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CATEGORY: Classification

TARIFF NO.:  5407.20.0000; 3921.90.1950  

Mr. Dennis Awana

Inter-Orient Services

1455 Monterey Pass Road #205

Monterey Park, CA  91754

RE:  The tariff classification of polypropylene and polyethylene

     woven fabric from China.

Dear Mr. Awana:

     In your letter dated October 19, 1994, on behalf of your

client United Manda, Inc., you requested a classification ruling. 

     You have submitted three samples of plain woven fabric.

Items #1 and #2 are composed of 100% polypropylene and item #3, 

is composed of 100% polyethylene.  Based on the information

provided, Item #1, identified as HAIXIANG: PP,is manufactured

with polypropylene strips measuring approximately 3 millimeters

(mm) in width.  This fabric is colored yellow and it has been

coated on one side with polyethylene.  Item #2, identified as

LUYOU: PP, is manufactured with polypropylene strips that measure

approximately 2 millimeters (mm) in width.  Your correspondence

states that no coating has been applied to this product.  Item

#3, identified as PE, is manufactured with polyethylene strips

measuring approximately 3 millimeters (mm) in width.  Both sides

of this blue colored fabric have been coated with polyethylene. 

     Note 2 to Chapter 59, Harmonized Tariff Schedule of the

United States, (HTS), defines the scope of heading 5903, under

which textile fabrics which are coated, covered, impregnated, or

laminated with plastics are classifiable.  Note 2 states in part

that heading 5903, HTS, applies to:

     (A) Textile fabrics, impregnated, coated, covered or        

     laminated with plastics, whatever the weight per square

     meter and whatever the nature of the plastics material

     (compact or cellular), other than:

          (1) Fabrics in which the impregnation coating or  

          covering cannot be  seen with the naked eye (usually

          chapter 50 to 55, 58 or 60); for the purpose of this
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          provision, no account should be taken of any resulting           change in color;

Since the polyethylene coating on Item #1,HAIXIANG: PP woven

fabric is not visible to the naked eye, it is not classifiable in

heading 5903, HTS.       

     The applicable subheading for the polypropylene woven

fabric, designated as Items HAIXIANG: PP and LUYOU: PP will be

5407.20.0000, HTS, which provides for woven fabrics of synthetic

filament yarn, including woven fabrics obtained from materials of

heading 5404, woven fabrics obtained from strip or the like.  The

rate of duty will be 17 percent ad valorem.      

     The applicable subheading for item PE, the blue colored

polyethylene woven fabric, will be 3921.90.1950, HTS, which

provides for other plates, sheets, film, foil and strip, of

plastics...combined with a single type of textile fiber (man-

made), weighing not more than 1.492 kilogram/meter square, other. 

The duty rate will be 5.3 percent ad valorem.

     Items HAIXIANG: PP and LUYOU: PP fall within textile

category designation 620.  Based upon international textile trade

agreements products of China are subject to quota and the

requirement of a visa. Item PE does not require a visa and it is

not subject to quota restrictions.

     The designated textile and apparel categories may be

subdivided into parts.  If so, visa and quota requirements

applicable to the subject merchandise may be affected.  Since

part categories are the result of international bilateral

agreements which are subject to frequent renegotiations and

changes, to obtain the most current information available, we

suggest that you check, close to the time of shipment, the Status

Report on Current Import Quotas (Restraint Levels), an internal

issuance of the U.S. Customs Service, which is available for

inspection at your local Customs office. 

     This ruling is being issued under the provisions of Section

177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).
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     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                        Sincerely,

                                        Jean F. Maguire

                                        Area Director

                                        New York Seaport

