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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 8516.29.0090; 7322.90.0015  

Mr. Earl Masarsky

6620 Camsell Crescent

Richmond, B. C., Canada V7C 2M7

RE:  The tariff classification of space heaters from Canada

Dear Mr. Masarsky:

     In your letter dated May 26, 1992, you requested a tariff classification

ruling.         

     The merchandise consists of a furnace, which may be imported with or

without an electric add-on furnace option, at the request of the purchaser. 

The furnace is used to centrally heat an average-sized home and incorporates

a blower.  The main fuel is wood, or other suitable combustible material. 

The electric section may be operated independently of the wood furnace.  

     The applicable subheading for the furnace imported without the optional

electric add-on will be 7322.90.0015, Harmonized Tariff Schedule of the

United States (HTS), which provides for air heaters and hot air distributors,

not electrically heated, incorporating a motor-driven fan or blower.  The

rate of duty will be 4.2% ad valorem.   

     The applicable subheading for the furnace imported with the optional

electric add-on will be 8516.29.0090, Harmonized Tariff Schedule of the

United States (HTS), which provides for electric space heating apparatus,

other.  The rate of duty will be 3.7% ad valorem.   

     Goods classifiable under subheading 7322.90.0015, HTS, which have

originated in the territory of Canada, will be entitled to a 2.5% ad valorem

rate of duty under the United States-Canada Free Trade Agreement (FTA) upon

compliance with all applicable regulations.

     Goods classifiable under subheading 8516.29.0090, HTS, which have

originated in the territory of Canada, will be entitled to a 0.7% ad valorem

rate of duty under the United States-Canada Free Trade Agreement (FTA) upon

compliance with all applicable regulations.

     This ruling is being issued under the provisions of Section 177 of the

Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry documents

filed at the time this merchandise is imported.  If the documents have been

filed without a copy, this ruling should be brought to the attention of the

Customs officer handling the transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              

