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CATEGORY: Classification

TARIFF NO.: 6110.20.2010  

Ms. Maristella Iacobello

Phillips-Van Heusen Corporation

1290 Avenue of the Americas

New York, N.Y. 10104

RE:  The tariff classification and status under the North American

     Free Trade Agreement (NAFTA), of a man's knit sweater from

     Mexico; Article 509.

Dear Ms. Iacobello:

     In your letter dated January 19, 1995 you requested a ruling

on the status of a knit sweater from Mexico under the NAFTA.

     Style number Som101 is a men's pullover sweater constructed

from 100 percent cotton knit fabric which measures 7 stitches per

two centimeters counted in the horizontal direction.  The sweater

features long sleeves with rib knit cuffs; a V-neckline; embroidery

on the left chest; and a rib knit waistband.

     You have indicated in your letter that the cotton used to make

the sweater is grown and spun into yarn in the United States.  In

Mexico, the yarn is dyed and knit to shape, and then assembled to

form the sweater.

     As requested, your sample is being returned.

     The applicable tariff provision for the sweater will be

6110.20.2010, Harmonized Tariff Schedule of the United States

Annotated (HTSUSA), which provides for sweaters, pullovers,

sweatshirts, waistcoats (vests) and similar articles, knitted and

crocheted, of cotton: other: other: sweaters: men's.  The general

rate of duty will be 20.3 percent ad valorem.      

     The sweater, being wholly obtained or produced entirely in the

territories of Mexico and the United States, will meet the

requirements of HTSUSA general Note 12(b) (i), and will be entitled

to a free rate of duty under the NAFTA upon compliance with all

applicable laws, regulations and agreements.

     This ruling is being issued under the provisions of Part 181

of the Customs Regulations (19 C.F.R. 181).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

     This ruling letter is binding only as to the party to whom it

is issued and may be relied on only by that party.

                                        Sincerely,

                                        Jean F. Maguire

                                        Area Director

                                        New York Seaport          

