                                   NY 862294

                                  APR 19 1991 

CLA-2-49:S:N1:234 862294  

CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 4911.99.6000; 9505.90.4000; 9902.71.13  

Ms. Judith S. Mann

Capital Design, Inc.

225 Newman Avenue

East Providence, Rhode Island 02916

RE:  The tariff classification and marking requirements for

printed matter         and confetti from China.

Dear Ms. Mann:

     In your letter dated April 10, 1991, you requested a tariff

classification and marking ruling.   

     Samples of five types of "giveaway action devices" for the

direct mail industry were submitted and will be retained for

reference.  They are described as inexpensive items used in

promotional mailings to help increase response rates and entice

consumers into opening their mail.  All of the printed content of

the articles is said to be done by a lithographic process.

     Article "A" is a small packet containing confetti as well as

a coin-like, pressure-sensitive paperboard disk printed with

words and symbols identifying it as a "lucky sweepstakes coin"

associated with a particular contest.

     The applicable subheading for the printed paperboard "coin"

will be 4911.99.6000, Harmonized Tariff Schedule of the United

States (HTS), which provides for other (non-enumerated) printed

matter, printed on paper in whole or in part by a lithographic

process.  The rate of duty will be 0.4%.

     The confetti portion of Article "A" will be separately

classifiable in subheading 9505.90.4000, HTS, which provides for

confetti, paper spirals or streamers, party favors and

noisemakers.  The rate of duty will be 4%.  Note, however, that

if the confetti portion is valued not over 5 cents per packet,

the rate of duty will be free under subheading 9902.71.13, HTS. 

(The latter provides for a temporary suspension of duty,

effective through 12/31/92, for certain articles meeting the

specified value criterion.)

     Article "B" is a packet of several printed 1 1/2 x 1 1/2

inch slips of paper which are rolled up and banded so as to

resemble miniature scrolls.  The samples of these items, referred

to as "Roll-Ups," bear cryptic printed  "messages" usually

consisting of a single word and/or number.

     Article "C" ("Gift Box") is very similar to "B," except that

the "Roll-Ups" are in a packet that is printed to resemble a gift

box.

     Article "D" ("The Car") is also similar to "B," but consists

of only one "Roll-Up in a packet that is printed to look like an

automobile.

     Article "E" ("Plastic Luggage") consists of a tiny plastic

throwaway suitcase which opens to reveal a slip of paper printed

with the word "yes."    

     The applicable subheading for articles "B," "C," "D" and "E"

will be 4911.99.6000, HTS, which provides for other (non-

enumerated) printed matter, printed on paper in whole or in part

by a lithographic process.  The rate of duty will be 0.4%.

     Your company expects to import the subject articles in

cardboard trays, each of which will contain approximately 50 to

75 packets.  The trays will be sent to mailing houses throughout

the United States so that each packet may be enclosed in a

mailing package to the general consumer.  You ask whether it

would suffice to stamp each tray with the words, "Made in China,"

rather than marking each individual packet.

     Customs has held that imported articles to be distributed in

the United States without charge are subject to the marking

requirements of 19 U.S.C. 1304, and that the recipients of such

articles are considered to be the "ultimate purchasers." 

Therefore, the recipients must be informed of the country of

origin.

     Accordingly, the "giveaway" packets described above must be

individually marked with their country of origin.

     This ruling is being issued under the provisions of Section

177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              

