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                        November 14, 1994
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CATEGORY: Classification

TARIFF NO.: 5703.90.0000  

Ms. Darlene Williams

Regal Rugs, Inc.

819 Buckeye Street

North Vernon, IN  47265

RE:  The tariff classification and status under the North

     American Free Trade Agreement (NAFTA), of a cotton tufted

     rug from Mexico; Article 509

Dear Ms. Williams:

     In your letter dated October 20, 1994 you requested a ruling

on the status of a cotton tufted rug from Mexico under the NAFTA.

     The submitted sample is an approximately 19 x 29 inch tufted

rug that will be used as a bath mat. the rug is made by machine

tufting 100 percent cotton yarns into a pre-existing woven cotton

base. The pile is cut as the rug is tufted. The edges of the rug

are bound with a woven tape. In your letter you note that the

binding tape is made in the United States while the rest of the

rug is made from Mexican cotton. You have also submitted a copy

of a cloth label that will be sewn to the rug. The label contains

the fiber content, the name of your company, washing instructions

and the words "Made in Mexico".  This label would be considered

acceptable for country of origin marking purposes.

     The applicable tariff provision for the tufted rug will be

5703.90.0000, Harmonized Tariff Schedule of the United States

Annotated (HTSUSA), which provides for carpets and other textile

floor coverings, tufted, whether or not made up, of other textile

materials.  The general rate of duty will be 7.6 percent ad

valorem.      

     The tufted rug, being wholly obtained or produced entirely

in the territory of Mexico and the United States, will meet the

requirements of HTSUSA General Note 12(b)(i), and will therefore

be entitled to a free rate of duty under the NAFTA upon

compliance with all applicable laws, regulations, and agreements.

     This ruling is being issued under the provisions of Part 181

of the Customs Regulations (19 C.F.R. 181). 

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

     This ruling letter is binding only as to the party to whom

it is issued and may be relied on only by that party.

                                        Sincerely,

                                        Jean F. Maguire

                                        Area Director

                                        New York Seaport

