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HQ H242509
August 15, 2013
VAL OT:RR:CTF:VS H242509 HkP

CATEGORY:  Valuation

[The Company]
RE:
Valuation of Pharmaceuticals; 19 U.S.C. 1401a; U.S. Tolling Operations

Dear [Sir]:

This is in response to your letter dated May 28, 2013, submitted on behalf of [xxx], hereinafter referred to as “the company”, for a binding ruling on the valuation of pharmaceutical tablets and Active Pharmaceutical Ingredient (“API”) imported into the United States to undergo tolling operations in a variety of circumstances.  The company is a U.S. manufacturer and importer of pharmaceutical products.
In accordance with 19 C.F.R. § 177.2(b)(7), you have requested that certain information in your submission be treated as confidential.  Pursuant to your request, we will excise the bracketed confidential information from public versions of this decision.

FACTS:

The company imports pharmaceutical products into the United States for tolling purposes.  Tolling is a contractual arrangement whereby a raw material or product owned by one party is delivered to the production facility of the other party for further processing, conversion, or packaging.  Under a tolling contract, the service provider is not required to purchase the material it processes or to sell the finished product, and is paid only for its manufacturing services.  In this case, the company is the service provider.  The owner of the imported product is a related party. 
We have been asked to consider the following scenarios.  No supporting documents were submitted. 
Scenario 1:

The first related party manufactures pharmaceutical tablets in bulk form and/or API that it ships from [xxx] to the company in the U.S.  Depending on whether tablets or API are imported, the company packages the imported tablets for retail sale or formulates the imported API into tablets and packages them for retail sale.  The first related party sells the packaged tablets to a second related party and ships the goods from the U.S. to [xxx].

Under this scenario, the company also purchases the same tablets and/or API from the first related party at a transfer price approved under an Advance Pricing Agreement (“APA”) and imports the tablets and/or API.  You state that you have provided this information only as evidence of importations of an identical product and that the related party transaction itself is not included in the ruling request.

Scenario 2:
The first related party buys bulk tablets and/or API from a third related party for exportation to the U.S. and ships the tablets or API from [xxx] to the company for formulation and/or retail packaging.  It is stated that title will transfer from the third related party to the first related party.  After the tablets are packaged, the first related party sells and ships the packaged tablets to the second related party in [xxx].   

Scenario 3:

The first related party buys bulk tablets and/or API from an unrelated third party in [xxx] for exportation to the U.S., and ships the tablets or API from [xxx] to the company for formulation and/or retail packaging.  The first related party then sells and ships the packaged tablets to a fourth related party in [xxx].
Scenario 4:

The first related party manufactures bulk tablets and/or API in [xxx] and ships the tablets or API to [xx] the company for formulation and/or retail packaging.  The first related party then sells and ships the packaged tablets to the second related party in [xxx]. 
The company also purchases the same tablets and/or API that have already been imported from a related party in [xxx] at a transfer price approved under an APA.  You state that you have provided this information as evidence of importations of an identical product and that the related party transaction itself is not included in the ruling request.

ISSUE:
What is the correct method of appraisement of the tablets and/or API imported for tolling purposes under the various scenarios?

LAW AND ANALYSIS:

The preferred method of appraising merchandise imported into the United States is the transaction value method as set forth in section 402(b) of the Tariff Act of 1930, as amended by the Trade Agreements Act of 1979 (TAA), codified at 19 U.S.C. § 1401a.  The transaction value of imported merchandise is the “price actually paid or payable for the merchandise when sold for exportation to the United States” plus amounts for five enumerated statutory additions.  19 U.S.C. § 1401a(b).  In order for imported merchandise to be appraised under the transaction value method, it must be the subject of a bona fide sale between a buyer and a seller, and it must be a sale for exportation to the United States.  In VWP of America, Inc. v. United States, 175 F.3d 1327 (Fed. Cir. 1999), the CAFC found that the term “sold” for purposes of 19 U.S.C. § 1401a(b)(1) means a transfer of title from one party to another for consideration (citing J.L. Wood v. United States, 62 C.C.P.A. 25, 33; C.A.D. 1139; 505 F.2d 1400, 1406 (1974)).

Scenarios 1 and 4: 

We find scenarios 1 and 4 to be the substantially similar.  In both, bulk tablets and/or API manufactured and owned by a related party are shipped to the United States to be formulated and/or packaged by the company.   


