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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 8306.29.0000; 7013.99.9000; 9405.50.4000

Mr. Hector M. Caballero

Caballero Brokers, Inc.

1000 Washington St., Ste. #2

Laredo, TX 78040 

RE:  The tariff classification of decorative wrought ironware from Mexico

Dear Mr. Caballero:

     In your letter dated June 15, 1992, on behalf of Tucan International,

you requested a tariff classification ruling.

     There are three items involved.  The first is a floor standing

decorative vase of wrought iron holding a hand-blown glass insert which

cannot stand on its own.

     The second item is a decorative bowl/centerpiece.  This bowl is also of

wrought iron with a glass insert.  Your letter states that this item is

priced at approximately $10.00.

     The third item is a wrought iron candlestick.   

     The applicable subheading for the decorative vase will be 8306.29.0000,

Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which provides for

statuettes and other ornaments.  The rate of duty will be 5% ad valorem.

     The applicable subheading for the bowl/centerpiece will be 7013.99.9000,

Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which provides for

glassware of a kind used for table, kitchen, toilet, office, indoor

decoration or similar purposes, other glassware, other, other, other, valued

over $5 each.  The rate of duty will be 7.2% ad valorem.

     The applicable subheading for the candlestick holder will be

9405.50.4000, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which

provides for non-electrical lamps and lighting fittings, other.  The rate of

duty will be 7.6% ad valorem.

     Articles classifiable under subheadings 9405.50.4000 and 8306.29.0000,

HTS, which are products of Mexico are entitled to duty free treatment under

the Generalized System of Preferences (GSP) upon compliance with all

applicable regulations.

     This ruling is being issued under the provisions of Section 177 of the

Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry documents

filed at the time this merchandise is imported.  If the documents have been

filed without a copy, this ruling should be brought to the attention of the

Customs officer handling the transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              

