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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 6204.43.4030; 6208.92.0030  

Mr. Peter J. Allen

Neville, Peterson & Williams             

39 Broadway           

New York, 10006

RE:  The tariff classification of a woman's dress and chemise-

styled garment      from Hong Kong

Dear Mr. Allen:

     In your letter dated September 17, 1993, you requested a

tariff classification ruling on behalf of Transcorp Apparel

Limited.         

     The submitted sample, style 2314 D, consists of a woman's dress and a

chemise-styled undergarment.  The dress is constructed from 100 percent

polyester woven fabric; the undergarment is made from 100 percent acetate

woven fabric.  The pullover dress is sheer and extends from the shoulder to

below the mid-thigh.  The dress features long sleeves; a round, wide neck

opening; and a straight hem.  The chemise-styled undergarment has narrow

nonadjustable shoulder straps, an edged V-neckline and a hemmed bottom.  The

two garments are attached at the shoulder and under the arm by a single row

of stitching.  They are not attached within the seam of either garment.  As

requested, your sample will be returned to you.

     You claim that style 2314 D is a composite good consisting of a garment

of heading 6204, HTS and a garment of heading 6204, HTS.  You further state

that the essential character is imparted by the outer garment and therefore,

both garments should be classified as a single garment under heading 6204,

HTS.  We do not agree.  The two components do not form an integral whole. 

They are readily separable without damage to either one and are complete

garments in themselves. In addition, the garments do not meet the definition

of composite goods since they do not form a "whole which would not normally

be offered for sale in separate parts."  Furthermore, Section XI, note 13 of

the HTS requires that even if garments of different headings are put up as a

set for retail sale they must be classified separably under their own

headings. Therefore, the two garments comprising style 2314 D are separately

classifiable. 

     Accordingly, the applicable subheading for the dress will be

6204.43.4030, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which

provides for  women's or girls' suits, ensembles, suit-type jackets, blazers,

dresses, skirts, divided skirts, trousers, bib and brace overalls, breeches

and shorts aaaaa(other than swimwear): Dresses: Of synthetic fibers: Other:

Other: Other: Women's.  The rate of duty will be 17 percent ad valorem.   

     The applicable subheading for the undergarment will be 6208.92.0030,

Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which provides for

women's or girls' singlets and other undershirts, slips, petticoats, briefs,

panties, nightdresses, pajamas, negligees, bathrobes, dressing gowns and

similar articles: Other: Of man-made fibers, Other: women's.  The rate of

duty will be 17 percent ad valorem.

     The dress falls within textile category designation 636; the

undergarment within category 652.  Based upon international textile trade

agreements, products of Hong Kong are subject to a visa requirement and are

currently not subject to quota restraints.

     The designated textile and apparel category may be subdivided into

parts.  If so, visa and quota requirements applicable to the subject

merchandise may be affected.  Since part categories are subject to frequent

renegotiations and changes, to obtain the most current information available,

we suggest that you check, close to the time of shipment, the Status Report

On Current Import Quotas (Restraint Levels), an internal issuance of the U.S.

Customs Service, which is available for inspection at your local Customs

office.

     This ruling is being issued under the provisions of Section 177 of the

Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry documents

filed at the time this merchandise is imported.  If the documents have been

filed without a copy, this ruling should be brought to the attention of the

Customs officer handling the transaction.

                                  Sincerely,

                                  Jean F. Maguire

                                  Area Director

                                  New York Seaport                                        

