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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 8479.89.6500

Mr. Jeff Miller

Amrep, Inc.

990 Industrial Park Drive

Marietta, GA 30062

RE:  The tariff classification of an aerosol dispenser from China

Dear Mr. Miller:

     In your letter dated November 17, 1994 you requested a tariff

classification ruling.

     The Automatic Metered Aerosol Dispenser is a wall-mounted, battery-

operated mechanical appliance used to activate an aerosol spray can at timed

intervals.  It consists of a plastic cabinet with a side hinged door

containing an opening through which the spray is emitted.  Inside the cabinet

is a battery compartment, a compartment which holds a standard aerosol spray

can, a motorized gear and lever system, and a control board.  The control

board features "empty can" and "battery low" warning lights, as well as a

timer setting which allows the unit to be set to initiate a spraying action

every 7.5, 15, or 30 minutes.  When the dispenser's switch is turned on the

gear system begins to rotate, causing the lever to press down on the aerosol

can's spray valve and initiate the spraying action.  

     The spray can compartment is designed to hold a can of air freshener,

air sanitizer, or insecticide.  The Automatic Metered Aerosol Dispenser will

be imported without an aerosol spray can, but will include two screws, two

hollow wall anchors, and decorative plastic strips which can be applied to the

cabinet to match the color of the wall on which it will be mounted.  The unit

is approximately 9 inches long, 3.5 inches wide, and 3.5 inches thick.  

     The applicable subheading for the Automatic Metered Aerosol Dispenser

will be 8479.89.6500, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS),

which provides for other electromechanical appliances with self-contained

electric motor.  The rate of duty will be 4.2 percent ad valorem.   

     This ruling is being issued under the provisions of Section 177 of the

Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry documents

filed at the time this merchandise is imported.  If the documents have been

filed without a copy, this ruling should be brought to the attention of the

Customs officer handling the transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              

