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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 6404.20.40

Ms. Laurie Everill

J.C. Penny Purchasing Corp.

P. O. Box 10001

Dallas, Texas  75301-0001

RE:  The tariff classification of a woman's low heel fashion

shoe, from Brazil.

Dear Ms. Everill:

  In your letter dated January 13, 1993, you requested a tariff

classification ruling.  

  The sample, style #21180, "Sophia", is a woman's slip-on type

fashion shoe, with a textile upper, a 1/2 inch high plastic heel,

a 1/4 inch plastic lift and a leather outer sole.  The shoe also

has a steel shank, a paper board innersole, a composition leather

counter, a plastic lining and sock liner, and a foam rubber

insole pad.

  You have supplied a component material weight breakdown which

states that the percentage of the textile, the rubber and the

plastic components present in this shoe total 48.43 percent.  We

note that the classification of this shoe style is based on the

fact that your submitted component weight figures are accurate. 

However, since you also state in your letter that the shoe you

have provided is only a "prototype" sample, the actual component

material weight breakdown of the imported shoe will have to be

verified by Customs at the time of importation.

  The applicable subheading for the shoe described above will be

6404.20.40,Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS),

which provides for footwear, in which the upper's external

surface is predominately textile materials; in which the outer

sole's external surface is predominately leather or composition

leather; which is, by weight, not over 50 percent as a total of

textile materials, rubber and plastics; and which is, we assume,

valued over $2.50 per pair.   The rate of duty will be 10 percent

ad valorem.

  This ruling is being issued under the provisions of Section 177

of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

  A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                Sincerely,

                                Jean F. Maguire

                                Area Director

                                New York Seaport              




