HQ H231495

December 3, 2013
CLA-2 OT:RR:CTF:TCM H231495 HvB

CATEGORY:  Marking

Steven Bolf
Senior Global Trade Compliance Manager

Littlefuse, Inc. 
8755 West Higgins, Ste. 500
Chicago, IL 60631

RE:
Country of Origin Marking of Automotive Fuses, Pullers, Resistors, Breakers, and Diodes; 19 CFR 134.26; 19 CFR 134.32(d) 
Dear Mr. Bolf:


This letter is in response to your request for a binding ruling, dated July 18, 2012, regarding the country of origin marking of imported automotive fuses, pullers, resistors, breakers, and diodes. Twelve (12) samples were submitted and are being returned to you with this letter.  In reaching this decision, we have also taken into account your letter of March 28, 2013, and your comments made during a teleconference with members of my staff on March 27, 2013.  
In your July 18, 2012 correspondence, you stated that the only marking found on the fuses indicates their individual amperage ratings. You also submitted that the subject merchandise is too small to be physically marked with their respective country of origin, and that marking the fuses with their country of origin would be a severe cost-prohibitive measure for Littlefuse, Inc. (“Littlefuse”).  In your March 28, 2013 letter, you asked us instead to rule on the issue of whether the country of origin marking exception under 19 CFR § 134.32(d) and 19 USC § 1304 applies. In doing so, you submitted materials which show how Littlefuse intends to package and mark the containers for the subject circuit protection devices.
In response to your request, we decline to address the issues of whether Littlefuses’ merchandise qualifies for articles that are “incapable of being marked” and/or as articles that cannot be marked except at an expense “economically prohibitive” under 19 CFR §§ 134.32(a) and 134.32(c), respectively.  
FACTS:

Littlefuse manufactures the subject automotive fuses, pullers, resistors, breakers, and diodes collectively referred hereinafter as “circuit protection devices”.  The merchandise at issue is used in car and truck applications to provide circuit protection and is made in Mexico or China. Littlefuse intends to sell the merchandise in bulk to domestic automotive Original Equipment Manufacturers (“OEMs”) for use in the manufacture of new vehicles and as replacement parts for vehicles serviced by certified dealerships. 

Littlefuse states that as imported, the outermost box is marked to reflect the country of origin of the merchandise.  According to the representative provided pictures and information provided, upon receiving an order from one of its OEM clients, Littlefuse will repack the merchandise according to its SKU number. Each outermost container will be marked “Made in Mexico” or “Made in China”.  Littlefuse states that it will package and ship each OEM order by the product’s SKU number such that each box contains only one type of product with the same country of origin. 
The OEMs will receive the boxes from Littlefuse labeled and marked with the country of origin.  The domestic OEMs will repack the merchandise in smaller cardboard boxes and ship them to certified dealerships for use as replacement parts or service parts on vehicles brought in for warranty or service work. The OEMs will mark each box “Made in Mexico” or “Made in China” to indicate the correct country of origin.  The merchandise will not be sold at retail to consumers or to end-users off the shelf.  
ISSUE: 
Whether the subject circuit protection devices may be excepted from the country of origin marking requirements of 19 USC § 1304? 
LAW AND ANALYSIS:


Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C. § 1304), provides that unless excepted, every article of foreign origin imported into the United States shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the article (or its container) will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate purchaser in the United States, the English name of the country of origin of the article. Congressional intent in enacting 19 U.S.C. § 1304 was "that the ultimate purchaser should be able to know by an inspection of the marking on the imported goods the country of which the goods is the product. The evident purpose is to mark the goods so that at the time of purchase the ultimate purchaser may, by knowing where the goods were produced, be able to buy or refuse to buy them, if such marking should influence his will." United States v. Friedlander & Co., 27 C.C.P.A. 297 at 302; C.A.D. 104 (1940).  


