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                        September 2, 1993
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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 6302.51.2000

Ms. Purificacion Abustan

Homemaker Industries, Inc,

295 Fifth Avenue

New York, NY  10016-7186

RE:  The tariff classification of a tablecloth from India.

Dear Ms. Abustan:

     In your letter dated August 11, 1993 you requested a tariff

classification ruling.  

     You submitted a tablecloth made of 100 percent cotton woven fabric.  As

stated in your letter it measures 54 inches by 54 inches.  The center of

the tablecloth has a floral print design and the edges are finished with a

plaid design border.  There is a solid color piece of piping inserted into

the border.

     The applicable subheading for the tablecloth will be 6302.51.2000,

Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which provides for

bed linen, table linen, toilet linen and kitchen linen: other table linen:

of cotton: tablecloths and napkins: other: plain woven. The rate of duty

will be 5.5 percent ad valorem.  

     The tablecloth falls within textile category designation 369. Based

upon international trade agreements, products of India are subject to visa

and quota requirements.

     The designated textile and apparel categories may be subdivided into

parts. If so, visa and quota requirements applicable to the subject

merchandise may be affected. Since part categories are the result of

international bilateral agreements which are subject to frequent

renegotiations and changes, to obtain the most current information

available, we suggest that you check, close to the time of shipment, the

Status Report On Current Import Quotas (Restraint Levels),an internal

issuance of the U.S. Customs Service, which is available for inspection at

your local Customs office. 

     This ruling is being issued under the provisions of Section 177 of the

Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry documents

filed at the time this merchandise is imported. If the documents have been

filed without a copy, this ruling should be brought to the attention of the

Customs officer handling the transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              

