (Fed.

Cir. 1983).  Assembly operations which are minimal or

simple, as opposed to complex or meaningful, will generally

not result in a substantial transformation. See, Customs

Service Decision (C.S.D.) 80-111, C.S.D. 89-129, and C.S.D.

90-51.

     In National Hand Tool v. United States, Slip Op. 92-61

(April 27, 1992, aff'd, 989 F.2d 1201 (1993),  a country of

origin marking case, certain hand tool components used to

make flex sockets, speeder handles, and flex handles, were

imported from Taiwan.  The components were cold-formed or

hot-forged into their final shape prior to importation, with

the exception of speeder handle bars, which were reshaped by

a power press after importation.  The grip of the flex

handles were also knurled in the U.S., by turning the grip

portion of the handle against a set of machine dies that

formed a cross-hatched diamond pattern.  The components were

subject to heat treatment, which increased the strength of

the components, sand-blasting (a cleaning process), and

electroplating (enabling the components to resist rust and

corrosion).   After these processes were complete, the

components were assembled into the final products, which

were used to loosen and tighten nuts and bolts.

     The Court of International Trade decided the issue of

substantial transformation based on three criteria, i.e.,

name, character, and use.   Applying these rules, the court

found that the name of the components did not change after

the post-importation processing, and that the character of

the articles similarly remained substantially unchanged

after the heat treatment, electroplating and assembly, as

this process did not

change the form of the components as imported.   The court

further pointed out that the use of the articles was

predetermined at the time of importation, i.e., each

component was intended to be incorporated in a particular

finished mechanic's hand tool.  The court dismissed as a

basis for a substantial transformation the value of the

processing, stating that the substantial transformation test

utilizing name, character and use criteria should generally

be conclusive in country of origin marking determinations,

and that this finding must be based on the totality of the

evidence.   Based on this test, the court concluded that the

processing in the U.S. did not effect a substantial

transformation of the foreign hand tool components.

     A similar finding was made in Superior Wire v. United

States, 867 F.2d 1409 (Fed. Cir. 1989), where the appellate

court affirmed the Court of International Trade's holding

that no substantial transformation occurred from the

multistage processing of drawing wire rod into wire.   In

that case, the court noted that the "end use of the wire rod

is generally known before the rolling stage and the

specifications are frequently determined by reference to the

end product for which the drawing wire will be used."  

Accordingly, the court found that the character of the final

product was predetermined and that the processing did not

result in a significant change in either character or use of

the imported material.   While the wire rod and wire had

different names and identities in the industry, the court

concluded that they were essentially different stages of the

same product.

     Upon careful review of all relevant documentation, we

find a similar conclusion must be reached with regard to the

pump castings at issue.  Although a layer of material is

removed from the outer surface of each casting, the removal

does not create significant difference in the overall shape

of the casting.  Upon importation into the U.S., the

castings are not rough, generic forms but have the same

shape as the finished pump parts.  Indeed, we note that

Ahlstrom's own sales literature indicates that the

manufacturing process begins with "precise castings from our

own foundry," a statement which indicates that the articles

have a comparatively high degree of refinement at the time

the castings left the foundry in Finland.  Like the hand

tool components in National Hand Tool and the wire rods in

Superior Wire,  the use of the imported castings is

predetermined at the time of importation.  As a result, the

imported castings do not lose their identity and become an

integral part of a new article, as required by the court in

Uniroyal, supra; rather, they already have the essential

characteristics of finished pump parts at the time of

importation.  The processing performed in the U.S. upon the

imported castings does not create a new and different

article, but is a mere continuation of the manufacture of

pump

parts begun in Finland.  Consequently, in the absence of a

substantial transformation, the

U.S. processor is not the "ultimate purchaser" and the

imported castings retain their foreign origin upon

completion into finished pump parts.