In these scenarios, we find that there is no sale for exportation to the United States.  Consequently, transaction value is not available as a method of appraisement.

  When transaction value is not available as an appraisement method, the remaining methods of appraisement set forth in 19 U.S.C. § 1401a must be applied in sequential order.  The alternative methods of appraisement, in order of precedence, are: the transaction value of identical or similar merchandise (19 U.S.C. § 1401a(c)); deductive value (19 U.S.C. § 1401a(d)); computed value (19 U.S.C. § 1401a(e); and the "fallback" method (19 U.S.C. § 1401a(f)).
The transaction value of identical or similar merchandise is based on sales at the same commercial level and in substantially the same quantity of merchandise exported to the United States at or about the same time as the merchandise being appraised.  See 19 U.S.C. § 1401a(c).  Whether the merchandise can be appraised on the basis of the transaction value of identical or similar merchandise will depend on whether there are other entries of the same or commercially interchangeable merchandise from the same country proximate in time to the tablets being entered.  

You have stated that, in each of these scenarios, the company also purchases and imports tablets and/or API from a related party at a transfer price approved under an Advance Pricing Agreement (“APA”), though the related party transactions are not at issue in this decision.  In scenario 1, the related seller is the same party that manufactures the goods imported under the tolling contract.  In scenario 4, the related seller is not the manufacturer of the goods imported under the tolling contract and the sale is a domestic sale, that is, the goods have already been imported by the related party in [xxx].

In scenario 1, identical goods are produced by the same producer in the same country as the goods at issue.  Provided that customs has previously accepted the value of that related party transaction, the merchandise may be valued using the transaction value of identical merchandise, if all other requirements of the customs laws are met.  See 19 U.S.C. § 1401a(b)(2)(B); 19 C.F.R. § 152.103(l).

In scenario 4, the sale from the related party in [xxx] to the company is a domestic sale.  Consequently, there is no previously accepted customs value that can be used to appraise the merchandise that will be imported by the company under the tolling contract using the value of identical or similar goods.  Therefore, the next method in the hierarchy must be used.  This can be either deductive value or computed value, at the importer’s election.  See 19 U.S.C. § 1401a (a)(2).  

Under the deductive value method, merchandise is appraised on the basis of the price at which it is sold in the U.S. in its condition as imported and in the greatest aggregate quantity either at or about the time of importation, on or before the close of the 90th day of importation.  See 19 U.S.C. § 1401a(d)(2)(A)(i),(ii).  This price is subject to certain enumerated deductions.  See 19 U.S.C. § 1401a(d)(3).  As the imported merchandise from the first related party [xxx] is not sold in the U.S. in its imported condition, deductive value is inapplicable.

Under the computed value method, merchandise is appraised on the basis of the material and the processing costs incurred in the production of imported merchandise, plus an amount for profit and general expenses equal to that usually reflected in sales of merchandise of the same class or kind, and the value of any assists and packing costs.  See 19 U.S.C. § 1401a(e).  If the company has this information, the merchandise may be valued using this method.

If the value of imported merchandise cannot be determined under the methods set forth in 19 U.S.C. § 1401a(b)-(e), it may be appraised on the basis of a value derived from one of those methods, reasonably adjusted to the extent necessary to arrive at a value.  This is known as the “fallback” valuation method.  Certain limitations exist under this method, however.  For example, merchandise may not be appraised on the basis of the price in the domestic market of the country of export, the selling price in the United States of merchandise produced in the U.S., minimum values, or arbitrary or fictitious values.  See 19 U.S.C. 1401a(f); CBP Regulations, Part 152, Section 152.108 (19 C.F.R. § 152.108).

Under Section 500 of the Tariff Act of 1930, as amended, which constitutes CBP’s general appraisement authority, the appraising officer may:

[F]ix the final appraisement of merchandise by ascertaining or estimating the value thereof, under section 1401a of this title, by all reasonable ways and means in his power, any statement of cost or costs of production in any invoice, affidavit, declaration, other document to the contrary notwithstanding[.]

19 U.S.C. § 1500(a).

In this regard, the Statement of Administrative Action (“SAA”), which forms part of the legislative history of the TAA provides, in pertinent part:

Section 500 is the general authority for Customs to appraise merchandise.  It is not a separate basis of appraisement and cannot be used as such.  Section 500 allows Customs to consider the best evidence available in appraising merchandise.  It allows Customs to consider the contract between the buyer and seller, if available, when the information contained in the invoice is either deficient or is known to contain inaccurate figures or calculations…. Section 500 authorize [sic] the appraising officer to weigh the nature of the evidence before him in appraising the imported merchandise.  This could be the invoice, the contract between the parties, or even the recordkeeping of either of the parties to the contract.

