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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 4602.10.1300; 9902.46.02

Ms. Lorraine M. Dugan

Associated Merchandising Corp.

1440 Broadway

New York, NY  10018

RE:  The tariff classification of a double wine holder basket

with attached        bottle covers from the Philippines

Dear Ms. Dugan:

       In your letter dated April 20, 1992 you requested a tariff

classification ruling.  

       The ruling was requested on a double wine holder basket

with attached bottle covers, your style number TC1164WC.  A

sample was submitted which will be returned to you as you

requested.  The sample consists of two 4-1/2 inch round and 5-1/2

inch long baskets connected together and having a common handle. 

The baskets are made of plaited rattan and their rims are covered

with a textile material.  In addition, each basket has a bottle

cover made of the same textile material which is permanently sewn

to the rim.  On the handle is a small grape cluster decoration

made of textile, wire and paper.

       The applicable subheading for the double wine holder

basket with attached bottle covers will be 4602.10.1300,

Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which

provides for other baskets and bags, whether or not lined, of

rattan or of palm leaf.  The duty rate will be 10 percent    ad

valorem

       Articles classifiable under subheading 4602.10.1300, HTS,

which are products of the Philippines are entitled to duty free

treatment under the Generalized System of Preferences (GSP) upon

compliance with all applicable regulations.

     The duty for wicker products provided for in subheading

4602.10.1300, HTS, is temporarily suspended under subheading

9902.46.02, HTS, effective for products entered on or before

December 31, 1992.

       This ruling is being issued under the provisions of

Section 177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

       A copy of this ruling letter should be attached to the

entry documents filed at the time this merchandise is imported. 

If the documents have been filed without a copy, this ruling

should be brought to the attention of the Customs officer

handling the transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              