Part 134, CBP Regulations (19 CFR 134) implements the country of origin marking requirements and exception of 19 U.S.C. § 1304. Section 134.41(b) CBP Regulations (19 CFR 134.41(b)), mandates that the ultimate purchaser in the U.S. must be able to find the marking easily and read it without strain.  Section 134.1(d) defines the ultimate purchaser as generally the last person in the U.S., who will receive the article in the form in which it was imported.  A country of origin marking is considered to be conspicuous if the ultimate purchaser in the United States is able to find the marking easily and read it without strain. See 19 CFR § 134.41(b).  Based on the information you provided, the dealerships are the ultimate purchasers. 
Pursuant to 19 U.S.C. § 1304(a)(3)(D) and 19 CFR § 134.32(d), an exception from individual marking is applicable where the marking of a container of such article will reasonably indicate the country of origin of the article.  This exception is normally applied in cases where the article is imported in a properly marked container and Customs officials at the port of entry are satisfied that the ultimate purchaser will receive it in the original unopened marked container.  Relevant factors regarding whether an article is likely to remain in its original container include the chain of distribution, the type of container, and the nature of the article.


As explained in HQ 560024, dated December 20, 1996, the procedures of 19 CFR § 134.26 may be applied to articles properly marked at the time of importation that will be repackaged in retail containers after their release from Customs custody.  Based on the facts submitted in this case, the outermost containers of the imported merchandise are properly marked at the time of importation.  Since the subject circuit protection devices will be repackaged, the requirements of 19 CFR § 134.26 would apply.   
Section 134.26(a) provides in pertinent part that:

If an imported article subject to these requirements is intended to be repacked in retail containers (e.g. blister packs) after its release from Customs custody, or if the port director having custody of the article, has reason to believe that such article will be repacked after its release, the importer shall certify to the port director that:(1) If the importer does the repacking, he shall not obscure or conceal the country of origin marking appearing on the article, or else the new container shall be marked to indicate the country of origin of the article in accordance with the requirements of this part; or (2) if the article is intended to be sold or transferred to a subsequent purchaser or repacker, the importer shall notify such purchaser or transferee, in writing, at the time of sale or transfer, that any repacking of the article must conform to these requirements.

The certificate of marking to be provided by the importer to Customs is set forth at 19 CFR § 134.26(a).  It may be submitted in blanket form to cover all importations of a particular product for a given period, but the certificate must be filed at each port where the article(s) is entered.  Littlefuse indicates that it will be doing the repacking to fulfill orders placed by the domestic OEMs. Therefore, Littlefuse must certify to the port director that the new container will be marked to indicate the country of origin of the merchandise in accordance with 19 CFR § 134.26(a).  Littlefuse must also notify a subsequent purchaser or repacker (i.e. the OEM) that any repacking of the article must conform to the requirements set forth at 19 CFR 134.26(d).  CBP ruled in HQ 560383, dated August 15, 1997, that imported automobile parts could be excepted from individual marking pursuant to 19 CFR § 134.26(d), if the outer containers were properly marked with the part’s country of origin, and the port was satisfied that the ultimate purchasers would receive the parts in properly marked containers.  See also HQ 562050, dated May 21, 2001 and HQ 563298, dated September 1, 2005.  
The outermost container in which the merchandise is imported must be marked to indicate their country of origin.  Additionally, provided Littlefuse supplies the subject circuit protection devices to OEMs, and files a certification with the port director as indicated in 19 CFR § 134.26(a), and provides notice to the OEMs (who may resell the parts to automobile dealerships as service/replacement parts), as indicated in 19 CFR § 134.26(d), the subject merchandise repacked in properly marked containers may be excepted from country of origin marking under 19 CFR § 134.32(d).  

HOLDING:

Pursuant to 19 U.S.C. § 1304 and 19 CFR § 134.32(d), the subject fuses, pullers, resistors, breakers, and diodes may be excepted from marking, provided CBP is satisfied that there is compliance with 19 CFR § 134.26, and that the ultimate purchaser will receive the subject merchandise in properly marked containers.  
     






Sincerely,

      






Ieva K. O’Rourke, Chief 
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