In those transactions where no accurate invoice or other documentation is available, and the importer is unable, or refuses, to provide such information, then reasonable ways and means will be used to determine the appropriate value, using whatever evidence is available, again within the constraints of section 402.

Statement of Administrative Acton, H.R. Doc. No. 153, 96 Cong., 1st Sess. Pt 2, reprinted in Department of Treasury, Customs Valuation under the Trade Agreements Act of 1979 (Oct. 1981), at 67.  

Section 152.107 of the CBP Regulations (19 C.F.R. § 152.107) provides:

(a) Reasonable adjustments.  If the value of imported merchandise cannot be determined or otherwise used for the purposes of this subpart, the imported merchandise will be appraised on the basis of a value derived from the methods set forth in §§ 152.103 through 152.106, reasonably adjusted to the extent necessary to arrive at a value.  Only information available in the United States will be used.

(b) Identical merchandise or similar merchandise.  The requirement that identical merchandise, or similar merchandise, should be exported at or about the same time of exportation as the merchandise being appraised may be interpreted flexibly.  Identical merchandise in any country other than the country of exportation or production of the merchandise being appraised may be the basis for customs valuation.  Customs valuation of identical merchandise, or similar merchandise, already determined on the basis of deductive value or computed value may be used.

In this case, we are of the view that the domestic sale between the related parties, assuming it meets the requirements of the customs laws, reasonably adjusted as necessary,

would be a reasonable appraisement method for the imported merchandise under 19 U.S.C. § 1401a(f).

Scenario 2:

In this scenario, the first related party buys bulk tablets and/or API for exportation to the U.S. from the third related party in [xxx].  The tablets and/or API are shipped to the U.S. to be packaged by the company and then sold and shipped to another related party overseas.  There are no importations of identical or similar goods.

You are of the opinion that because there is no sale between the related party owner and the company, transaction value is not applicable.  We agree.  

You have asked whether the goods may be appraised using computed value based on the price at which the first related party purchased the goods from the third related party.

As stated above, the computed value method requires merchandise to be appraised based on the material and processing costs incurred in the production of the imported merchandise, plus an amount for profit and general expenses equal to that usually reflected in sales of merchandise of the same class or kind, and the value of any assists and packing costs.  See 19 U.S.C. § 1401a(e).  Based on the information submitted, it does not appear that this information is available.

Given these circumstances, we are of the view that the sale between the related parties, assuming it meets the requirements of the customs laws, reasonably adjusted as necessary, would be a reasonable appraisement method for the imported merchandise under 19 U.S.C. § 1401a(f).
Scenario 3

In this scenario, the first related party buys bulk tablets and/or API for exportation to the U.S. from an unrelated party.  The tablets and/or API are shipped to the U.S. to be packaged by the company and then sold by the first related party and shipped to another related party overseas.  

You have asked whether the goods may be appraised based on the sale between the unrelated seller and the first related party, or using computed value based on the same transaction.

As with scenario 2, there is no sale for exportation to the United States.  Further, it appears that there is insufficient information to appraise the goods using computed value.

Based on the information submitted, the merchandise may be appraised under 19 U.S.C. § 1401a(f) using the reasonably adjusted sale between the unrelated parties, assuming it meets the requirements of the customs laws.  
HOLDING:


In scenario 1, the imported merchandise may be appraised on the basis on the transaction value of identical merchandise, assuming all the requirements of the customs laws are met.

In scenario 2, the imported merchandise may be appraised using a reasonably adjusted transaction value.

In scenario 3, the imported merchandise, may be appraised using a reasonably adjusted transaction value.

In scenario 4, the imported merchandise may be appraised using computed value or a reasonably adjusted deductive value.
Please note that these determinations are based on the limited information submitted as part of the ruling request, which did not include any documentation, and may change based on the actual documents presented to CBP on entry.
A copy of this ruling letter should be attached to the entry documents filed at the time this merchandise is entered.  If the documents have been filed without a copy, this ruling should be brought to the attention of the CBP officer handling the transaction.

Sincerely,

Monika R. Brenner, Chief

Valuations and Special Programs Branch

