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                         December 6, 1994
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CATEGORY:      Classification

TARIFF NO.:    9506.39.0080  

Darrel J. Wood

J. R. Wood & Sons Inc.

626 Esquimalt Rd. - Unit #12

Victoria, B.C. V9A3L4

RE:  The tariff classification and status under the North

     American Free Trade Agreement (NAFTA), of a "RangeMaster"

     slope simulator for golf from Canada;  Article 509

Dear Mr. Wood:

     In your letter dated November 14, 1994, you requested a

ruling on the status of a golf slope simulator from Canada under

the NAFTA.

     The merchandise consists of a golf "driving range" practice

device.  It is described as a tiltable stance platform which

offers golfers an array of lie and stance positions simulating

conditions found on the golf course.  The device will be used

primarily at golf driving ranges.

     The golf slope simulator consists of steel upper and lower

platforms, a synthetic grass stance mat with a fiber turf

striking surface, AC motors, a threaded rod with corresponding

nuts, and assorted rubber parts and other minor components

including nuts, bolts, paint and labels.  All the components

originate in Canada or the United States with the exception of

the threaded rod and nuts which are manufactured in Japan. 

     The applicable tariff provision for the "RangeMaster" Golf

Slope Simulator will be 9506.39.0080, Harmonized Tariff Schedule

of the United States Annotated (HTSUSA), which provides for "Golf

clubs and other golf equipment; parts and accessories thereof:

Other, Other."  The general rate of duty will be 4.9 percent ad

valorem.      

     The non-originating materials used to make the slope

simulator have satisfied the changes in tariff classification

required under HTSUSA General Note 12(t)/95.8.  The slope

simulator will be entitled to a 1.9 percent ad valorem rate of

duty under the NAFTA upon compliance with all applicable laws,

regulations, and agreements.  

     This ruling is being issued under the provisions of Part 181

of the Customs Regulations (19 C.F.R. 181).  

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

     This ruling letter is binding only as to the party to whom

it is issued and may be relied on only by that party.

                                        Sincerely,

                                        Jean F. Maguire

                                        Area Director

                                        New York Seaport          

