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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 7117.90.4000; 7117.90.5000; 7323.99.9000  

Mr. Philip Freeman

Cain Customs Brokers, Inc.

421 Texano

P.O. Box 150

Hidalgo, TX 78557

RE:  The tariff classification of bracelets and switchplates from Mexico

Dear Mr. Freeman:

     In your letter dated April 24, 1992, on behalf of Amigos, Associates,

you requested a tariff classification ruling.  

     The first article is a switchplate made of steel and covered with a

motley polymer clay.  Its decorative quality indicates that this switchplate

will probably be used in the home.  The second article is a bracelet made of

beads of the same clay.

     The applicable subheading for the switchplate will be 7323.99.9000,

Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which provides for

table, kitchen and other household articles, of iron or steel.  The duty rate

will be 3.4% ad valorem.

     The applicable subheading for the bracelet, if valued not over 20 cents

per dozen pieces or parts, will be 7117.90.4000, Harmonized Tariff Schedule

of the United States (HTS), which provides for imitation jewelry, other,

other, valued not over 20 cents per dozen pieces or parts.  The duty rate

will be 7.2% ad valorem.

     The applicable subheading for the bracelet, if valued over 20 cents per

dozen pieces or parts, will be 7117.90.5000, Harmonized Tariff Schedule of

the United States (HTS), which provides for imitation jewelry, other, other,

valued over 20 cents per dozen pieces or parts.  The duty rate will be 11%

ad valorem.       

     Articles classifiable under subheadings 7323.99.9000, 7117.90.4000, and

7117.90.5000, HTS, which are products of Mexico are entitled to duty free

treatment under the Generalized System of Preferences (GSP) upon compliance

with all applicable regulations.

     This ruling is being issued under the provisions of Section 177 of the

Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry documents

filed at the time this merchandise is imported.  If the documents have been

filed without a copy, this ruling should be brought to the attention of the

Customs officer handling the transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              

