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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 6404.19.70

Ms. Tinka G. Andrade

Meldisco

933 Macarthur Boulevard

Mahwah, N.J. 07430

RE:  The tariff classification of a woman's casual bootie style   

     shoe from China.

Dear Ms. Andrade:

     In your letter dated April 19, 1993, you requested a tariff

classification ruling.

     The submitted sample, for which you have neither a style or

stock number indicated, is a woman's casual, over the ankle walking

shoe.   The upper is made from an imitation suede-like material

which you

identify as "Krostellina" and which, by visual examination, we have

determined has a highly fibrous non-woven textile external surface. 

The shoe also has a five eyelet lace closure and a cemented-on

rubber/plastic bottom with molded-in mock sidewall stitching.  The

bottom overlaps the upper by about 1/8 inch, all around the perimeter

of the shoe.

     We will assume, for the purpose of this ruling, that this shoe

will be valued at over $3.00 but not over $6.50 per pair.

     The applicable subheading for the sample shoe described above will

be 6404.19.70, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS),

which provides for footwear, in which the upper's external surface is

predominately of textile materials; in which the outer sole's external 

surface is predominately rubber and/or plastics; which is other than

athletic footwear; which is not designed to be a protection against

water, oil, or cold or inclement weather; which is not a slip-on, nor

does it have open toes or open heels; which, we assume, is valued over

$3.00 but not over $6.50 per pair; and in which the sole overlaps the

upper other than only at the toe or at the heel.  The rate of duty will

be $.90 per pair plus 37.5 percent ad valorem.

     This ruling is being issued under the provisions of Section 177 of

the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be brought

to the attention of the Customs officer handling the transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport     

