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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 6404.19.35

Ms. Pamela Jo Waddell

Soo Hoo Customs Broker

411 Bamboo Lane, Suite A

Los Angeles, CA 90012

RE:  The tariff classification of a woman's slipper from China.

Dear Ms. Waddell:

     In your letter received June 21, 1993, on behalf of Bovino

International, Inc., you requested a tariff classification ruling.

     The submitted sample is an open heel, slipper-type shoe, with a

blue velvety textile upper that  has stitched-on beads and sequins in

the shape of a dragon design, decorating the vamp.  The slipper has a

plastic outer sole and a 1 1/2 inch high, textile faced plastic wedge

heel.  It is our observation that this sample shoe is over 10 percent

by weight of rubber and plastics.  If, as you state, you plan to import

this same shoe, but with a "lower" heel, as long as the rubber and

plastic components are 10 percent or more by weight, the same

classification will probably apply.

     The applicable subheading for this slipper-type shoe will be

6404.19.35, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS),

which provides for footwear, in which the upper's external surface is

predominately textile materials (note that an accessory or

reinforcement on top of another material is not part of the upper's

external surface but the material hidden underneath is); in which the

outer sole's external surface is predominately rubber and/or plastics;

which is other than "athletic" footwear; which is not designed to be a

protection against water, oil or cold or inclement weather; which is of

the slip-on type; which does not have a foxing-like band; and which is

10% or more by weight of rubber and/or plastics.  The rate of duty will

be 37.5 ad valorem.

     This ruling is being issued under the provisions of Section 177 of

the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be brought

to the attention of the Customs officer handling the transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport     

