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                         December 9, 1994
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CATEGORY: MARKING

Mr. E. Ross Browne

G.B. International, Inc.

25 Commerce Drive

Cranford, New Jersey 07016

RE:  THE COUNTRY OF ORIGIN MARKING OF FRUIT JUICE

Dear Browne:

     This is in response to your letter received November 23,

1994 requesting a ruling on whether the proposed marking

"Hungary" is an acceptable country of origin marking for imported

fruit juice.  A marked sample was not submitted with your letter

for review.

     You indicate that single strength juice is produced in

Hungary from fruit which is crushed, pressed and filtered.  The

juice is shipped to Austria in refrigerated tankers, where it is

concentrated to 65 brix for export. 

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every

article of foreign origin (or its container) imported into the

U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly

and permanently as the nature of the article (or its container)

will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate

purchaser in the U.S. the English name of the country of origin

of the article.

     As provided in section 134.41(b), Customs Regulations (19

CFR 134.41(b)), the country of origin marking is considered

conspicuous if the ultimate purchaser in the U.S. is able to find

the marking easily and read it without strain.

     With regard to the permanency of a marking, section

134.41(a), Customs Regulations (19 CFR 134.41(a)), provides that

as a general rule marking requirements are best met by marking

worked into the article at the time of manufacture.  For example,

it is suggested that the country of origin on metal articles be

die sunk, molded in, or etched.  However, section 134.44, Customs

Regulations (19 CFR 134.44), generally provides that any marking

that is sufficiently permanent so that it will remain on the

article until it reaches the ultimate purchaser unless

deliberately removed is acceptable.

     The proposed marking of imported fruit juice , as described

above, if conspicuously, legibly and permanently marked in

satisfaction of the marking requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19

CFR Part 134 is an acceptable country of origin marking for the

imported fruit juice.

     This ruling is being issued under the provisions of Part 177

of the Customs Regulations (19 CFR Part 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is entered.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                        Sincerely,

                                        Jean F. Maguire

                                        Area Director

                                        New York Seaport

