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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 6215.20.0000; 6217.10.0030 

Mr. Gary Fink       

Columbia Shipping,Inc.

138-01 Springfield Blvd.    

Jamaica, NY 11413-2691

RE:  The tariff classification of woven bow ties and cummerbunds

assembled in Colombia.

Dear Mr. Fink:

     In your undated letter received in this office on December 17,

1992, on behalf of Triple O Enterprises, you requested a tariff

classification ruling.

     You have submitted various components, both fabric and

hardwear, which will be used to make bow ties and cummerbunds. 

Samples of the finished products were also submitted.  According to

the information provided in your letter, all of the material used

is of United States origin, except for the woven polyester fabric

which is imported from Japan.  The fabric is cut to size in the

United States and exported to Colombia, along with the hardware,

for assembly into bow ties and cummerbunds. 

     The applicable subheading for the bow ties will be

6215.20.0000, Harmonized Tariff Schedule of the United States

(HTS), which provides for Ties, bow ties and cravats: Of man-made

fibers. The rate of duty will be 26.5 cents/kg plus 13.5 percent ad

valorem.   

     The applicable subheading for the cummerbund will be

6217.10.0030, Harmonized Tariff Schedule of the United States

(HTS), which provides for Other made up clothing accessories of

man-made fibers. The rate of duty will be 15.5 percent ad valorem. 

     Both the bow ties and cummerbunds fall within textile category

designation 659.  Based upon international textile trade

agreements, products of Columbia are subject to visa requirements.

     The designated textile and apparel category may be subdivided

into parts. If so, visa and quota requirements applicable to the

subject merchandise may be affected. Since part categories are the

result of international bilateral agreements which are subject to

frequent renegotiations and changes, to obtain the most current

information available, we suggest that you check, close to the time

of shipment, the Status Report On Current Import Quotas (Restraint

Levels), an internal issuance of the U.S. Customs Service, which is

available for inspection at your local Customs Office.

     You also question whether heading 9802, Harmonized Tariff

Schedules of the United States (HTS), is applicable to this

merchandise.  Subbheading 9802.00.80, HTS, provides for articles

assembled abroad in whole or in part of fabricated components, the

product of the United States, which (a) were exported in condition

ready for assembly without further fabrication, (b) have not lost

their physical identity in such articles by change in form, shape

or otherwise, and (c) have not been advanced in value or improved

in condition abroad except by being assembled and except by

operations incidental to the assembly process such as cleaning,

lubrication, and painting. The provision levies a duty upon the

full value of the imported article, less the cost or value of the

components which are products of the United States, at the same

rate that would apply to the imported article were it not subject

to subheading 9802.00.80, HTS. All three of the above requirements

must be met to receive the partial duty exemption.

     From the information supplied in your letter, we assume that

the cut components are merely sewn together in Columbia before the

item is imported into the United States. In this case, it is our

opinion that the accessories may be entered under subheading

9802.00.80, HTS, with allowances in duty for the cost or value of

the U.S. components incorporated therein, upon compliance with the

documentary requirements of 19 CFR 10.24. The information

substantiating 9802.00.80, HTS, must be submitted at time of entry.

     This ruling is being issued under the provisions of Section

177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported. If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport  

