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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.:  7315.20.1000; 7315.20.5000; 7315.81.0000

Ms. Barbara Klausman

James J. Boyle & Co.

7505 N.E. Ambassador Pl., Suite B

Portland, OR 97220

RE:  The tariff classification of studded tire chain from Norway.

Dear Ms. Klausman:

     In your letter dated October 15, 1993 on behalf of Quality Chain Company

you requested a clarification of a previous ruling, Ruling NY 875806 dated

July 10, 1992, concerning studded tire chain.  This ruling classified studded

tire chain made in Norway in subheadings 7315.20.1000 or 7315.20.5000,

Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), depending on the

diameter of the chain link.  You have now asked whether studded tire chain

could be classified in the provision for stud link chain in subheading

7315.81.0000, HTS.

     Studded tire chain and stud link chain are two totally different chains. 

Studded tire chain is used to prevent vehicles from skidding.  This type of

chain consists of links with a stud projecting outward from each link.  The

stud digs into ice or snow and thus provides a vehicle with better traction.

     Stud link chain is used in marine applications.  Such chains consist of

an oval-shaped link with a cross-piece, referred to as a stud, across the

opening of each link for additional strength.  Unlike studded tire chain, the

stud in stud link chain does not project out from the link but simply crosses

the link, thus forming a link shaped like the letter O with a bar across the

middle.

     Studded tire chain is not composed of stud links as described above, and

thus studded tire chain cannot be classified in subheading 7315.81.0000, HTS. 

Instead, studded tire chain is properly classifiable in the provision for skid

chain in subheadings 7315.20.1000 or 7315.20.5000, HTS, depending on diameter,

as indicated in Ruling Letter NY 875806 of July 10, 1992.

          This ruling is being issued under the provisions of Section 177 of the

Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry documents

filed at the time this merchandise is imported.  If the documents have been

filed without a copy, this ruling should be brought to the attention of the

Customs officer handling the transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              