     In these circumstances, Customs would normally require

that the articles be marked with their country of origin at

the time of importation.  However, given the nature of the

processing performed upon the castings in the U.S., you

assert the applicability of 19 CFR 134.32(g), which excepts

from marking those articles to be processed in the United

States by an importer or for his account otherwise than for

the purpose of concealing the origin of such articles and in

such manner that any mark contemplated by part 134, Customs

Regulations (19 CFR Part 134) would necessarily be

obliterated, destroyed, or permanently concealed.  Customs

has ruled that articles excepted from marking under these

provisions at the time of importation must be marked to

indicate the country of origin after processing unless such

processing constitutes a substantial transformation.  The

purpose of such requirement is to ensure that the ultimate

purchaser is advised of the country of origin.  See, HRL

729434, dated May 23, 1986; HRL 732196, dated May 16, 1989;

HRL 732574, dated June 25, 1990 and HRL 733676, dated

December 6, 1990.

     Upon review, we conclude that the domestic processing

operations described above would necessarily obliterate any

country of origin marking on the castings at the time of

importation.  Accordingly, where the outermost container in

which the castings are imported into the U.S. is marked with

the country of origin of the castings contained within, the

imported castings are excepted from individual marking at

the time of importation, provided that the certification set

forth in section 134.26, Customs Regulations (19 CFR

134.26), is executed, and the containers in which the

finished pump parts will reach the ultimate consumer are

marked in accordance with the requirements of 19 U.S.C. 1304

and 19 CFR Part 134.

     We note, however, that the certification procedures of

19 CFR 134.26 are applicable only to articles which are

legally marked at the time of importation. See HRL 734230,

dated November 20, 1991.  For unmarked articles not included

within the scope of 19 CFR 134.26, the separate procedures

of 19 CFR 134.34 are applicable.   Accordingly, where the

outermost container in which the castings are imported into

the U.S. is not marked with the country of origin of the

castings, the imported castings are excepted from individual

marking at the time of importation, provided that the

containers in which the articles are repacked will indicate

the origin of the articles to an ultimate purchaser in the

U.S. and the importer arranges for supervision of the

marking of the containers by Customs officers at the

importer's expense or such other verification (e.g.,

certification and the submission of a sample or otherwise)

of the marking prior to liquidation of the entry, subject to

the discretion of the port director at the port of entry.

HOLDING:

     Based upon the information provided, the imported

castings which undergo turning, and/or boring/milling,

and/or drilling/tapping, and/or balancing and testing are

not substantially transformed in the U.S. when made into

completed pump parts.  Accordingly, the retail purchaser and

not the domestic processor is the ultimate purchaser and the

castings are subject to country of origin marking.

     Based upon the described facts, imported castings which

are domestically processed, but not substantially

transformed, by operations which remove a layer of material

are processed in such a manner that any required origin

marking is necessarily destroyed.  Accordingly, where the

outermost container in which the castings are imported into

the U.S. is marked with the country of origin of the

castings contained within, the imported castings are

excepted from individual marking at the time of importation

pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(G) and 19 CFR 134.32(g)

provided that the certification set forth in section 134.26,

Customs Regulations (19 CFR 134.26), is executed, and the

containers in which the finished pump parts will reach the

ultimate consumer are marked in accordance with the

requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134.  Where

the outermost container is not marked, the imported castings

will be excepted from individual marking pursuant to 19

U.S.C. 1304(a)(3)(G) and 19 CFR 134.32(g) provided that the

containers in which the articles are repacked will indicate

the origin of the articles to an ultimate purchaser in the

U.S. and such marking on the containers is verified by

Customs prior to liquidation of the entry, at the discretion

of the port director at the port of entry.

     The holding set forth above applies only to the

specific factual situation and merchandise identified in the

ruling request.  This position is clearly set forth in

section 19 CFR 177.9(b)(1), which states that a ruling

letter is issued on the assumption that all information

furnished in connection with the ruling request and

incorporated therein, either directly, by reference, or by

implication, is accurate and complete in every material

respect.  Should it be subsequently determined that the

information furnished is not complete and does not comply

with 19 CFR 177.9(b)(1), the ruling will be subject to

modification or revocation.  In the event there is a change

in the facts previously furnished, this may affect the

determination of origin or eligibility of the articles for

an exception to marking requirements of 19 U.S.C. 1304.

     A copy of this ruling letter should be attached to the

entry documents filed at the time the goods are entered.  If

the documents have been filed without a copy, this ruling

should be brought to the attention of the Customs officer

handling the transaction.

                              Sincerely,

                              John Durant

                              Director

                              Commercial Rulings Division

