                                   NY 867791

                               October 25, 1991

CLA-2-87:S:N:N1:101-867791  

CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 8708.93.5000  

Ms. Kathleen T. Maloney

Schenkers International Forwarders, Inc.

100 West Liberty Street, Suite 930

Reno, Nevada 89501

RE:  The tariff classification of an automobile clutch kit from

Germany

Dear Ms. Maloney:

     In your letter dated October 14, 1991, on behalf of Porsche Cars

North America, Reno, NV, you requested a tariff classification ruling.

You submitted descriptive literature and a sample of the product.

     The imported product is an automobile clutch kit that

consists of a pressure plate, a clutch disc and a release

bearing.  

     You list the following kit numbers:

         911 116 911 00                951 116 911 00

         915 116 911 00                928 116 911 00 (contains two 

         930 116 911 00                                clutch discs)

         950 116 911 00                928 116 911 01

         964 116 911 00                928 116 911 02

         944 116 911 00  

     The applicable subheading for the automobile clutch kit will

be 8708.93.5000, Harmonized Tariff Schedule of the United States

(HTS), which provides for clutches and parts thereof, for other

motor vehicles  The rate of duty will be 3.1 percent ad valorem.

     It is the opinion of this office that the clutch release bearing

would not be subject to anti-dumping (ADA) margins under the current

Department of Commerce ADA findings on bearings, as published in the

Federal Register on May 15, 1989.  If you desire a scope determination

on the applicability of anti-dumping duty to your product, please write

directly to the Office of Compliance, Department of Commerce,

Washington, D.C.

     As you requested, the sample will be returned Porsche Cars North

America.

     This ruling is being issued under the provisions of Section 177 of

the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be brought

to the attention of the Customs officer handling the transaction.

                                    Sincerely,

                                    Jean F. Maguire

                                    Area Director

                                    New York Seaport

