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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 6404.19.3560  

Mr. David Dana

Impo International, Inc.

Sandalwood Drive

P.O. Drawer 639

Santa Maria, CA 93456

RE:  The tariff classification and marking of a shoe from Hong

     Kong. 

Dear Mr. Dana: 

     In your letter dated October 16, 1990, you requested a

classification ruling.  

     The submitted sample, your style #8535-1, is a woman's

casual low-heel shoe.  The shoe has a textile (mesh) upper with a

textile (satin) topline and a rubber/plastic sole.

     We note that the country of origin marking on the subject

sample is not sufficiently legible to meet Customs requirements. 

The marking, "Hong Kong", which is approximately 1/8" high and

13/16" in length, is die stamped on the surface of the outer

sole, but has not pressed in deep enough to be read without

strain.  The marking can be read only when the sole is held at

certain angles to the light.

     Customs Regulations 134.41(b) states, in part, "The ultimate

purchaser in the U.S. must be able to find the marking easily and

read it without strain." 

     Therefore, it is the opinion of this office that marking in

this manner is not sufficient to meet the country of origin

marking requirements of 19 U.S.C. 1304.

     The applicable HTS subheading for style #8535-1 will be

6404.19.3560, which provides for footwear, in which the upper's

external surface is predominately textile materials; in which the

outer sole's external surface is predominately rubber and/or

plastics; which is other than athletic footwear; which is of the

slip-on type; which is 10% or more by weight of rubber and/or

plastics.  The rate of duty will be 37.5%.

     This ruling is being issued under the provisions of Section

177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                          Sincerely,

                                          Jean F. Maguire

                                          Area Director

                                          New York Seaport       

