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CATEGORY:      Classification

TARIFF NO.:    7019.10.1580

Mr. John W. Weber

Norfab Corporation

1310 Stanbridge Street

Box 830

Norristown, PA   19404-0830

RE:  The tariff classification and status under the North

     American Free Trade Agreement (NAFTA), of fiberglass,

     acrylic and brass wire yarns from Mexico; Article 509

Dear Mr. Weber:

     In your letter dated April 25, 1995 you requested a ruling

on the status of fiberglass, acrylic and brass wire yarns from

Mexico under the NAFTA.  This merchandise was the subject of

ruling NY 808241 of April 3, 1995, which dealt with the tariff

classification only.

     You have enclosed several meters of item 5P-530-2580, a

twisted, uncolored yarn, which you state is of 61.6% glass, 20.6%

acrylic and 17.8% ".007 Brass" wire.  We assume that this

breakdown is by weight.  You state that this yarn is "woven into

brake linings and used as friction pads in industrial

applications."  You also state that "the glass filament is

manufactured and extruded in Aiken, South Carolina and

subsequently shipped to our plant in Juarez, Mexico."

     As you were notified in ruling NY 808241, the applicable

subheading for item 5P-530-2580, will be 7019.10.1580, Harmonized

Tariff Schedule of the United States (HTSUSA), which provides for

glass fibers (including glass wool) and articles thereof (for

example, yarn, woven fabrics); slivers, rovings, yarn and chopped

strands; yarns; not colored; other; other.  The general rate of

duty will be 7.3 percent ad valorem.

     Each of the non-originating materials used to make the yarn

has satisfied the changes in tariff classification required under

HTSUSA General Note 12(t)/70.  The yarn will be entitled to a 5.4

percent ad valorem rate of duty under the NAFTA upon compliance

with all applicable laws, regulations, and agreements.

     This ruling is being issued under the provisions of Part 181

of the Customs Regulations (19 C.F.R. 181).  A copy of this 

ruling letter should be attached to the entry documents filed at

the time this merchandise is imported.  If the documents have

been filed without a copy, this ruling should be brought to the

attention of the Customs officer handling the transaction.

     This ruling letter is binding only as to the party to whom

it is issued and may be relied on only by that party.

                                        Sincerely,

                                        Jean F. Maguire

                                        Area Director

                                        New York Seaport

