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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 6402.91.70  

Jane Sheridan

Pagoda

1950 Craig Road

St.Louis, Missouri 63146 

RE:  The tariff classification of footwear from Indonesia.

Dear Ms. Sheridan:

     In your letter dated October 6, 1993, you requested a tariff

classification ruling.  

     Style 24295Y is a boy's hi-top athletic shoe with a rubber/plastic sole

and an upper that is predominately plastic.  It has a textile mesh insert on

the outer side panel, a textile pull tab at the heel, textile topline trim,

and straps that criss cross over the laces and are secured at the top by a

hook and loop fastener.  The straps, which are plastic with textile inserts,

are considered to be accessories or reinforcements (A/R).  The pull tab is

considered A/R where it overlaps upper material and upper where there is no  

material under it.  In your letter you stated that the external surface area

of the upper (ESAU) is 9 percent textile.  However, the textile topline trim

was not counted in your measurement. We assume that when the textile topline

trim is included in the measurement, the textile will comprise at least 10

percent of the ESAU. 

     The applicable subheading for this shoe, assuming the value is over $3.00

but not over $6.50 a pair, will be 6402.91.70, Harmonized Tariff Schedule of

the United States (HTS), which provides for other footwear with outer soles

and uppers of rubber or plastics, covering the ankle, having uppers of which

not over 90 percent of the external surface area is rubber or plastics, valued

over $3.50 but not over $6.50 a pair.  The rate of duty will be $.90 a pair

plus 37.5 percent ad valorem.   

     This ruling is being issued under the provisions of Section 177 of the

Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry documents

filed at the time this merchandise is imported.  If the documents have been

filed without a copy, this ruling should be brought to the attention of the

Customs officer handling the transaction.

                                           Sincerely,

                                           Jean F. Maguire

                                           Area Director

                                           New York Seaport              

